05-10-11

En de diagnose is..........

Mja, ik heb net eens een rekensommetje gemaakt, aan hoeveel dokterskosten ik nu lig vooraleer ik uiteindelijk een diagnose heb van mijn evenwichtsproblemen. Ik som het even voor u op!

huisdokterbezoek, 35€

oogarts                65€

oorarts               144€

neuroloog            214€

                        ---------

totaal                  458€

en dat is de prijs zonder de scan, die rekening heb ik nog niet binnengekregen!

En de diagnose luidt, kristallen in mijn oren, voor die prijs mochten het toch wel diamanten zijn vind ik !

Het vocht dat in mijn oren zit blijkt gekristaliseerd te zijn en de duizeligheid en al die nevenverschijnselen treden op van als ik mijn hoofd beweeg.

Maar het goede nieuws is, dat ik gewoon met oefeningen thuis het euveltje moet kunnen oplossen. Ik moet zo'n aanval van duizeligheid gaan uitlokken door me prompt achterover te smijten in de zetel of in mijn bed, dan beetje rechts draaien met kristallen oren, dan beetje links , me dan op mijn zij draaien, ook wat blijven liggen tot alle duizeligheid is verdwenen en dan rechtop gaan zitten! Olé! En dat zo'n 5 à 10 keer per dag en het zou binnen de twee weken moeten genezen zijn , als dat geen wondermiddel is!

Allee, k heb heel tevreden dat ik eindelijk "hulp" krijg en dat het niet "the worst scenario is" Geen tumor of beschadigde hersenzenuwen en wat weet ik nog allemaal.

Want ik wil niet verder door het leven als een dronkaard! Maar Fibromindy is een tevreden mens, en ik ga mijn oefeningen waardig proberen vol te houden , maar het is geen pretje, je bent eerst zo draaiierig dat je een half uur op je positieven moet komen!

En we gaan eens het gevecht tegen de kristallen gaan aangaan si, op hoop van verbetering! K mag voor die bovenstaande prijs nog twee weken aan zelfkastijding gaan doen si. Gelukkig bestaat de ziekenkas, dat vind ik pas de uitvinding van de eeuw, of vorige eeuw, weet ik veel, maar feit is, k ben heel blij dat het bestaat.

groetjes

 

Commentaren

Schudt die kristallen maar eens goed los! :D

(zou leuk zijn moesten er diamanten uit je oor komen vallen :P)

Gepost door: justm3 | 05-10-11

Reageren op dit commentaar

jep zo is het, heb dat ook gehad, en geen last meer van gehad sinds die keer
dus hopelijk blijft het bij jou dan ook weg

moest er geen ziekenkas bestaan, dan mocht ik hier onder de spoorwegbrug gaan slapen

Gepost door: fotorantje | 05-10-11

Reageren op dit commentaar

Dit is een thema die Ollie in de werkgroep ziekenkas aan het aankaarten zijn ! De imposante rekeningen die iemand te betalen krijgen ! Dit kan en mag niet meer. Artsen en medicatie moeten betaalbaar blijven !

Gepost door: ollie | 06-10-11

Reageren op dit commentaar

en zeggen dat we dan nog onze handen mogen samenvouwen dat we in een land wonen met zo'n voortreffelijk sociaal stelsel! stel je voor dat we in de us van a wonen, we stonden al lang op straat!
ha, het lijkt wel een filmtitel : "fibromindy and the cristal ear" :-)
veel succes en hopelijk snelle beterschap!

Gepost door: joten | 06-10-11

Reageren op dit commentaar

Wel goed dat het 'maar' kristallen zijn hé Christa, doe je oefeningen vlijtig! Dat sociaal stelsel van ons is inderdaad heel goed, anders konden we hier ook onder een brug slapen met al die nierproblemen van mijn man. Ik hoop dat we die sociale zekerheid kunnen bewaren in de toekomst voor onze kinderen en hun kinderen en hun... Enfin lieve groetjes van mij.

Gepost door: paulientje | 06-10-11

Reageren op dit commentaar

Waren het diamanten dan waren alle financiele problemen van de baan :-)
Gelukkig dat het niets ergs is Christa, een mens zou al vanalles beginnen te denken. Dat het opgelost wordt door gewoon wat met uw hoofd te schudden is ook positief, het kost geen geld.

Gepost door: bea | 06-10-11

Reageren op dit commentaar

Nou ik hoop het echt voor je...want die oefeningen doen 5/10 keer perdag lijkt mij ook geen pretje... zomaar je achterover gooien om een duizeligheid op te wekken.. ben echt heeeel benieuwd of het helpt... want ik zit met hetzelfde euvel op het moment .. heb jij er ook oorsuizingen bij?
Weet je ik vraag mij af waar al die kristallen naar toe verdwijnen of vallen ze letterlijk uit je oren...;-)

Worden de rekeningen van de behandelingen niet gelijk naar de verzekering gestuurd bij jullie? omdat jij de prijzen weet.. ik zie zelden een rekening. vind het ook niet erg hoor ..want die moet ik dan weerzelf betalen eerst en dan weer indienen bij de verzekering... ik hou niet zo van omwegen.

Nou succes hoor niet te hard vallen he ;-)

Gepost door: Wil/zizy | 06-10-11

Reageren op dit commentaar

Hey Wil
Ik heb er ondertussen een beetje over gelezen. Iedereen heeft kristallen in zijn evenwichtsorgananen maar die kwelduivels zijn er die uit koers geraken. Het gaat al iets beter dan gisteren. Maar ik ben wel vreselijk moe, heb bijgevolg geslapen deze namiddag en weinig gewerkt. Hier krijg je meestal de rekening als je het ziekenhuis verlaat, je betaalt het en dan krijg je het grootste deel terugbetaald. Sommige medicamenten en zo worden niet terug betaald . En het hangt ook af of je alleenstaand bent of zo hoe meer je terugbetaald krijgt.
Aja die oefeningen vallen nog mee, de grote duizeligheid is al verdwenen, maar ik voel me steeds maar flauwkes zenne!
groetjes

Gepost door: christa | 06-10-11

Dag Christa!

En..... hoe moe ben je nu al van die oefeningen te doen?
Bezeer je maar niet door je hoofd zo achterover te gooien wie weet binnenkort hernia's en dat is veel erger!
Toch maar voorzichtig met dat vallen en draaien he!!!
groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 06-10-11

Reageren op dit commentaar

Heel moe Annemarieke,
en ik heb nog lotgenotenbijeenkomst vanavond,
k zal me er door moeten slepen vrees ik!
groetjes

Gepost door: christa | 06-10-11

Amai en nu nog oppassen dat je met je hoofd nergens tegenaan knalt!!

Volgens mij zorgen 'ze' er voor dat een mens niet ziek meer durft te worden! De bedragen swingen letterlijk en figuurlijk de pan uit en geen enkele 'orde' die dat aan banden legt!

groetjes

Gepost door: maike | 06-10-11

Reageren op dit commentaar

dure kristallen, gelukkig niets ernstig, die dokters vragen toch maar raak tegenwoordig. Al een geluk dat we een sociale zekerheid hebben. Als je dat allemaal zelf moet ophoesten amaai mercie dan moet ge niet meer eten.

Gepost door: loebrabas | 06-10-11

Reageren op dit commentaar

Hier weer een beetje bijgelezen sè!
Amai zeg! Kristallen in je oren? Wat een gedoe, vooral dan in de portemonnee... Gelukkig nu geen kine om ze eruit te krijgen! Want dat had ook nog gekund!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 08-10-11

Reageren op dit commentaar

Kristallen in je oren, 't is weer wat! En het geneesmiddel lijkt me ook geweldig leuk om te doen... toch voor de mensen die je kunnen bezig zien, want 't zal nogal een zicht zijn! Hopelijk betert het zo snel!

Gepost door: LJ | 12-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.