04-08-11

De deurwaarder!

Daar kwam hij dan, de langverwachtte deurwaarder!

Ik lag een zalig middagdutje te doen, toen ik prompt wakker gebeld werd. Vreemd genoeg, k wist direct hoe laat dat het was, niet dat ik een uurwerk of zo in de buurt had, maar k zei luidop en nog in slaapdronken toestand, "de deurwaarders".

Een blik door het raam bevestigde dat en de hond stond al volop te blaffen en zijn tanden te tonen. Eventjes dacht ik eraan om gewoon te zeggen , kom maar binnen , haha. Dan moesten ze de hond maar zelf trotseren hoewel die geen vlieg kwaad doet , maar soit, dat weten "zij" dan niet weer, nietwaar!

Ik slofte op mijn sokken naar buiten en zei, dat ik effe een koek ging halen voor de hond omdat ik hem anders niet binnen kreeg! Ik sneed een flink stuk cake af die eigenlijk toch te zoutig smaakte omdat ik hem met solo gebakken had in de plaats van verse boter zonder zout. Soit, de hond maalt daar niet om.

Toen ze de oprit opkwamen zei de deurwaarder, "Vanhecke Christa" met een vraagteken. ik antwoordde, "jaja, kom maar binnen , ik weet waarom jullie komen.

Ik bood ze een stoel aan en misschien waren ze zoveel vriendelijkheid niet gewoon.

Ik moet eerlijk zijn, de deurwaarder zelf was ook vriendelijk en vroeg wat het verhaal achter heel die zaak was, omdat hij niet van het dossier op de hoogte was.

Ik haalde het vonnis van de rechtbank boven ,waar zwart op wit staat dat ik de zaak integraal gewonnen had, en de brieven die de advokaat gestuurd had naar aanleiding van de laatste facturen die ik ontvangen had.

Hij luisterde naar mijn verhaal en las ondertussen het vonnis. Ik bood hen zelf een kop koffie aan , maar ze hebben van zoveel gastvrijheid geen gebruik gemaakt! Ik was heel zenuwachtig, mijn hart klopte in mijn keel en ik denk dat mijn geklungel en gestuntel hen niet ontgaan is.Maar men zou voor minder al ne keer zenuwachtig zijn zeker!

Het deurwaarderke besloot om voorlopig geen beslag te leggen, hij zou eerst de rsz contacteren en hij zei vriendelijk dat het zou kunnen dat hij moet terugkeren en dat het ook kan dat hij niet meer zal moeten terugkeren , maar dat dit van de Rsz afhangt. Als de RSZ niet wil zwichten , wordt er toch beslag gelegd en zal de beslagrechter bepalen of het bedrag wel of niet betaald moet worden!

Ik haalde opgelucht adem, maar vertelde wel dat ik het niet zie zitten om nog een paar jaar in onzekerheid te moeten leven, dat ik dat allemaal niet meer aankan! Té is Té, en ik heb eerlijk gezegd al genoeg gehad, en ik mag vooral "niet negatief " zijn!

Ik heb snel mijn advokaat op de hoogte gesteld en nu is het terug afwachten, of het telefoontje van ons allerliefste deurwaarderke. Maar mijn middagdutje kon ik niet hervatten, daar was ik veel te zenuwachtig voor!

13:56 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: deurwaarders, zenuwen, rsz |  Facebook

Commentaren

Allez zeg, weeral afwachten! Het wordt tijd dat ze stoppen met uw voeten te rammelen he, dat je het achter je kan laten.

Gepost door: LJ | 04-08-11

Reageren op dit commentaar

18 jaar duurt dit grapje nu al! En men zou denken dat het verjaart, maar bij de rsz en de btw verjaart niets!

Gepost door: christa | 04-08-11

Amai, ne mens zou voor minder staan bibberen op z'n benen. Hoelang sleept dit nu al aan ... En dan nog voor iets dat eigenlijk voor jou een gewonnen zaak is, maar blijkbaar voor de rest nog niet.
Hopelijk zie je die deurwaarder nooit meer terug !

Gepost door: Mamapippa | 04-08-11

Reageren op dit commentaar

18 jaar sleept dat boelke nu al aan, een mens zou voor minder depri worden hé!
En t oorspronkeljke bedrag was 25000 euro! En nu proberen ze me nog 3000 euro in mijn schoenen te schuiven, argggggh!

Gepost door: christa | 04-08-11

Reageren op dit commentaar

allez vooruit! hopelijk komt er nu eindelijk eens snel én goed nieuws voor je!

Gepost door: joten | 04-08-11

Reageren op dit commentaar

Jawadde, hopelijk zie je de deurwaarder niet meer terug en is alles van de baan. Te hopen!

Gepost door: bea | 04-08-11

Reageren op dit commentaar

Ze zijn nog niet verlegen sèg!
Ik denk dat je door uw zenuwachtigheid morgen met meer pijn opgescheept gaat zitten en dat dankzij de RSZ!

groetjes

Gepost door: maike | 04-08-11

Reageren op dit commentaar

om zot van te worden
k hoop dat hij die brieven eens goed doorgenomen heeft

Gepost door: fotorantje | 04-08-11

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!

Ik zou niet weten wat voor negatiefs je zou geschreven hebben???????
Ja daar kan ik ook over mee praten en bij mij stonden ze met twee voor de deur zo zuur juist twee citroenen! was me dat verschieten toen!
Dan brengen ze een brief van de rechtbank om tegen die datum daar te zijn en toen hij die brief afgaf zei hij:"mevrouw u bent stout geweest en weet je ook waarom"???? IK zei neen, en toen vertelden ze dat ik te hard had gereden! Het is juist of ge hebt een moord begaan zeg!! grrr
Best er je niet teveel van aan trekken maar ik hoop dat die deurwaarder niet nog eens aan de deur komt bellen!
Verder nog een gezellige avond en tot morgen!
lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 04-08-11

Reageren op dit commentaar

18 jaar??? Ik heb dat zo niet gevolgd, maar wat heb je uitgestoken?

Gepost door: HansDeZwans | 05-08-11

Reageren op dit commentaar

Hans, dat is een heel lang verhaal, k zal het proberen kort te schetsen.
Vroeger had ik een restaurant met mijn eerste man. Op 15 aug 1992 of 93 ( vergeten) kwamen er tien gestapo's binnen in ene keer, in het volle van het service. Leden van de btw, rsz en wat weet ik nog al. We hadden een dame in dienst, maar omdat op haar contract stond "variabel uurrooster" moest er een uurrooster uithangen in de keuken. Dat wisten we niet. Maar de dame was binnen haar aangegeven uren, ze had ondertussen vaste uren, maar dat contract was gewoon niet veranderd. Gevolg,zij gingen er van uit dat de dame voltijds bij ons werkte en ik kreeg twee weken later een loonregularisatie in de bus van bijna 500.000 bef, ze waren een jaar teruggekeerd en rekenden daarvoor hun sociale zekerheid aan. Ik heb dit geprotesteerd. Advokaat van horeca genomen ( jammer genoeg) . Na negen jaar kwam de zaak eindelijk voor en we hebben dan verloren. Advokaat zei dat we best in beroep gingen gaan. Ik was ondertussen gescheiden, restaurant verkocht, man dronk meer dan dat hij zelf verkocht, mede door heel die affaire. Hij is in 2008 gestorven en kids erfden zijn weinige geld dat er nog over was. De notaris vroeg of ze het aan de kinderen mocht geven aangezien het aan de kant stond bij notaris voor eventueel de helft van dat proces te betalen, ( was ondertussen opgelopen tot bijna 900.000 fr) Ik zei, geef dat maar aan de kids, ik zal daar wel nooit meer iets van horen van dat proces. Twee maanden later brief in de bus dat proces in beroep in 2010 ging voorkomen. Ik ben daar weken ziek van geweest. Ik heb dan een andere advokaat genomen en die heeft het proces gewonnen in april vorig jaar. In oktober vorig jaar kreeg ik echter terug facturen voor 3000 euro , zogezegde achterstallige rekeningen. Advokaat beweert bij hoog en laag dat ik dat zeker niet moet betalen, dat ze dat niet kunnen eisen aangezien ik de zaak integraal gewonnen heb. Advokaat heeft die facturen dus geprotesteerd en een paar weken geleden kreeg ik iineens een deurwaarder , met een dwangbevel om te betalen. Ik heb hem gezegd dat ik contact ging opnemen met mijn advokaat. Die zei dat ik ze maar moest laten komen om "beslag " te leggen op meubilair of auto enz.. dat hij dan schadevergoeding ging eisen. En zo kwam die deurwaarder nu deze week binnengevallen.
Advokaat zegt dat hij er 100 proecent zeker van is, dat hij die zaak zal winnen, en ik moet hem vertrouwen zeker! Maar leuk is het niet en ik ben daar toch serieus gestressd door hoor!
Alle hopelijks versta je t een beetje!
groetjes

Gepost door: christa | 05-08-11

De commentaren zijn gesloten.