30-08-11

De bonestaak

Gisteren met dochterlief, de winkel binnnen waar ze het kleedje had zien hangen dat ze graag wou voor het huwelijk van haar broer.

Omdat de mevrouw van de winkel druk bezig was, met een andere klant, hadden we alle tijd om eens rond te kijken. Mja ik kon het wel vinden met de keuze van mijn dochter.

Dochterlief heeft één en ander gepast, mja met haar maatje 36 à 38 staat ze natuurlijk wel met al die cocktailkleedjes.

Maar toen ik voor mezelf inlichtingen vroeg begon de verkoopster die er uitzag als een bonestaak met net geen anorexia, haar nogal anders te gedragen , alsof ze nog nooit mensen bediend hadden met een grotere maat dan 40!

Ik vertelde haar dat ik wel één en ander wilde proberen omdat ik eens wou zien waarmee ik zou staan, want neen, ik zou niet naakt naar het Canadese trouwfeest trekken!

De bonestaak bekeek me alsof ze het in keulen hoorde donderen en zei, mevrouw, ik heb niets in uw maat! Oeps dacht ik, en voegde eraan toe, maar ja kan je dan iets maken in mijn maat????

Ja zei de bonestaak, maar u mag niet verwachten mevrouw dat ik hier kleren in uw maat heb hangen! Ik vond dat precies nog allemaal zo erg niet, k was in een goed humeur en zei, dat ik nu nog niets ging bestellen omdat ik op dieet ben, al 15 kilo ben afgevallen en ik streef naar een maat 42!

De bonestaak keek me aan van top tot teen en zei, mevrouw sorry, maar dat zal u niet lukken! Ga je dan dieten tot je ziek wordt en dan ziek op dat trouwfeest staan!

Ik ging in de verdediging in het duel, Fibromindy versus Bonestaak!

"Hewel mevrouw, daar zou jij nog eens kunnen van verschieten! Ik ben al teruggekeerd van maat 48 naar een maat 44 (pas op, bovenaan heb ik nog een 46 nodig , omdat ik nogal rondborstig was in tegenstelling tot de bonestaak die het moest doen met een A-cup, arme bonestaakje toch!

Met veel tegenzin , begon ze met toch één en ander te tonen, en toen ik de prijs van een kleedje vroeg voegde ze er snel aan toe, " maar ja voor u zou er daar wel nog 20 à 30 euro bijkomen voor extra stof. Ik bleef vriendelijk, liet me niet uit mijn lood slaan. Ik weet nu wel dat stof duur is, maar ik heb ook het dubbele niet nodig zenne!

We zeiden de staak dat we in december zouden terugkomen , met de bruid in spe, want dat zij ook nog haar oordeel moet vellen. Ik dacht haar even te horen knorren, maar t was vast haar maag die knorde van de honger!

Mijn dochter was nog meer van slag dan ik! Ik zei, ze was nog vriendelijk, waarop mijn dochter met vlammende ogen naar me keek en zei, " vinde dat"??? Hallo de manier waarop ze u behandelde!

Mja dochter je hebt eigenlijk gelijk! Weet je wat arrogante zelfverzekerde bonestaak , je mag uw kleedjes en uw extra stof steken waar ze je het liefste hebt, misschien kan je er je A-cup mee opvullen!

Commentaren

Mijn TV kan nooit touwtje springen , anders heeft ze een hersenschudding van haar borsten ;-) , oh groot of klein , altijd zal er wel iets zijn !

Ollie verwijst altijd op een van de grootste Vlaamse schilders , den Pieter paul Rubens !
Wat schilderde hij ... Mollige dames :-)

Gepost door: ollie | 30-08-11

Reageren op dit commentaar

Ho maar, die durft zeg! Het enige wat die van mij als antwoord zou krijgen is: Moet u niet opgenomen worden voor anorexia-nervosa? En ik trapte het daar terstond af!

groetjes Chrissebie en laat je door zulk onbeleefd gedrag niet van de wijs brengen hè!

Gepost door: maike | 30-08-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb dat gehad voor mijn mama haar suitekleed en mijn trouwkleed.
We kwamen de winkel binnen en keken wat rond.
Toen kwam er een verkoopster op ons af met de mededeling "Dat we gerust mochten rondkijken, maar dat ze geen kledij in onze maat verkochten."
*kuch*

Gepost door: Alice | 31-08-11

Reageren op dit commentaar

Ik vind dat zo dicriminerend hé. Precies of mensen die wat grover zijn, mogen zich ook niet mooi kleden! Er zijn belange geen winkels genoeg die grote maten verkopen. De mensen moeten noodgedwongen allemaal naar Ms en naar de paprika en daar eindigt de keuze, en okee, in sommige winkels hebben ze nu ook grote maten, maar de keuze is dan zo beperkt. Wij willen ook eens kunnen kiezen uit dingen die we echt mooi vinden! We moeten een groep oprichten, haha, om meer grote-maten-moderne-kleerwinkels! En de echte grote maten winkels zijn dan meestal zoveel duurder en ik kan me dat ook niet veroorloven, enfin, groetjes

Gepost door: christa | 31-08-11

O bah bij zo'n winkel zou ik rap terug buiten staan!!

Gepost door: LJ | 31-08-11

Reageren op dit commentaar

Jij hebt veel geduld zeg, k was allang buiten geweest. Christa voor vandaag een prettige verjaardag gewenst, een mooie 50! 3 dikke kussen van mij.

Gepost door: paulientje | 31-08-11

Reageren op dit commentaar

ik ging die verkoopster ook eens goed bekeken hebben en gezegd hebben dat er nog winkels zijn waar ze misschien vriedelijker zijn.

Gepost door: caine deramoudt | 31-08-11

Reageren op dit commentaar

Jawadde, heel ongemanierd was die. Ooit had ik dat ook eens voor maar het was in de omgekeerde richting :-) Ik had aan een etalage een mooie trui gezien en stapte de winkel binnen (paprika). Het is al enkele jaren geleden en ik wist toen nog niet dat dit een winkel voor grotere maten dan de mijne was. De verkoopster kwam ook naar mij toe en fluisterde: uw maat gaan we niet hebben. Ik had meteen door wat ze bedoelde en van schaamte (ik wou niet toegeven welk kieken ik was) zei ik: o ik kom juist eens kijken, het is niet voor mij dat ik iets zoek.

Gepost door: bea | 31-08-11

Reageren op dit commentaar

Oh, daar zou ik op ontploffen gestaan hebben !! Wat een arrogantie van die bonestaak. 'k Zou (denk ik) geen seconde langer in de winkel zijn gebleven ... Als ge d'r ooit naar teruggaat kunt ge misschien een paar appelsienen meenemen om haar cup'ke wat op te vullen ;-)

Gepost door: Mamapippa | 31-08-11

Reageren op dit commentaar

Amai seg, ik denk dat ik haar vriendelijk had gezegd, dat ze voor mij geen moeite meer moest doen, dat ik wel elders mijn gading zou gaan zoeken.
Klant is toch koning, of ...???

Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 31-08-11

Reageren op dit commentaar

aaaaaagggggghhhhhh, vergat nog iets: een heel gelukkige 50ste verjaardag!!!!

Gepost door: bea | 31-08-11

Reageren op dit commentaar

OeiOeiOei IK OOK!!!

Happy birthday Christa en naar het schijnt is 50 een makkie :-)

Gepost door: maike | 31-08-11

Reageren op dit commentaar

ha, een gelukkige verjaardag Christa!
en chapeau, jij kan serieus kalm blijven, ik zou niet zwijgen, no way!

Gepost door: joten | 01-09-11

Reageren op dit commentaar

Richt dan ook maar een groep op: hoe-een-kopstoot-uitdelen-zonder-zelf-pijn-te-hebben. Jesus, ga daar maar nooit meer naar binnen.

Gepost door: HansDeZwans | 01-09-11

Reageren op dit commentaar

DAG CHRISTA... .

Awel he, als ze zo tegen mij hadden gedaan was ik buiten en nogal rapper dan dat ik binnen was gegaan!
O neen, dit is iets dat echt niet meer kan in deze tijden, vind ge dat nu ook niet? Je bent heel rustig gebleven amaai, ik zou me zo lang niet kunnen inhouden hebben, echt niet!
Wens je een fijne namiddag he!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 01-09-11

Reageren op dit commentaar

En dat moet dan zijn kostje verdienen in de verkoop. Ik was ook rapper buiten geweest dan binnen en dat kleedje van de dochter had ze ook in haar achterste mogen steken. Hier in Antwerpen hebben ze zo een uitdrukking voor die bonenstaken moager en kwoa fret nie geire (mager en kwaad omdat ze te weinig eet).

Gepost door: loebrabas | 01-09-11

Reageren op dit commentaar

amai,echt schandalig hoe die verkoopster deed. Ik zou als ge u maatje 42 hebt nog eens terug gaan en gewoon bij haar concurrentie een duur kleedje kopen, dan mist zij haar commissie..

Gepost door: justm3 | 06-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.