29-09-11

juwelen maken.

Ik heb me ingeschreven in een cursus juwelen maken! Verleden jaar is het niet doorgegaan omdat ik de enige ingeschrevene was. Nu heb ik een mail gestuurd en weet al dat het zal doorgaan! Ik hoop alleen maar dat "ik" er zal raken! Ik beperk me tot rondrijden in de buurt omdat mijn kopke onbetrouwbaar is! Ik mag er niet aan denken dat ik mijn rijbewijs daardoor kwijt zou raken, man man man, dat zou ik pas erg vinden! Ik kan ook niet meer fietsen, en een brommertje zou ik vast nooit op gang krijgen. Neen niet gaan doemdenken!

Ik heb nog geen uitslag van de scanner. Net huisdokter opgebeld en ze heeft nog geen uitslag, maar ze heeft me wel gewezen op de ernst van de zaak. Dat ik zeker moet zoeken tot ik de oorzaak gevonden heb.

Enne dat klonk precies niet zo goed. Ze stelde me niet gerust door te zeggen, t gaat wel over gaan, geen zorgen maken!

En door die dingen ben ik nog meer overtuigd om zoveel mogelijk van het leven te genieten!

Als ik een goeie dag heb , probeer ik wat te genieten, een beetje werken en een uitstapke doen en ik trek me er niets van aan wat anderen van me denken. Want ze mogen steeds komen ruilen, ik terug gezond en gaan werken en zij de leuke ziekte. 'K zou er geen minuut moeten over nadenken! Ach de wereld zal altijd roddelen, er zal altijd jaloezie zijn. En jaloezie is zowat de ergste ziekte in de maatschappij.

Hoe meer mijn gezondheid me tegen de schenen zal schoppen, des te meer ik zal proberen te genieten van de momenten dat het wel gaat ! Ik laat me niet commanderen door dat stomme lijf van me!

En als het me lukt om volgend jaar in het voorjaar ergens mijn zoon te gaan opzoeken in Canada.Wel dan zal ik dat doen! Maar dan moet ik wel eerst af van die dronkemansgang, want zo zie ik me niet alleen met valiezen zeulen en met dat warhoofd, kom ik vast aan in Timboektoe of in Burkina faso, waar ik me eigenlijk ook nog zou kunnen jeunen!

Ik hoef niemand rekenschap te geven over mijn doen en laten, en vandaag voel ik dat nog maar eens goed aan! Ik heb zo'n grote levensdrang dat ik me niet zo snel meer uit het lood laat staan als ik rare blikken zie of wenkbrauwfronsende mensen als ze vragen of ik nu nog niet ga werken.

En weet je door dat allemaal te relativeren me niets van de visie die mensen van me hebben, voel ik me stukken gelukkiger, en ben ik in staat om van de goeie momenten te genieten; ik wil niet leven in angst van , "wat gaan de andere van mij danken, en dus heb ik die angst uit mijn leven geband!

En ik schaam me niet om te zeggen dat ik ondanks al die lichamelijke problemen me best gelukkig voel!

19:26 Gepost door fibromindy in Algemeen, stomme fibro | Permalink | Commentaren (6) | Tags: jaloezie, gelukkig, relativeren |  Facebook

Commentaren

dat is goed Christa als je een hobby hebt
het zal je gedachten ook wat afleiden
nu eerst maar hopen dat die uitslag vlug binnen is en dat er direct iets kan gegeven worden

en genieten moeten we zeker
geen schuldgevoelens dat je je amuseert
want ook al amuseren we ons we dragen pijn en moeheid mee
maar ik begrijp heel goed dat je je schuldig kan voelen van niet meer te werken
dat heb ik lang gehad, en soms nog
maar dan denk ik, t is niet van niks te doen dat ik in deze situatie ben gekomen
integendeel, k heb veel te veel uren geklopt en niet geleefd

als je niet meer zwalpt dan spreken we nog eens af hé

knuffel

Gepost door: fotorantje | 29-09-11

Reageren op dit commentaar

Ik vind het heel erg dapper en getuigen van een bepaalde kracht dat je dit hier zo neerzet.
Wat een ander denkt moet ie zelf weten het gaat om jou en niet om hen.
Je doet er goed aan om te zeggen dat van iedere minuut te genieten die je hebt en als je blij bent dan straal je dat ook uit, de ander zal er waarschijnlijk wel jaloers op zijn.
Ik vind dat je het Kei-goed doet, voor zover ik dat van hieraf kan overzien.
Hopelijk krijg je snel een uitsluitsel over wat je nu precies mankeert.
Een fijn weekend gewenst...

Gepost door: ton | 30-09-11

Reageren op dit commentaar

Groot gelijk, trek je niets aan van de mensen, ze weten verdorie niet waarop ze jaloers zijn, misschien op je levensvisie want die is zoveel optimistischer dan de meeste mensen die ik ken! Chapeau!

Gepost door: LJ | 30-09-11

Reageren op dit commentaar

Kan niet anders dan alles wat hier boven staat te beamen. Veel plezier met je nieuwe hobby, het zal een welgekomen afwisseling zijn.

Gepost door: bea | 30-09-11

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!

Zeker doen een hobby zoeken dat verzet je zinnen en als ge weet dat er iemand ook die richting uitrijd dan zou je kunnen vragen of ze je komen oppikken en door iets te geven in de naft is alles opgelost!
Juist je moet gelukkig zijn met de dingen die je hebt ik denk altijd dat er nog vele ergere dingen op de wereld bestaan dus ik prijs me nog gelukkig! Lieve vrijdagse groetjes uit rotselaar! annemarieke, x
Zeker voorzichtig zijn he!!!

Gepost door: annemarieke | 30-09-11

Reageren op dit commentaar

Het leven is om van te genieten, en wat maakt het uit wat anderen denken, zolang jij maar gelukkig bent ;-)

Gepost door: justm3 | 30-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.