08-08-11

picknick aan de haven in Gent

Gelukkig heb ik me niet erg uit mijn lood laten slagen, door weerberichten en mensen die me rubberen laarzen aanbevolen en een vissersparaplu! Want de weergoden hebben gisteren voor ons een regenvrij hoekje gehouden aan de dokken in Gent! NIets romantisch, met zicht op wat vervallen loodsen, een hijskraan, gezeten op stoeltjes van wat rond gesprokkeld afbraakmateriaal.

Ons gezelschap had een paar dekentjes mee, waar we onze lekkernijen konden op uitstallen. Ze hadden als aperitief een heerlijk koel streekbiertje voorzien, waar de naam me nu toch van ontgaan is zeker, dju toch! Daar wat italiaans brood bij met dipsausjes, heerlijk! Het was gewoon reuzegezellig ook met zijn viertjes, ene beetje bijpraten en de tijd vloog om.

We zaten uit de wind en de zon streelde onze bolletjes.

Ik had een maaltijdsalade klaargemaakt, die echt lekker smaakte! Ik had als doel dat de sla een barbecuegevoel moest oproepen en dat had het ook.

Mijn mannetje was maar al te blij dat de pot maar half leeg was en dat hij de rest vandaag mee kreeg naar zijn werk. Ze worden hier serieus verwend wat eten betreft. Ik mag met het hand op het hart zeggen dat ik soms serieus werk steek in onze dagelijkse kost. Al zijn er uiteraard wel eens dingen bij die minder gesmaakt worden, ach ja, dat zal wel normaal zijn dat we alles niet even lekker vinden.

Ik was wel bekaf gisteren. We zijn om 5 uur thuis gekomen en dan moest ik nog zorgen voor avondeten voor man en onze jeugd in huis. Biefstuk friet, met diepvriesfrieten, iets wat normaal hier nooit in huis komt! Maar bon, ik was blij dat ik geen kudde aardappelen meer tot frieten moest omtoveren want ik viel om van moeheid!

Gelukkig heeft mijn mannetje het afruimen voor zijn rekening gehouden en ben ik om 18h30 met de kiekens gaan slapen, so moe was ik! Enfin, ik heb er deugd van gehad.

Deze morgen wat minder vrolijk! Afspraakje ziekenhuis. Nog een echootje hier, een gesprekske daar en woensdag mag ik terug voor een heerlijk "kapselrekking" Neen, ze gaan het kapsel op mijn hoofd niet gaan uitrekken, maar mijn schouderkapsel. Ze doen dat naar het schijnt met een joekel van injectienaald en een gigantische hoeveelheid vloeistof die dat kapsel moet doen rekken, argh, ze gaan dat ding als een ballon gaan opblazen met die vloeistof, ola dat klinkt echt niet goed! Het klinkt heel pijnlijk en de dokter ontkent dat ook niet! Amai, wat zie ik daar tegen op!

De dag erop is er lotgenotenbijeenkomst, ik hoop maar dat ik in staat zal zijn daar naartoe te gaan , want ik vrees dat het weer een lange nacht zal zijn.

K zal mijn vingers kruisen dat het alvast mee zal vallen en minder erg zijn dan het lijkt! Wishfull thinking is nooit niet slecht hé!

 

Commentaren

Ik wens je veel sterkte voor de moeilijke periode die aankomt , hopelijk kan ge goed slapen !

Ook bij ons worden de petatten gescheld voor de frieten ... als we rtijd hebben !

Gepost door: ollie | 08-08-11

Reageren op dit commentaar

Een geslaagde, leuke picknick: ideaal! Wat komen moet is minder, ik wens je in ieder geval veel sterkte en moed en vooral beterschap, dat mag er nu wel eens bij zijn voor u. Ondertussen ga ik ook mijn vingers kruisen zodat je naar die bijeenkomst kan. Veel groeten!!

Gepost door: bea | 08-08-11

Reageren op dit commentaar

Dat is goed nieuws, anders had je zeker en vast botten en paraplu nodig gehad ;p
In zo'n net niet te warm zonneke is het zalig eten en smaakt alles dubbel zo lekker. Hopelijk ben je niet moeten gaan lopen van vervelende wespen, want die zijn in deze maand bijzonder actief!

Ik kan het geloven dat je er tegenop ziet...'t gedacht alleen al! :s

groetjes

Gepost door: maike | 08-08-11

Reageren op dit commentaar

de picknick was bljkbaar heel gezellig!!
en ik duim voor woensdag want dat klinkt heel erg pijnlijk en vervelend
succes!

Gepost door: fotorantje | 08-08-11

Reageren op dit commentaar

Toch fijn dat je picknick zo geslaagd is.
Hier wordt er ook altijd veel tijd gestoken in onze dagelijkse kost. Gewone aardappelen met vlees en groenten komen niet op tafel bij ons, veel te simpel. Maar ik vind die twee uurtjes in de keuken na het werk dan ook heerlijk ontspannend, echt wat ik nodig heb na een dagje stress.

Veel succes woensdag!

Gepost door: Alice | 09-08-11

Reageren op dit commentaar

Veel sterkte morgen!

Gepost door: LJ | 09-08-11

Reageren op dit commentaar

Oei Christa, dat klinkt pijnlijk. Al net zo erg als wat de ostheopaat mij voorgeschoteld heeft over wat mij te wachten staat bij de operatie. Gelukkig heb je een geslaagde pick nick gehad en ook geluk met het weer want hier was het constant gieten. Lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 09-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.