13-08-11

Over dromen verwezenlijken!

In mijn vorige leven had ik een restaurant. Het noemde "harlekijn". En op een dag had ik een droom, of beter gezegd op een nacht. Ik droomde dat ons dessert van het huis, een taartendoos was, je kent dat wel zo'n doos waar de bakker zijn gebakjes instopt om met de klanten mee te geven.

Het was een taartendoos van zo'n 30 cm en dat zal vol met lekkernijen, het zag er in mijn droom heel erg mooi uit!

Toen het restaurant 10 jaar bestond gaven we een feestmenu. Het thema was kunst en kleur, vanwege het harlekijnpakje dat volstaat met kleurrijke ruiten. ER liep tegelijk een tentoonstelling van schilderijen.

Gans het menu was zo opgesteld dat het allemaal kleurrijke gerechten waren, zo was het tussengerecht, een schilderspaletje in porcelein, met drie soorten zelfgemaakte sorbet uit bloemetjes gemaakt. Met daarbij eetbare bloemetjes. Het oogde echt mooi, en de sorbets smaakten lekker. Eentje was sorbet van rozen , een ander soort was viooltjessorbet.

Enfin, maar nu zat ik nog na te denken over een origineel dessert. Ik vond dat het hele diner ook iets grappigs mocht hebben en niet tot het einde een stijf gedoe zijn met klassieke muziek. Ik dacht na met dat ene hersje van mij en plots viel die droom me te binnen!

Ik had een schitterend idee en vond mezelf geniaal, aheum, op dat moment toch!

Op het menu schreven we verrassingsdessert, we konden daar dus alle kanten mee uit!

Ik nam een groot bord, trok daarmee naar Ava papierwaren en keek of het bord in een taartendoos pastte. Ik kocht het nodige aantal dozen voor de twee dagen . Ik kocht breed lint en kocht bij mijn broer die een groothandel heeft in geschenkartikelen, kleine harlekijnmaskertjes ( die op dat moment "in" waren.

Ik ging kleren huren in een karnavalshop voor drie personen, ik had een prachtig harlekijnkleedje aan, een broekpak voor mijn dochter en nog iets voor een meisje dat die avond ook van dienst was.

En dan de avond zelf, verliep heel de avond correct, aangepaste muziek, netjes aangeklede obers .

Na de hoofdschotel gingen we ons snel omkleden en werd het nagerecht voorbereid.

En dan ineens schalde luide muziek, de sabeldans die nogal opzwepend en snelle muziek is door het restaurant, kwamen er drie harlekijnen het restaurant binnengelopen met taartdozen, waarmee rondgesmeten werd, de eerste waren er met scherven, die mochten dus een paar keer op de grond kletteren. In ijltempo werd er over en weer gecrost naar de taverne waar de obers klaarstonden met de dozen met een mooie strik rond en een harlekijntje op gebonden.We smeten de dozen zowaar op tafel aan een razend tempo! Op dat moment kwamen leden van het stadsbestuur toe om ons te feliciteren met ons 10-jarig bestaan, waaronder Yves Leterme die dan nog schepen was in Ieper! Ze lagen haast op tafel van het lachen. Het duurde ongeveer twee maal het liedje tegen dat iedereen zijn doos had.

En dan complete stilte , ook de mensen hadden dolle pret, eerst keken ze enorm verbaasd, nadien begonnen ze te lachen en nog iets later begonnen ze te applaudiseren en ons aan te porren.

Na de stilte wisten ze niet goed wat aangevangen met die dozen en dan schoten de obers in gang om de strikken los te maken en de borden uit de dozen te halen, dan pas viel de klanten hunne frank dat dit het nagerecht was. Wat er allemaal op lag kan ik me niet helemaal meer herinner, ik weet alleen dat de chocolademousse nogal plat uitviel vanwege dat weg en weer springen.

Achteraf werd er van maar 1 iets gepraat, dat dessert , dat vonden de mensen ongelooflijk geestig. Zo had ik een grappige noot gegeven aan het diner en had ik een droom verwezenlijkt!

Zo zie je maar, je kan je dromen wel verwezenlijken , al is er daar soms wel wat durf voor nodig.

11:32 Gepost door fibromindy in Actualiteit, gekke kronkels, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

Wat een super idee van die doos!

Grtjs

Gepost door: Fairytale Girl | 13-08-11

Reageren op dit commentaar

Leuk verhaal! Tof dat je zo creatief bent geweest, en dat de mensen het leuk vonden! :)

Gepost door: justm3 | 13-08-11

Reageren op dit commentaar

Leuk gevonden en het getuigt van durf en creativiteit, prettige herinneringen toch! Lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 13-08-11

Reageren op dit commentaar

Waar dromen al niet goed voor is :-) Heel origineel alleszins, kan best geloven dat daar nog lang over gepraat werd.

Gepost door: bea | 13-08-11

Reageren op dit commentaar

dat had ik willen zien sie
heb je geen foto's van jou in dat kostuumke

Gepost door: fotorantje | 13-08-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb ergens een foto zitten in een doos, ik had dan nogal een lijntje en dunne benen zenne. Als ik hem ooit eens tegenkom zal ik hem eens inscannen.

Gepost door: christa | 13-08-11

Geweldig creatief! Moet nogal plezant geweest zijn!!

Gepost door: LJ | 16-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.