06-08-11

Wat te doen vandaag??

Deze woorden ingetikt in google en ik vond een activiteit voor morgen! Of het nu gaat tegenvallen, of net heel leuk zal worden, zal waarschijnlijk in de eerste plek van onszelf afhangen!

www.dokgent.be

Met elke week een markt en een strand waar morgen een discocaravan staat die allemaal oude 45 toerenplaatjes zal draaien! Als er niet te veel Eddy Wally en andere schlagers tussenzitten kan dat wel leuk zijn!

Mijn nichtje en ik hebben afgesproken om een picknick te voorzien ipv van uit eten te gaan. Niet alleen omdat picknicken vooral goedkoop is, het kan ook gezellig zijn. Ik maak een pastasalade, hoe het zal smaken, nog geen flauw idee want ik ga experimenteren. Het wordt gekookte spirelli, met gegrilde aubergine, idem dito courgettes en artisjokharten. Daar voeg ik aan toe, gegrilde pijnboompitten, gehalveerde aperitieftomaatjes. Dan gegrilde witte pensen, hard gebakken spek , verkruimeld, wat gedroogde uitjes, rucolasla en dan een vinaigretje, en eerlijk mensen, k weet begot niet of het gaat smaken. K wou een soort slaatje maken met een barbecuegevoel, vandaar al dat gegrild erbij ! Ach, ja t zal wel eetbaar zijn in elk geval!

Mijn nichtje zorgt voor drank wat dat ook zal zijn is nog een grote verrassing! Kan even goed een fles spuitwater zijn , of een fles cava, rode wijn of voor elk een blik jupiler wat nog het minst mijn voorkeur wegdraagt dat laatste!

Wie weet wordt het picknick onder de paraplu als ik nu even buiten kijk, maar ach ook dat heeft zijn charmes! Alles is immers wat je er zelf van maakt nietwaar! En eerlijk, ik kijk er naar uit! Ik vind het altijd leuk ergens naartoe te gaan waar ik nog nooit geweest ben! Samen een nieuw plekje ontdekken vind ik altijd heel spannend, hoe banaal het ook soms is!

Het is nog gebeurd dat we gewoon de kaart van Belgie openen , onze vinger daarop zetten en dan de dichtste stad in de buurt of zo gaan bezoeken. En we hebben er nog veel te gaan hoor, want we hebben ook nog normale momenten zenne, moest je gaan twijfelen!

 

18:33 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) | Tags: dokgent, picknick, strand, barbecuegevoel |  Facebook

Commentaren

Ik denk dat je een vissersparaplu gaat nodig hebben en cachoubotten maar dat kan natuurlijk allemaal als je avontuurlijk aangelegd bent hè :-)

groetjes

Gepost door: maike | 06-08-11

Reageren op dit commentaar

Gelukkig zijn we allemaal heel avontuurlijk aangelegd, haha! We zullen er het beste van maken, Maike!
voor u ook een prettige zondag!

Gepost door: christa | 06-08-11

Ik weet niet of het weer mee zal zitten! MMaar ik denk niet dat het jullie zal afschrikken. Wij zijn dat Belgisch weer gewoon hé.
Mijn man zeurt er wel gedurig over. Zuiderling hé ;-)
Maak er toch een fijne dag van.

Gepost door: Emmy | 06-08-11

Reageren op dit commentaar

Wat een fantastisch idee om een picknick mee te nemen. Die zal heel erg smaken volgens ik hier lees. Veel plezier daar!!

Gepost door: bea | 07-08-11

Reageren op dit commentaar

t is momenteel prachtig weer, dus jullie zullen kunnen genieten van de picknick, als dat slaatje te eten is natuurlijk ;-) maar met jouw kookkunsten zal dat wel zeker

Gepost door: fotorantje | 07-08-11

Reageren op dit commentaar

Dag Christa,

Dat is nu eens een goed idee!
Ik ben zo avontuurlijk niet aangelegd, maar ik denk dat de regen de spelbreker gaat zijn op je picknick avontuur!
Ik hoop voor jullie van niet maar zoals ze hier schrijven dan neem je maar een vissersparaplu mee en plastieke botten zodat je voeten niet worden!!! hoop dat je het echt niet nodig zult hebben!!!!

Wens je nog een fijne zondag avond
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 08-08-11

Reageren op dit commentaar

Dat pasta slaatje klinkt in elk geval heerlijk!
En als je zo een stralend weer hebt gehad zoals wij hier in Antwerpen dan heb je die paraplu absoluut niet nodig gehad!

Gepost door: Alice | 08-08-11

Reageren op dit commentaar

Het klinkt heerlijk en als een leuk uitstapje!

Gepost door: LJ | 08-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.