17-10-11

Fibromindy was gisteren weer ergens beland!

Een gast die ik ken, een oud collega van me van in de jaren stillekes, zingt in zijn vrije tijd, soms met eigen brass band maar ook soms met een orgelist.Enfin zingen is zijn passie en al is het nu om oud mekes gelukkig te maken of tussen de jeugd van heden te zijn, als hij maar kan zingen en de rest is bijzaak.

Ik had hem al lang beloofd om eens naar een optreden te gaan kijken als er eens eentje in de buurt was! En gisteren was het zover, hij trad op in Menen, de stad waar mijn moeder woont. Aangezien mijn mannetje toch moest vlaggen, in die buurt zette hij me af bij mijn moeder en zijn we samen met nog een paar vriendinnen van mijn moeder naar de Royal palace getrokken! http://www.leroyalpalace.com/

De "feestzaal" ligt in een klein straatje die vroeger gekend werd als de straat met de bordelen, maar die zijn er nu niet meer!

Maar niettemin toen we die gang binnenhingen had ik het idee in een bordeel terecht te komen.

Het interieur was een potpourri van allerhande, een gedeelte met moderne stoelen, een ander deel met neplederen clubzetelkes, een plafond in grenen planchetten die vol hingen met nepbloemen. Het zal vast de bedoeling geweest zijn dat dit gedeelte eruit zag als het terras van een exotisch strand!

Langs de andere zijde een podium , waarvan je dacht dat je in de kleinere versie van de moulin rouge beland was, met zware fluwelen rode, gordijnen .

Het had ook wel iets van een poppenkast of een circustest. Heel vreemd, met aan het plafond massa's discobollen en een publiek waar ik op een tweetal personen na de jongste was.

Een vrolijk madammeke zo rond als een ton kwam ons een beetje uitleg geven over de zaak, ze kwam hier als weduwe elke week naartoe.

De gemiddelde leeftijd van de aanwezigen was vast 70 à 75 jaar.En allemaal danslustig op mezelf na natuurlijk, ik ben de meest vreselijke dansster allertijden, ik ben dus een echte stoelplakker of t moet al eens heel uitzonderlijk zijn dat ik me eens laat gaat. Maar dat gebeurt maar eens om de drie jaar of zo, maar soit.

Toen Axel Lane zijn stem nog maar verhefte stonden de bejaarden al op de dansvloer, met kapsels als pruikjes die op hun hoofd lagen. Sommigen waren ook opgedirkt alsof ze op een sjieke cruise op het bal van de kapitein stonden. Met blote rug en veel bling bling en jaja de meeste oudjes allemaal op hoge hakken.

Maar het paar waar mijn aandacht het meest naartoe ging was naar meneerke "up", Ken je dat venteken niet uit de gelijknamige tekenfilm, met zijn wat vierkantig hoofd.

up.jpg

Hewel , meneerke up en zijn rond vrouwke die haast niet meer kon gaan, een koppel van een jaar of 90 schat ik. Bijna elk liedje stonden ze op de dansvloer, en of het nu nen chachacha , nen tango of ne foxtrot was, ze dansten altijd hetzelfde dansje. Voor zover je het nog dansen kan noemen.

Ze schuifelden wat met hun versleten beentjes, het up mannetje had zijn broek zo hoog opgetrokken dat hij onderaan veel te kort hing. En het rond vrouwke ging zo vast aan hem alsof ze hem nooit wou loslaten.

T was eigenlijk heel schattig om zien, heel liefdevol, alsof ze wou sterven in zijn armen, ocherekes.

Ik voelde me precies in een onrealistische wereld daar. De obertjes liepen in bourgogne rode satijnen hemdjes. Ze kwamen rond met taart op een ouderwets rolwagentje helemaal in cruisestijl. T was echt heel vreemd.

T voelde eerder aan als één van mijn fantasierijken dromen. k miste nog enkele dwergen die er rond zouden hebben kunnen lopen, en een orgelmannetje in mooi ouderwets uniform met een aapje op zijn schouder!

En zo had ik een heel kleurrijke zondag!

 

 

 

 

14:52 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (11) | Tags: circus, bordeel, dansen, bejaarden |  Facebook

Commentaren

hahaha, dan heb je dat ook al eens meegemaakt hé!

Het verjaardagsfeest van mijn neef was in een circustent te doen. Hij is homo en toen was hij nog helemaal into drag queens. Hij had een hele show gemaakt waarvan hij presentator was. Circusacts wisselden af met drag queen acts. Je had de ogen van mijn oma moeten zien :D

Gepost door: justm3 | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

Haha , leuk dat moet allemaal kunnen, ik sta daar allemaal open voor!
groetjes

Gepost door: christa | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

ik zie het precies allemaal gebeuren alsof ik er bij was
dat moet daar heel fotogeniek geweest zijn :-)

Gepost door: fotorantje | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

Hewel, ik was heel spijtig dat ik geen kodakske bij had! Je ging daar je hartje opgehaald hebben. Hoewel het moeilijk is om mensen te fotograferen omdat je in feite altijd toestemming moet vragen.
groetjes

Gepost door: christa | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

Ik het me levendig voorstellen zoals je het beschrijft. Die oude rakkers zijn soms niet te schatten

Gepost door: loebrabas | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

Jij weet ze wel uit te kiezen de plaatsen waar er plezier gemaakt wordt :-)

Gepost door: bea | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

Ik ben weer even komen bijlezen zodat ik weer helemaal mee ben.
Liefs en tot gauw...
Nadine

Gepost door: Nadine | 18-10-11

Reageren op dit commentaar

Nadine, ik hoop dat je dit nog leest! Ik kan langs geen kanten reageren op jou blog, ik kom af en toe lezen, maar t lukt niet om reactie te plaatsen en dat is vreselijk!
inelk geval, ik ben er wel !
groetjes

Gepost door: christa | 18-10-11

Dag Christa!!

Ja ik zie op tegen het winteruur en de koude winteravonden!
Ik haat het echt ik kan er niet tegen!
Voor vandaag wens ik je een natte dinsdag want hier ik het regenen! grrr
Moet vandaag naar Pellenberg voor een EMG en daar zie ik tegen op want dat is met die naaldjes in je hand prikken of elders maar bij mij is het in mijn hand!Die slaapt altijd en tintelt zodat ik niks kan vastnemen en dat is zo ambetant!!! grr
Ben benieuwd voor straks!! maar heb wel schrik want ik weet wat ze gaan doen, toen ik mijn hernia's had in mijn hals dan hebben ze dat ook gedaan en dat deed echt geen deugd!!!brrrr

Toch een fijne natte dag vandaag want hier regent het!
Lieve groetjes uit Rotselaar! annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 18-10-11

Reageren op dit commentaar

lijkt me iets uit de benidorm bastards :-) is dat dan in de koningstraat in menen?

Gepost door: joten | 18-10-11

Reageren op dit commentaar

de rené gombaertstraat, maar wel vlakbij de koningsstraat! t is een overgebleven "feestzaal" uit de tijd dat de koningsstraat nog vol stond met louche etablissementen, maar daar is nu in de koningsstraat niets meer van te zien.
groetjes

Gepost door: christa | 18-10-11

De commentaren zijn gesloten.