09-08-11

Fibromindy terug naar de slachtbank!

Morgen is het zo ver! Dan mag ik terug naar de slachtbank! T is letterlijk met de staart tussen mijn benen! Ik weet het, het kan kinderachtig klinken en kleinzerig, maar ik zie zo'n spuit middenin een ontstoken gewricht niet zitten en als de dokters zelf al zeggen dat het een pijnlijke aangelegenheid is , tja dan weet je het wel!

Ik ben er ook nerveus voor en ben de laatste dagen al zo vreselijk vermoeid dat dit er ook geen goed aan doet.

Ik heb twee noodmaaltijden in huis gehaald, klaargemaakte vol au vent en een pitta-pakket. Kwestie dat mijn mannetje in t slechtse geval zelf het eten kan bereiden, want ik weet echt niet hoe ik daar uit zal komen!

Mij nerveus maken heeft geen zin, maar het tegenhouden lukt niet! Ik hoop dat ze dat een beetje verdoven of zo, maar daar vrees ik voor!

Mnee, Fibromindy is dus heus niet zo stoer als ze zich voordoet en ik geef het toe, ik heb mijn zwakke plekjes en eentje ervan is mijn angst voor spuiten, iets wat ik vroeger totaal niet had. Maar het is langzaam gegroeid door het feit dat ik moeilijke aders heb! In het labo van het ziekenhuis hadden ze na zes prikbeurten nog altijd geen ader gevonden. Hadden ze er dan niet beter op gevonden om mij naar het spoed te sturen waar een dokter me dan in mijn slagader in mijn pols prikte. Waow dat was best heftig en sedertdien, ben ik niet meer happy als ze met één of andere spuit boven kom.

Ik vrees dat die stof die ze zullen inspuiten, misschien pas later zijn werk zal doen en de vloeistof zal opstijven en groeien in volume en zo mijn schouderkapsel gaat uitrekken, bah bah!

Ik denk dat ik nog serieus veel vragen hier rond heb en dat ik ze zal afvuren morgen als ik toekom. Misschien tot groot ongenoegen van de dokters verplegers , anestisten en wie weet, wie kom ik er nog tegen. Ik hoop dat ik de kans zal krijgen die vragen te stellen, en dan ik niet toeklap uit angst! Ik die anders niet op mijn mondje gevallen ben, zou het onder grote druk wel eens moeilijk kunnen krijgen. Enfin, I cross my fingers!

 

Commentaren

pppfff, k zou het ook niet zien zitten Christa
maar als het niet anders kan dan toch nog liever dan een operatie
goeie moed meisje en een dikke steunknuffel

en die moeilijke aders, ik ken er alles van, de mijne vinden ze gewoon niet, toen ik een periode tweemaal in de week voor een infuus naar het ziekenhuis moest staken de verpleegsters zich weg als ze mij zagen :-)

Gepost door: fotorantje | 09-08-11

Reageren op dit commentaar

thanks!

Gepost door: christa | 10-08-11

Nadia, die vriendin van 30 jaar geleden waar we zondag waren heeft ook fibro, ze is heel stabiel met homeopathie, ik durfde er nu niet veel over vragen, maar ze zij dat ze zeer goed functioneert dank zij die homeopathie, ze werkt zelfs nog 19 uur als verpleegkundige , bovenop een gezin van drie pubers. Ze heeft twee jaar gesukkeld dokters specialisten maar sinds ze de homeopathische toer opging is het veel gebeterd. Geloof of bijgeloof, placebo effect ik weet het niet. T'is wat zei ons vertelde wat ik nu doorsein

Gepost door: loebrabas | 09-08-11

Reageren op dit commentaar

Ik ga er niet over liegen het doet pijn, veel pijn zelf.
En de eerste avond kon ik eigenlijk niks meer doen en heb ik wat in de zetel gehangen en M. heeft dan maar gekookt. (Pizza's opgewarmd.)
De dag daarna was ik al weer helemaal terug in form hoor :D Allee ja ik ben drie weken niet mogen gaan werken, maar koken enz ging wel terug.
Is nu twee zomers geleden en ben sindsdien niet meer moeten teruggaan. Ik duim dat het bij jou ook zo verloopt!

Gepost door: Alice | 10-08-11

Reageren op dit commentaar

Was dat ook voor een frozen shoulder Alice?
OOk zo lang kine gekregen. Ik ben er ondertussen al meer dan 35 kinebeurten opzitten, na mijn eerste ingreep, en tot de 27 ste kinebeurt ging alles goed, en dan ineens terug heel snel bergafwaarts. Verdorie vannacht gedroomd dat ze gewoon iets in mijn keel spoten , fluitje van een cent, tot ik wakker werd en besefte dat die spuit er wel degelijk zit aan te komen, grrrr, k wou dat ik deze dag kon overslaan! Thanks voor je eerlijke reactie! Groetjes.

Gepost door: christa | 10-08-11

hopelijk valt het allemaal een beetje mee,
veel succes en goeie moed!

Gepost door: joten | 10-08-11

Reageren op dit commentaar

Yeps.. in combinatie met een carpeltunnel aan mijn pols. Allebei aan dezelfde arm op hetzelfde moment.
Kine viel mee, een keer of tien, dan ben ik ermee gestopt.

Gepost door: Alice | 10-08-11

Reageren op dit commentaar

tja, die schouder hé Christa, het ziet er inderdaad pijnlijk uit. Je vroeg wat er bij mij aan de schouder was; wel het kleine schoudergewricht is helemaal kapot door artrose en daardoor is er weinig ruimte om te bewegen en is de pees geklemd, hopelijk is er geen scheur in de pees want dan is de operatie nog veel moeilijker, dat zien ze pas als ze in het gewricht zitten. Ik heb al 3 cortisonespuiten in het gewricht gekregen en dan is de pijn voor een tweetal maanden beter, maar je kan geen spuiten blijven krijgen hé dus moet het gewricht worden opgekuist. Hopelijk valt het voor jou mee met die spuit ik leef in ieder geval met je mee. Lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 10-08-11

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!

Oeioeioei, ik zou er ook den bibber van krijgen ze-ne!
Die spuiten doen helemaal geen deugd maar als ze erna helpen kan je die pijn wel even verdragen zou ik zeggen maar ik ben ook zone schrikkepiet van naalden! De gewone spuiten die onze dokter zet voor tegen de ontstekingen die doen op zijn eigen geen pijn maar de vloeistof die hij inspuit doet soms wel pijn!
Ik denk aan jouw en hoop dat ge niet teveel moet afzien want wij zien zo al genoeg af, en daar zijn we humeurig van ook!
Kom je nog een fijne zonnige dag wensen!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 10-08-11

Reageren op dit commentaar

Het is nu al achter de rug. Hopelijk was de pijn ietwat te harden en heb je er nu geen last meer van. Succes!!

Gepost door: bea | 11-08-11

Reageren op dit commentaar

Beste Christa,

Ik heb ook een frozen shoulder, heb 3x spuiten gehad,
de ontsteking is mogelijk gestild,
de pijn 's nachts op bed is nu weg, beweging nog steeds nul,
dokter wil 6 mnd wachten,
Dit van U speelde in 2011 ?
Ben benieuwd hoe lang het geduurd heeft,
geeft fysiotherapie enige verbetering?

Groeten, F.

Gepost door: Fredrick | 17-03-13

Reageren op dit commentaar

Beste Frederick.
Ik ben in februari 2012 geopereerd. Heb kine gekregen tot eind september 2013. Daarna wou ik gewoon niet meer. Nu zijn we maart 2013 en ik moet zeggen dat mijn schouder goed voelt, maar de pijn en het krachtverlies in mijn arm er nog steeds is. Ik denk dat het blijvend is, maar ik denk dat dit eerder door fibro komt dan door het gevolg van de frozen shoulder.
Ik wens u heel veel sterkte in elk geval.
Groetjes

Gepost door: christa | 17-03-13

De commentaren zijn gesloten.