08-09-11

Fibromindy en haar droge hersencellen!

Ik kocht gisteren de flair, ja ik geef het toe, ik werd enorm aangetrokken tot het bonnenboekje van de kasteelovernachting. En omdat ik vandaag naar Gent treinde omdat ik met dochterlief had afgesproken verdween de flair in mijn tas om op de trein te lezen. Ik blader eerst van achter naar van voren, vraag me niet waarom ik dat doe, t zal wel een tik zijn die meerdere mensen hebben!

In 20 minuutjes stond ik in Gent en dochterlief wachtte me al op om de tram naar t stad te nemen. Eigenlijk moest ik thalystickets bestellen voor Keulen voor als onze Canadeesjes er zijn. Maar ik was toch wel twee dagen te vroeg zeker! Blijkt dat ze die tickets pas kunnen bestellen, drie maand op voorhand!

Nu ja van de nood een deugd maken, en wat wandelen in t stad en een bezoekje aan "Chez Julie" een leuk koffiehuisje met cup-cakes en allerhande zelfgebakken taarten uit de oude tijd. Ik hield het vanwege mijn dieet op koffie alleen.

Ondertussen bladerde dochterlief ook wat in de flair om snel de avonturen van Mieke Van Maerle te lezen, want daar bladert ze steevast het eerst naartoe! K zou zelf durven zeggen dat ze daarvoor alleen al de flair leest en shame on me, k geef toe, ik heb alle boeken van Mieke ontleend in de bib en uitgelezen. Maar soit

We wandelen nog wat in t stad zonder eigenlijk iets te kopen en ik neem de tram terug naar t station.

Omdat ik nog meer dan veertig minuten moet wachten op mijn trein, haal ik mij een bekertje koffie en placeer me op een stoel in de hall van het Gentse station. Ik zit net te lezen over schaamlipcorrectie als er een marginale-uitziende vrouw naast me komt zitten en me op de man af vraagt of ik geen 50 cent kon missen om wat eten of wat drinken te kopen. Ik voel me een beetje betrapt met dat schaamlippenartikel en zeg, nogal verbauwereerd " tja mevrouw ik weet het niet". Waarop ineens een hele tirade volgt eigenlijk nogal aggressief. Op zijn plats gent schreeuwt ze me te luid in de oren dat ze echt wel arm is en ze duwt me een boekje onder de neus dat ze nu hele dagen moet lopen zeulen met dat boekje! Ik zeg, mevrouw , sorry, maar je mag best wat vriendelijker zijn! Als je me gaat afblaffen, doe ik geen moeite om te kijken of ik een stuk van 50 cent heb. En waarom ik het eigenlijk deed, 50 cent uithalen, k weet het eigenlijk zelf niet! Noem het zwakheid van het moment, of angst om alweer een scheldtirade, maar k wou voor de minste miserie eigenlijk snel die 50 cent geven om er van af te zijn! Had ze dat moment moeten vragen of ik niet ietske meer had, dan snokte ik gegarandeerd die 50 cent terug uit haar handen en zou me elders gezet hebben!

Geërgerd las ik verder , ik was ontroerd over het artikel over het meisje die door haar vader niet erkend was. Af en toe keek ik zo slinks naar "madam de afblafster" en ze deed haar karretje open om een fles spuitwater uit te halen, om een slok te drinken en ik merkte dat er een gtote pak hulzen in stak om zelf cigaretten te maken. Kijk é, ik had ongelooflijk veel zin, om te zeggen, "mevrouw stoppen met roken zou ook al veel helpen"!

Maar ik bedwong me omdat ik eigenlijk bang was voor haar reactie, van deze gefrustreerde dame, die daar zat op haar natte kousen.

Ik haaste me dan maar naar de trein en gelukkig stond die er al en kon ik onmiddellijk verder lezen. Ik telde de haltes zonder echt naar buiten te kijken en de derde halte stapte ik naar de uitgang , tot ik merkte dat we helemaal niet in Tielt waren! De conducteur kwam erbij en vertelde dat ik in Waregem stond! Hemeltjelief, hoe kan ik nu het snelst in Tielt geraken. Ze printte me een papiertje uit , waar ik moest overstappen . Ach ja, ik maakte het er het beste van, besefte dat mijn ene hersencel die nog overschiet ook fel aan het opdrogen moet zijn.

En zo had ik ruimschoots de tijd om de flair helemaal uit te lezen!

17:47 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: flair, trein gent, conducteur |  Facebook

Commentaren

Dag Christa!!

Waar haal je het in je hersencellen om iemand die je afblaft 50 cent te geven? Ze kon van mijn part de boom in!
Wat denkt die wel zeg, jij bent veel te goed!
Je zal nu wel twee keer nadenken zeker eer je nog iets geeft aan blaffende mensen en zeker die dan nog zo onbeleefd zijn! Neen, van mij krijgen die bedelaars niks meer, heb eens gezien dat ze in een mercedes stappen op het eind van de dag en dan denk ik...... amaai en wij rijden met een doodgewone auto omdat we niet beter kunnen! Toen ik bij de bakker werkte zag ik ook een mevrouw van vreemde originne uitstappen uit een mercedes en kwam bij ons de winkel binnen en zei dat ze arm was en dat ze een brood wilde en ik vertelde tegen de bazin wat ik had gezien en die zei op haar beurt "neen geen brood teveel" heeft die daar agressie getoond en voor ze de winkel uitstapte spuwde ze op de deur!!!En vanaf toen is het fini bij mij er iets gekrakt in mijn brave ik dat ik nu niks meer geef ook al zijn ze met kind en al aan het bedelen!
Sorry maar ik ben hard geworden, mij helpen ze ook niet verder nu ik niet meer kan gaan werken en al 14 jaar thuis zit met ziek zijn!
Je leert dat hoor Christake! ze maken je zo!
Hahaaa, waar heb jij gezeten zeg,in Waregem!!!! dat is wel geen Tielt he! Goed kijken in het vervolg zou ik zeggen!!
Jij maakt toch ook vanalles mee ze-ne! Ik lees het graag al die belefenissen!
Fijne dag nog verder, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

Daar zou ik het van krijgen hé, mensen die vlakaf geld vragen om iets te kopen en dan nog beginnen te roepen dat ze echt arm zijn...geen cent had ze gekregen! Arme mensen zijn daar volgens mij niet trots op, die gaan proberen om dat niet te laten zien en gaan zeker geen anderen attaqueren. Wij moeten ook werken voor ons geld en als het ons niet goed gaat gaan we ook niet op liefdadigheid van anderen moeten rekenen. Wat niet wil zeggen dat ik nooit iets geef, soms heb ik echt medelijden met bedelaars en dan doe ik een duit(je) in hun bakje. Armoede is erg en velen komen er in terecht omwille van ziekte of een andere tegenslag, ik vind dat heel schrijnend. Maar zo'n onbeschofte mensen, neen!
LOL, ik neem maar heel af en toe eens de trein en dan zit ik al van bij de start te kijken naar de naambordjes van ieder station waar hij stopt, doodsbang om verkeerd af te stappen :-)

Gepost door: bea | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

Goh, Christa, ik heb dezelfde gewoonte als jij. Ik blader ook bij alles van achter naar voor en nik heb daar als kind ruzie voor gekregen van mijn moeder, die kon dat niet uitstaan, maar ik blijf het doen.
Voor de rest denk ik hetzelfde als de vorige reacties, aan zo iemand zou ik ook niets geven. Echte arme mensen schamen zich daar inderdaad voor en zouden zo nooit reageren. Lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

O de Flair! Geweldige onderweglectuur! Ik durf ook al eens achteraan beginnen. Wist niet dat die Mieke ook al boeken had, ga ik eens achter zoeken dan.

Gepost door: LJ | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

Hey Lj, ik had hier twee boeken liggen , de rest heb ik in de bib gevonden, t zijn wel boeken van haar beginperiode.
Jammer dat ik de boeken onlangs verkocht op een rommelmarkt, anders mocht je ze hebben!
prettig weekend!

Gepost door: christa | 09-09-11

Sommige mensen zijn zo onbeleefd!

Ik had ooit eens een man die mij benaderde en vroeg om 3 euro omdat hij zijn treinticket wou betalen. Ik zei dat ik geen klein geld op zak had en hij zegt: ge mocht ook een briefke geven, ik kan teruggeven. Nogal gek dat ge op een briefke zou kunnen teruggeven als ge nog geen 3 euro hebt voor een treinticket. Daarop begon die man mij te bedreigen dat ik hem geld moest geven want dat hij een agressie aanval zou krijgen. Ik keek snel naar een punt achter hem, hij draaide zich om om te kijken wat daar was en toen ben ik gaan lopen.

Het gekste van al was dat hij mij achterna riep dat het hem speet hoe hij tegen mij deed...

Gepost door: justm3 | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.