30-09-11

dilemma opgelost , wandelen met de stok of niet wandelen?

En t wordt wandelen met de stok! Voila si, k heb het knoppeke weer omgedraaid! En nu niet omdat ik heel veel last heb van vermoeide benen en lastige heupen, maar om mijn evenwicht te bewaren. Ik denk dat mijn lange slanke vriend me daar wel zal bij helpen!

Mijn mannetje moet morgen naar Brugge , en laat het nu al heel lang geleden zijn dat ik daar nog was en ik daar een paar winkels wil zien die niet in de winkelstraat liggen.

Ik bedacht dat ik daar wel eens hilarisch door de straten zou kunnen floreren , ofwel letterlijk in de goot belanden door een stoorniske in mijn evenwichtsding!

Ik stelde me dus de vraag of het eigenlijk wel "verantwoord " is, zulke mensen op pad te sturen! En mijn antwoord was neen!

Maar Fibromindy zou Fibromindy niet zijn als ze geen oplossing had bedacht! Namelijk , haar stok die daar vol trouwe hangt te wachten op een nuttige bezigheid. Vriendje zal content zijn nog eens onder t volk te komen!

En dus gaan mijn lange zwarte prins uit wandelen in Brugge terwijl het mannetje met zijn vlagje langs de lijn van één of ander voetbalveld zal staan zwaaien. Maar eerlijk, voetbal kan me langs geen kanten bekoren, elk zijn hobby.

Anyway, ik heb een gsm voor t geval er iets gebeurt, en k ben nu toch al gerustgesteld dat de scan goed was, dus geen aders op springen in mijn hoofd of zo, alleen nog steeds die dronkemansgang, dan toch maar liever ,Fibromindy met de stok! Safety first nietwaar!

29-09-11

juwelen maken.

Ik heb me ingeschreven in een cursus juwelen maken! Verleden jaar is het niet doorgegaan omdat ik de enige ingeschrevene was. Nu heb ik een mail gestuurd en weet al dat het zal doorgaan! Ik hoop alleen maar dat "ik" er zal raken! Ik beperk me tot rondrijden in de buurt omdat mijn kopke onbetrouwbaar is! Ik mag er niet aan denken dat ik mijn rijbewijs daardoor kwijt zou raken, man man man, dat zou ik pas erg vinden! Ik kan ook niet meer fietsen, en een brommertje zou ik vast nooit op gang krijgen. Neen niet gaan doemdenken!

Ik heb nog geen uitslag van de scanner. Net huisdokter opgebeld en ze heeft nog geen uitslag, maar ze heeft me wel gewezen op de ernst van de zaak. Dat ik zeker moet zoeken tot ik de oorzaak gevonden heb.

Enne dat klonk precies niet zo goed. Ze stelde me niet gerust door te zeggen, t gaat wel over gaan, geen zorgen maken!

En door die dingen ben ik nog meer overtuigd om zoveel mogelijk van het leven te genieten!

Als ik een goeie dag heb , probeer ik wat te genieten, een beetje werken en een uitstapke doen en ik trek me er niets van aan wat anderen van me denken. Want ze mogen steeds komen ruilen, ik terug gezond en gaan werken en zij de leuke ziekte. 'K zou er geen minuut moeten over nadenken! Ach de wereld zal altijd roddelen, er zal altijd jaloezie zijn. En jaloezie is zowat de ergste ziekte in de maatschappij.

Hoe meer mijn gezondheid me tegen de schenen zal schoppen, des te meer ik zal proberen te genieten van de momenten dat het wel gaat ! Ik laat me niet commanderen door dat stomme lijf van me!

En als het me lukt om volgend jaar in het voorjaar ergens mijn zoon te gaan opzoeken in Canada.Wel dan zal ik dat doen! Maar dan moet ik wel eerst af van die dronkemansgang, want zo zie ik me niet alleen met valiezen zeulen en met dat warhoofd, kom ik vast aan in Timboektoe of in Burkina faso, waar ik me eigenlijk ook nog zou kunnen jeunen!

Ik hoef niemand rekenschap te geven over mijn doen en laten, en vandaag voel ik dat nog maar eens goed aan! Ik heb zo'n grote levensdrang dat ik me niet zo snel meer uit het lood laat staan als ik rare blikken zie of wenkbrauwfronsende mensen als ze vragen of ik nu nog niet ga werken.

En weet je door dat allemaal te relativeren me niets van de visie die mensen van me hebben, voel ik me stukken gelukkiger, en ben ik in staat om van de goeie momenten te genieten; ik wil niet leven in angst van , "wat gaan de andere van mij danken, en dus heb ik die angst uit mijn leven geband!

En ik schaam me niet om te zeggen dat ik ondanks al die lichamelijke problemen me best gelukkig voel!

19:26 Gepost door fibromindy in Algemeen, stomme fibro | Permalink | Commentaren (6) | Tags: jaloezie, gelukkig, relativeren |  Facebook

27-09-11

Stop de zatlap in de scan

Vandaag was het dan zo ver, de zatlap mocht naar de scanner! Aangezien mijn handige Harry er speciaal een dag verlof had moeten voor nemen, hebben we het aangename aan het onaangename gekoppeld en zijn eerst wat gaan wandelen , stevig aan de hand , in Roeselare. Het was een heerlijk weertje en de zon op mijn bolletje vol muizenissen deed me deugd.

Eens in het ziekenhuis aangekomen moest ik niet al te lang wachten eenmaal ik alle formaliteiten vervuld had. Er werd me uitgelegd wat ik  mocht aanhouden en wat niet . Na een vijftal minutes wiebelbenen op het krukje mocht ik al naar de "tunnel". Ik kreeg in t kort instructies over stil liggen en zo, en ik kon er nog net een zinnetje tussenkrijgen, " krijg ik ook een koptelefoon met muziek?? Tja ik had dit net van een vriendin doorgekregen per sms dat je dat kon vragen. Mm k had pech, gene muziek, k vrees dat ik daarvoor in t verkeerde ziekenhuis zat!

Maar soit, het was mijn eerste keer niet, ik was ook niet bang of zo, sloot gewoon mijn ogen en probeerde rustig adem te halen . En waarachtig , k had er geen idee van dat er zoveel "denkwerk" door mijn hersenen kon zwemmen op zo een korte tijd.

Toen de grote attractie afgelopen was, was het eventjes rechtzitten en wachten tot de duizeligheid wegtrop en toen ik van de tafel sprong en in zig zag de kamer uitwandelde hoorde ik een ingehouden lachje, ik vrees dat ze me daar een beetje aan het uitlachen waren!

Maar bon, ik neem daar geen aanstoot aan, het zal hun saaie dag wel een beetje doorbreken , en dan heb ik op zijn minst nog een glimlach op hun gezicht kunnen toveren en is dronkemansgang niet voor niets geweest!

 

26-09-11

Lidl-perikelen!

Gisteren was ik dat "ge-zetel" zo beu dat ik me voorgenomen had, deze morgen vroeg op te staan, doen alsof er niets aan de hand is, dan zal dat dronken zijn wel over gaan vanzelf! En t is een beetje gelukt al zit ik nu al te zweten dat t geen naam heeft, maar bon! IK BEN NAAR DE LIDL GEWEEST!

Met maar één doel 6 flessen lalande pomerol op de kop te tikken aan een spotprijsje en dan nog 6 flessen cote du Rhone. Ik had ze al van verleden week aangekruist en ging nu eens doen gelijk de ouw meekes en peekes, die in pensioen zijn en voor niets geen tijd hebben , uiteraard! Ik ging tegen vijf voor 9 met mijn kar aan de ingang staan , stormensklaar! Ik keek effe rond mij en het zag er niet naar uit dat de rest van het gezelschap uit was op die promowijnen om dat de meesten gewoon een draagtas meehadden en dat niet echt aan te raden is om daar wijn in te gaan proppen!

De deuren gingen open en mijn ogen keken als die van een havik snel rond en ik had mijn prooi gevonden! Amai dat was povertjes! Ik zette snel een kartonnetje van zes in mijn kar, daar was ik al heel tevreden mee , kartonnetje van die andere wijn . Snel nog een zak patatten die ik ook nodig had en een blik erwten en ik stond alweer aan de kassa.

Wat me wel opviel is dat ze zo'n grote reclame maken over die kwaliteitswijnen , ik hoorde het daarnet nog op de radio. Maar van die lalande pomerol stonden er welgeteld 18 flessen, twee kartonnetjes van zes en nog eens 3 flessen. Waarvan er nu nog 9 stonden! Schandalig eigenlijk hé! Misschien hebben ze er nog in voorraad, maar volgens mij gaat het gewoon om een reclamestunt, waarin de lidl gespecialiseerd is.

Mja, jammer voor de mensen die pas vanavond kunnen gaan ,want die maken vast geen kans meer zo'n wijntje in de wacht te slepen!

Wijntje wordt nu een paar jaar te ruste gelegd en pas binnen ten vroegste vier jaar zal ik weten of ik echt een koopje gedaan heb. Maar in t leven moet je soms durven gokken, nietwaar!

10:15 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: wijn, lidl, promotie, verkoopsstunt |  Facebook

24-09-11

Canada

Ik zit me zorgen te maken om dat koppeke van me! k geef het grif toe, niet weten wat er scheelt zorgt er voor dat je gaat doemdenken, over wat het zo allemaal zou kunnen zijn. Als ik nu zeker zou zijn dat het bij fibro hoort zou ik al gerust gesteld zijn, want van fibro ga je nu eenmaal niet dood!

En hoe vervelend, pijnlijk , vermoeiend, enz fibro allemaal is, je kan het allemaal nog weglachen en met humor oplossen, want het is niets levensbedreigend.

Maar ik ben nu ongeruster en lach het niet weg omdat ik niet weet wat er aan de hand is. Bang zijn is totaal zinloos en als ik morgen fris als een hoentje opsta, zal ik me zelf doodschamen om de doemgedachte die ik af en toe had.

Iets anders nu. Zoonlief en zijn liefje komen in december, maar ik begin een hele grote drang te voelen om zelf eens een kijkje te gaan nemen hoe hij woont, waar hij woont. Ik wil er graag eens naartoe nog voor het trouwfeest, waar alles hectisch zal zijn. Ik wil een tour voorbereiden die we kunnen maken met zijn allen, ach, zijn afwezigheid begint gewoon heel hard door te wegen zeker!

 

 

20:22 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook

23-09-11

dronkemansbenen

Ik loop nog steeds op dronkemansbenen! K hou me dus al heel de dag koest! Het enige wat ik gepresteerd heb vandaag was koken, meegaan op boodschap en de was buiten hangen , wat ook niet van de poes was. Bruuske bewegingen, van boven naar beneden zijn niet zo goed voor die dronkemansbenen.

Vannacht moest ik mijn mannetje uit zijn bed trommelen omdat ik dringend moest plassen en de trap heen en weer schommelde als in een spookhuis!Het was best creepy.

Dus zit ik hier maar gewoon te wachten tot het overgaat, of ik daar nu goed aan doe of niet, ik zou het niet weten! Als er morgen een dokter zegt dat ik precies veel moet wandelen en zo dan zou ik dat ook doen. Maar een klein stemmeke in mij zegt dat me koest houden nu het beste is! Heb al een afspraak gemaakt bij de oogarts en k hoop dat ik daar de schuldige vind! In elk geval liever dat dan een manquementje in mijn hoofd, owee! Maar zover mag ik uiteraard niet gaan denken! Misschien is het gewoon stress en gaat het mits de nodige kalmte te bewaren gewoon weer over!

22-09-11

ze liep als een gorilla door de kamer..........

Ik ben aan het bekomen van een middagtukje, doe er gerust de "je" van af, want het was een tuk om U tegen tegen te zeggen.

Deze voormiddag naar neus-keel-oor-specialist geweest om allerlei evenwichtstesten te doen. Eerst wat oefeningetjes op tafel, waar ik nogal heen en weer geschud werd.

Daarna zwalpte ik als een gorilla door de kamer, enfin zo voelde ik mij. En na al dat leuks mocht ik met de verpleegster gehoortestjes doen. Effe later werd ik een zwarte stoel gezet, met voorhistorische bril en moest ik een wit stipje op een tv-toestel volgen. Daarna werd een ding op de bril gezet zodat ik niets meer zag en werd de stoel wat heen en weer gedraaid! Gratis kermis! Allee gratis zal het wel allemaal niet zijn, al die testen zijn behoorlijk duur vrees ik.

Als klap op de vuurpijl werd er eerst warm water in mijn oren gespoten en later dan koud water. Niet omdat mijn oren voor oorprut zaten, maar dit was een evenwichtstest. Ik kan je verzekeren, ik ben tot op nu nog steeds niet helemaal op mijn plooi.

Maar alles lijkt normaal volgens de dokter, toch wat zijn "vak" betreft en zo mag ik nog hersenscan laten nemen, oogarts langsgaan, mijn nek laten controleren en eventueel nog naar neuroloog.

Ik hoop dat ik het me allemaal heb ingebeeld dat ik met die evenwichtstoornissen zit. Dat morgen alles terug normaal wordt en ik nergens meer naartoe moet!

Heeft het met fibromyalgie te maken????? Ik zou het niet weten, evenwichtstoornissen staan bij mijn weten niet onder de symptomen.

En zo hebben we beste kijkbuismensen ( alhoewel er waarschijnlijk niemand nog op een kijkbuis kijkt maar op een flatscreen )weer aheum, een spannende dag beleefd!

note: Ik vind kijkbuismensen nog altijd leuker klinken dan beste flatscreenmensen...........