13-09-11

Over ertefretters en mierenneukers

Ik nam vandaag de trein naar Gent. Ik was goed op tijd en zette met op de bank aan het perron. De trein werd verwacht om 11H46 en het was net 11H30. Een beetje verder op de bank zat een bejaarde dame, zowat gekleed in overjaarse burberrystijl, de haren opgestoken en een bril met een veel te zwaar montuur. Van het moment dat ik daar ging zitten heeft ze drie personen opgebeld met haar gsm . Ze sprak frans maar luid en duidelijk genoeg om haar goed te verstaan! En zagen dat ze deed, wij noemen dat hier bij ons ertefretters, ( hartvreters) ! Ze had blijkbaar afgesproken met iemand om 11h30 en ofschoon het pas zo laat was, heeft ze drie personen opgebeld om te vertellen, "mais enfin, dat kan toch niet! Ze ratelde maar door , er was geen speld tussen te krijgen! Over een vorm van onbeleefdheid, geen manieren en wat weet ik nog wat allemaal! Nu heb ik ook graag dat iemand stipt is, ik ben zelf behoorlijk stipt. Maar om daar nu zo over door te drammen tot 3 maal toe! Drie arme stakkers hebben dat verhaal lees dat gezeik mogen aanhoren , vreselijk! Arme arme vrouw dacht ik, wat moet jij een ongelukkig mens zijn, met je ouwe burberry-achtige jasje aan! Als jij hierover al zo'n drama maakt, mens mens ik zou niet graag rond jouw moeten leven.

Toen de trein het station binnenliep was ik blij dat Burberry-madam een andere wagon uitkoos, oef van deze was ik af!

Toen ik na mijn trein en tramrit de veldstraat doorliep om tot bij het hotel te lopen waar mijn dochter werkt, liep ik voorbij het kruidvat en hoorde er een dame nogal luid van haar oren maakte tegen een verkoopstertje dat rood aanliep, omdat ze ergens een zalfje niet gratis had gekregen bij twee nivea-produkten, maar de computer van het arme meisje gaf aan dat het de verkeerde produkten waren.

Waarop de dame in kwestie naar het bord liep, en er hard met haar handen op klopte en luidkeels ,t was bijna schreeuwen, riep, juffrouw, t staat hier op het bord, duidelijker kan het niet zijn, en ze maakte zich nog dikker dan ze al was! Met een diepe zucht liep ik de vrouw voorbij en stak mijn schouder op. Okee ik kan er in komen , als je recht hebt op iets , tja dan heb je er recht op, maar om je daar zo druk over te maken! Je kan ook vriendelijk zeggen, ach sorry juffrouwtje, ik heb de produkten speciaal gekocht voor het gratis zalfje, als het er niet bijzit dan zal ik die produkten niet mee nemen. Sorry ze juffrouwtje, en dat klinkt behoorlijk vriendelijk dan de furieuze dame die haar zalfje niet kreeg!

Mens mens, wat lopen er toch onvriendelijke mensen, ik maak liever een praatje op de tram met Amerikanen die hun weg niet vinden en met de meneer in de rolstoel dan zo van mijn theater de mierenneuker uit te hangen voor een gratis zalfje!

 

18:51 Gepost door fibromindy in Actualiteit | Permalink | Commentaren (12) | Tags: gratis, zielepoten, mierenneukers |  Facebook

Commentaren

Van zo'n mensen krijg ik diaree (schoner woord dan sch**t, lol)

groetjes

Gepost door: maike | 13-09-11

Reageren op dit commentaar

Ja DAT soort mensen en van die peekes die 30 rijden waar je 50 mag rijden, aan iedere kassei op hun rem gaan staan. Meestal hebben ze een hoedje of een petje op en tijd genoeg om een wandeling te gaan doen met hun auto. ERGERLIJK.

Gepost door: loebrabas | 13-09-11

Reageren op dit commentaar

DAAROM kruipt Ollie zo graag weg in zijn blunderboek Christa ! Vanmorgen al tientallen klanten gezien en van enkele een goede mortgen , kost dat zoveel of zijn dit moeilijke woorden ?

Gepost door: ollie | 14-09-11

Reageren op dit commentaar

Dag Christa;

Ja ik vind het ook, er zijn veel onvriendelijke mensen!
En een goede morgen of een goede avond is toch een kleine moeite.
Ik wens je altijd een goededag of een goede avond!
Liefs annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 14-09-11

Reageren op dit commentaar

Ja, het is erg gesteld met sommige mensen. Ik sprak in augustus met een jobstudente van het Kruidvat na een soortgelijk incident en dat meisje zei: ik ben blij dat het mijn laatste dag is en mijn kijk op de mensen is erg veranderd en niet in de positieve zin. Lieve groetjes van mij.

Gepost door: paulientje | 14-09-11

Reageren op dit commentaar

Aan zo'n mensen stoor ik mij ook enorm. In de supermarkt toen ik vakantiewerk deed aan de kassa waren er soms ook zo'n mensen. En die gingen dan moeilijk doen omdat ze beweerden dat iets 10 cent goedkoper in de rekken stond aangegeven wat dan niet eens waar was...

Die eerste vrouw doet me trouwens aan mijn moeder herinneren, zij is ook zo'n type..

Gepost door: justm3 | 14-09-11

Reageren op dit commentaar

allez christa, we hebben elkaar op een dag na gemist! we zijn vandaag gaan ontbijten in gent en in de veldstraat rondgelopen! en inderdaad, soms heb ik precies de indruk dat de mensen hoe meer keuze ze hebben hoe viezer ze rondlopen! de zon scheen, ze waren aan het shoppen en toch liepen de meesten met een lippe! mensen kunnen raar zijn :-)

btw, hoe komt het iedere keer als je reageert op mijn blog ik je opnieuw moet modereren?

Gepost door: joten | 14-09-11

Reageren op dit commentaar

Goh, wat dat modereren betreft, ik zou t echt niet weten, of ik daar voor iets tussen zit, k denk het niet . K vind het wel vervelend voor jou, dju toch en k kan je niet helpen. En wedden dat jij uren in de fnac gezeten hebt, haha, maar k gun je dat hoor! Ik loop niet graag in de veldstraat vanwege al die kasseien, daar heb ik moeite mee, ik moet constant naar de grond kijken, en dan zie ik de winkels niet hé!
groetjes

Gepost door: christa | 14-09-11

hé, mij maakt dat modereren niks uit hé, is gewoon op een knopje duwen :-)! en ja, ik heb enkele uren in de fnac doorgebracht, en de rest in de free record shop en de slegte!
btw, geven ze geen ontbijt in het hotel waar je dochter werkt?

Gepost door: joten | 15-09-11

Hey JOhan
Het hotel waar mijn dochter werkt hangt samen met de irish pub Patrick's foley. Ze serveren alleen ontbijt in de kamers, omdat de ontbijtruimte nog niet klaar is. Alleen in de ierse pub kan je wat eten. Om nu te weten waar het is? je wandelt door de veldstraat met de fnac aan je rechterzijde, voorbij de fnac rechtsaf slaan , over de brug direct links en dan 100meter verder is de pub. Het hotel ligt ergens achteraan, ik ga altijd via de pub. Het hotel heet onderbergen of zo. Groetjes

Gepost door: christa | 15-09-11

ha bedankt, we gaan dat eens in de gaten houden! we kijken altijd overal uit naar ontbijtadresjes! :-)

Gepost door: joten | 15-09-11

Dat is waar, veel mensen lopen met een 'vies' gezicht rond maar moesten ze allemaal rondlopen met een smile van hun ene oor tot hun ander, we zouden denken dat er iets aan mankeert :-) Onbeschofte mensen zijn er ook in overdaad. Er zijn nogthans manieren genoeg (zoals je zegt) om iets deftig duidelijk te maken aan anderen. Je moet er eens op letten, meestal zijn die bullebakken degene die zelf met fluwelen handschoentjes willen behandeld worden, puh.

Gepost door: bea | 14-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.