07-09-11

larie en apekool

K heb eigenlijk weinig te vertellen, muv, mijn lichamelijke klachtjes, de vallende bladeren, de ferm ingekorte avonden, mja de herfst doet duidelijk zijn intrede!

Feitelijk heb ik nooit echt een onderwerp als ik begin bloggen. Ik leg dat spel aan, zuig een titel uit mijn duim en begin maar wat te lallen. En zo plof ik hier die titel neer, larie en apekool!

Maar waar komt dat spreekwoord nu weer vandaan?? Larie ja dat snap ik wel, larie is gewoon larie.

Maar waar komt die "apekool" vandaan?? Naar mijn weten groeien er geen kolen in Afrika in de bomen, waar de apen rondhangen! Nootjes, ja dat eten ze wel!

Of krijg je van kool eten, apenmanieren??? Mmm bij mijn weten eet ik ook niet zoveel kool, met uitzondering van bloemkool, vandaar dat ik maar halve apemanieren heb zeker!

Ach, k ben eigenlijk gewoon aan t zwanzen, niemand die boodschap heeft aan dit gezwans. Mijn kop is moe, en mijn lijf wil niet mee en mijn hoofd staat dus duidelijk niet naar bloggen!

Maar kijk toch zou ik het beter vinden als ze van de uitdrukking zou maken, "larie en apenootjes, " zou me veel logischer klinken.

20:13 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (3) | Tags: larie, apenootjes, apekool, zwanzen |  Facebook

Commentaren

apen komen misschien ook uit de kolen zoals de kindjes ;-)

Gepost door: fotorantje | 07-09-11

Reageren op dit commentaar

ok, bij deze is het officieel : larie en apenootjes!
het is maar een woord :-)
groetjes

Gepost door: joten | 08-09-11

Reageren op dit commentaar

Er zijn zoveel spreekwoorden waarvan ik me afvraag hoe men erbij komt :). Kennis over oud Nederlands zou mss kunnen helpen maar daar ken ik echt niets over :)

Gepost door: justm3 | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.