15-09-11

Avondritueel: hoe sluit ik mijn pc af!

Ik heb zo mijn eigen manierke om mijn pc s 'avonds af te leggen, tegen dat het spel uiteindelijk zijn laatste zucht geeft komt er een hele boel innerlijke conversatie aan te pas, alleen voer ik die met een laptop die niet antwoord!

Meestal start het met een luidop " ja k ga afsluiten " zodat ze allemaal rondom mij horen dat het welletjes is voor vandaag en het feit dat ik het luidop zeg ook niet meer kan terugkrabbelen!

Na de " ja k ga afsluiten " komt dan nog het volgende maar gewoon in innerlijk gesprek:

-bon, snel nog ne keer kijken of ik nog mailkes heb

- ah hier si, snel nog es antwoorden

-voila hier moet ik ook niet meer aan denken

-Msn?? Zit één van mijn kinderen op msn? Aja mijn zoon, snel nog eens slaapwel zeggen, hoewel het bij hem nog 5 uuur vroeger is en hij zeker nog niet gaat slapen, maar ikke wel hé dus!

-Nog snel ne keer kijken of er nieuwe berichten staan op facebook. "Mm niet veel nieuws , niets bijzonders, de moeite niet om te komen kijken.

-terug naar mijn mails, je weet maar nooit! Ach, er is een reactie op mijn blog binnengekomen, snel even reageren, mja dat kan niet wachten hé!

-Voila si dat is ook af, oei k heb vergeten te kijken in mijn hotmail-mailbox, daar kijk ik haast nooit naar! Mja alleen wat spam, snel wegdoen die handel

- K ben aan t afsluiten hoor ventje!

-Ola daar flikkert een oranje msn lampje, vlug es zien, t is zoon , nog snel es luisteren wat hij te zeggen heeft en dan slaapwel zeggen

-nu moet ik me beginnen haasten, maar toch nog snel es gluren in mijn mailbox, neen, alleen verwijderde berichten, snel die verwijderde berichten in de vuilnisbak kieperen, want als er te veel zijn start mijn pc moeilijker op morgen, allee dat maak ik mezelf toch wijs!

-Neen, Chrissebie , je gaat niet meer naar facebook, of toch snel nog ne keer , neen niets nieuws,

-Allee k ga afsluiten dan maar hé!

-Snel op de bol met windowsvlaggetje klikken en dan op het kleine pijltje dat naar rechts wijst.Dan naar afsluiten! Oef, gedaan.

-Ik wacht tot laptop helemaal afgesloten is , wat toch enige tijd in beslag neemt en ik klap hem dicht met een luide "voila si" en vergewis me snel om te zien of iedereen me gehoord heeft.

-Tot morgen!

 

Commentaren

Verslavend niet ?

Gepost door: ollie | 15-09-11

Reageren op dit commentaar

haha, het is idd verslavend om snel even alles nog eens te checken :)

Gepost door: justm3 | 15-09-11

Reageren op dit commentaar

haha, het is idd verslavend om snel even alles nog eens te checken :)

Gepost door: justm3 | 15-09-11

Reageren op dit commentaar

Ik ken een remedie daartegen. Eerst een uurtje in de zetel gaan liggen, zodat de ogen toevallen, om dan slaapdronken naar de pc te gaan met maar 1 doel: dat spel zo snel mogelijk afsluiten. Start - turn off computer - scherm afzetten, en zo één keer om de zes maanden (dat valt mee hé) 's anderendaags merken dat hij nog steeds aan het afsluiten is omdat er programma "not responding" is.

Gepost door: Geert | 15-09-11

Reageren op dit commentaar

en dat meiske zou dan nog durven klagen dat ik nog altijd op mijn pc zit ............... omstreeks 20.00 u.
love you

Gepost door: wimmeke | 15-09-11

Reageren op dit commentaar

hihi, zo herkenbaar
bang om iets te missen

Gepost door: fotorantje | 16-09-11

Reageren op dit commentaar

DIT.....is een wel heel erg herkenbaar verhaal, ik sta 's morgens op en het eerste wat er hier gebeurd is een druk op de knop van de pc, ff checken !!
Hetzelfde ritueel voor het slapen gaan en meestal heeft dat ook nogal wat "voeten in de aarde".
Leuk dat je het zo puntsgewijs beschrijft.
Met een vriendelijke groet en een fijn en zonnig weekend.
:)))

Gepost door: ton | 17-09-11

Reageren op dit commentaar

zo erg is het bij mij toch nog niet. Wel vast ritueel mailtjes, facebook, blog. MSN, gebruik ik nooit, wel skype, om te roddelen met mijn zus, dat is pas plezant speelgoed die skype, video gesprekken in real time, maar ik ga je niet op ideeën brengen want zo te zien is het nu al erg genoeg.

Gepost door: loebrabas | 19-09-11

Reageren op dit commentaar

Haha erg herkenbaar, wel altijd nog even snel de social media bekijken voor het afsluiten, en natuurlijk zo nu en dan nog even snel reageren.

Gepost door: Computerverhuur | 27-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.