12-10-11

Pareltjes rijgen!

Daar zaten we dan met zeven onperfecte mensjes rond de tafel pareltjes te knopen.

Met uitzondering van de dame die ook de cursus volgde omdat ze zelf parels verkoopt, was ik de jongste van de groep.

Een paar gezette bejaarde dames, een vrouw in een rolstoel en haar begeleidster. Naast me een lief dametje dat een beetje lispelde, maar we werden al snel bondgenootjes om elkaar te helpen. Ja en ikke dan met al mijn lichamelijke kwaaltjes die op het eerste zicht minder zichtbaar zijn.

Maar k voelde me daar helemaal op mijn gemak, helemaal mezelf zijnde !

En terwijl de oudere dametjes allang klaar waren met hun pronkstuk was ik nog druk aan het oprijgen, maar k had wel een moeilijker model gekozen dan het hunne.

Zelfs Ireentje naast me was vroeger klaar, maar te laat besefte ik dat ik op een bepaalde draad te veel parels geregen had, , er moest wat meer plaats tussen de parels, maar ach wat, ik ken nu de techniek.

Ik heb het huis rondgezocht naar oude parelsnoeren en heb al een hoop bruikbaar materiaal bijeengescharreld! Fibromindy zal eens recycleren, anders moet ik elke week nog parelwinkels gaan afdweilen op zoek naar de gepaste parels.

Voor volgende week ben ik in elk geval al safe! Ik ga iets maken met zoetwaterpareltjes en ik heb hier nog twee opgeregen snoeren liggen die er aan zullen moeten geloven.

Ik zal proberen een gepaste te maken voor dochterlief, en voor schoondochter en mijn stiefdochter mag er gerust ook eentje hebben, terwijl ik toch aan het uitdelen ben, nietwaar!

Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het ook heel vermoeiend vond. Ik kan moeilijk zo lang op een stoel zitten en mijn schouder speelt me weer serieus parten, die doet terug behoorlijk pijn, ofschoon ik mijn arm nu nog boven mijn arm kan houden. K heb daar dus geen goed oog op!

Maar soit,vandaag ben ik behoorlijk moe, en gisteren kon ik moeilijk de slaap vatten omdat ik het ritme niet meer gewoon ben, van thuiskomen en snel eten maken, opruimen, bla bla bla.

Ik had nochtans het eten klaargezet, vlees moest alleen nog gebakken worden, en mijn mannetje was naarstig aan t kokerellen als ik thuis kwam.

Maar na één namiddag ben ik vandaag echt uitgeput. Ik ben wel deze morgen over en weer naar Gent gereden om naar de lidl te gaan met mijn dochter, maar ze doet het allemaal zelf,kar inladen, kar uitladen, thuis uitladen. ZE wil niet dat ik haar help.

Maar ik ben dan al snel heel de voormiddag kwijt maar t is voor het goeie doel hé!

En voor de rest niet echt wereldnieuws ten huize fibromindy!

Commentaren

al goed dat het pareltjes rijgen is meegevallen, hier zit er ook zo één die af en toe oorbellen en kraaltjes in elkaar flanst met van die kleine pareltjes en frulletjes . La mamma in eigen persoon. Ze wordt daar naar eigen zeggen rustig van na een stress dag. De Veritas, heeft veel soorten parels en van die frulletjes. in Antwerpen is er een winkel(tje) dat niets anders verkoopt dan spullen om zelf juwelen te maken. Maar recycleren is ook handig, la mamma heeft zo een schuifjesbak voor doe het zelvers vol met frullen al dan niet recyclage.

Gepost door: loebrabas | 12-10-11

Reageren op dit commentaar

Leuk dat het parels rijgen is meegevallen. Spijtig dat je wel wat last hebt en zo gemakkelijk moe bent. Hopelijk heb je daar de volgende keer wat minder last van.

Gepost door: justm3 | 12-10-11

Reageren op dit commentaar

En wanneer mogen we eens een fotootje zien van jouw creatie(s)? Ik ben wel benieuwd :-)

Gepost door: LJ | 13-10-11

Reageren op dit commentaar

Ach Lj, t zijn echt geen kunstwerken hoor, maar eens ik de technieken eens goed onder de knie heb wil ik me wel wagen aan speciallekes, ben er nog niet wat precies! Ik zal eens foto's nemen als ik er al wat gemaakt heb!
groetjes

Gepost door: christa | 13-10-11

hoi Christa, je moet eens naar www.bricolart.com gaan, daar hebben ze vanalles en nog wat en de prijzen vallen mee; en je moet het huis niet uit, toch mooi meegenomen he voor ons!

ja, ik zelf volg een naaicursus op maandag, van 13u30 tot 16u30 en ik ben ook bekaf 's avonds. Vorig jaar ging in 's avonds nog naar de muziekschool, maar halverwege het jaar ben ik daarmee gestopt en nu moet ik niet meer op
maandagavond, gelukkig

veel succes met je juwelen!

Gepost door: sofie | 13-10-11

Reageren op dit commentaar

Ik ben ervan overtuigd dat het prachtige juweeltjes zullen worden, Christa.
Ik heb mijn blog verwijderd omdat de anonimiteit weg was, ik hou je op de hoogte als ik een nieuwe zou starten. Ik blijf je hier volgen en stuur je nog vele lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 13-10-11

Reageren op dit commentaar

binnenkort schitter je dus met van die prachtige juwelen ...

Doe het nu maar rustig aan

Gepost door: merel | 13-10-11

Reageren op dit commentaar

misschien eens in de kringwinkel kijken of er geen oude halssnoeren liggen waar je de parels van kan gebruiken

Gepost door: fotorantje | 16-10-11

Reageren op dit commentaar

Hewel, ja , maar k heb mijn kasten es gekuist en heb er al heel veel gerecycleerd.
En t is idd goedkoper om gesoldeerde parelsnoeren te kopen in van die goeikope juwelenwinkels of in de zeeman of zo. En als ik er eentje zal maken met echte parels en zo, wil ik ze wel op zilveren ketting steken.
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 16-10-11

De commentaren zijn gesloten.