17-11-11

Dagboek van een "goeie fibrodag"

Vandaag had ik wat je noemt , een goeie dag! Althans in mijn fibro-status. Natuurlijk ligt die pijn in mijn schouder niet stil voor een dagje, zou makkellijk zijn als je dat met een knopje kon afzetten, maar helaas, ze hebben het knopje erbij vergeten! En t is tevergeefs te hopen op de sint, zulke knoppekes heeft hij niet, al gevraagd eerder!

Enfin, maar bon, ik had een goeie dag en probeer ik wat normaal te functioneren  als een min of meer normale huisvrouw, met uitzondering van zwaar werk.

Enfin, zo zag mijn dag eruit!

Deze morgen om 8h30 opgestaan, koffie gedronken, briefje van mijn schat gelezen dat vaak bij mijn koffiekop ligt. Sms gelezen en er eentje teruggestuurd. Mijn medicatie genomen, en uiteraard de laptop aangelegd.

Een beetje de krant online lezen, zie wat voor nieuws er op facebook staat, mailkes checken en beantwoorden.

Daarna tijd om te badkameren en wat op te ruimen, de vaatwas te ledigen en opschrijven wat ik aan boodschappen nodig heb. Even de vallen bekeken die mijn schoonvader gezet heeft om onze mol te pakken die gans ons grasplein in dikke bulten veranderd heeft! Arme mol, maar zo kan het echt niet verder!

Daarna mijn wagen van de oprit gezet, boodschappen opgeschreven en tot twee keer terug naar binnen mogen lopen omdat ik mijn lijstje vergeten had met de parels die ik nodig had voor de volgende les.

Mijn gps wat opgewarmd tussen mijn handen, anders marcheert hij niet, t is een gevoelig beestje. En vertrokken naar Izegem. pareltjes gekocht en inkopen gedaan in Delhaize, terug naar Meulebeke , naar de post met aangetekende zending, naar ziekenkas met doktersbriefje en naar huis , mijn middagshake gedronken en wat gecomputerd.

Daarna de tafel mooi opgedekt en aan het eten begonnen. Tomaatjes geconfijt in de oven, een voorgerechtje gemaakt met geconfijte tomaatjes, mozzarella en verse pesto, met italiaanse broodstengels met parmaham omwikkeld. Als hoofdschotel een kraaibiefstuk met champignonroomsaus, een slaatje en  pommes pont neuf.

En t was lekker, de rest van  de avond wordt zetelhangen en misschien een beetje pareltjes rijgen, mja ik vind het wel leuk, maar heb het niet zo voor die hele kleine rocailleparetjes, die ienie mienie kleine dingetjes, brr. Maar de Chrissebie zonder geduld leert hierbij haar geduld tarten en iedere week wordt ik wat geduldiger, dus moraal van het verhaal, als ik het kan, dan kan iedereen het! Voila si , dit gezegd zijnde ga ik er mijn parels wat bij halen en proberen één rij van de zeven te paren die ik nodig heb om een parelsnoertje in elkaar te draaien.

 

Commentaren

dat is mooi, een goeie fibro-dag, een briefje van t ventje, lekker eten, straks een nieuw parelsnoer, en binnen twee weken kerstmis vieren met heel veel kadootjes en niet te vergeten, je schatten die uit Canada overkomen, t leven kan toch schoon zijn hé

Gepost door: fotorantje | 17-11-11

Reageren op dit commentaar

Dag chrissebie!

Plezant he als ge eens een dagje wat beter bent en de knop wat even kan draaien en eens doen wat je graag doet!!!! allez in de mate van het mogelijke dan!!!!
Ik ga morgen naar Libelle Kerst Happening in Mechelen Nekkerhal vrijdag
van 9 uur s'morgens vertrekken we de deuren gaan open om 10 uur!
Denk dat er veel volk zal naartoe gaan!!
Of ik morgen langs kom weet ik nog niet dat zal afhangen van hoe mijn dag zal verlopen zijn! (heel moe denk ik!)
Wens je een fijne avond en voor morgen een goeie dag!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 17-11-11

Reageren op dit commentaar

Ken je gojibessen? Dat zijn heel erg gezonde bessen vol anti oxidanten enzo. Hier en daar heb ik gelezen van ervaringen dat die positieve effecten hebben bij mensen met fibro als je er elke dag 10 à 30 gram van eet :)

Gepost door: justm3 | 18-11-11

Reageren op dit commentaar

Zo een dag zal u wel flink opkikkeren, fijn voor je. Ook mooie vooruitzichten wat uw zoon betreft, het nadert snel, weldra zal je hem weer kunnen platknuffelen. Te hopen dat de komende dagen even goed mogen verlopen als die van gisteren!

Gepost door: bea | 18-11-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.