20-11-11

Het varken van Madonna.

Gisteren op t onverwacht vertrokken naar de bioscoop in waregem. Een beetje een verouderd cinemacomplex, waar de het volk aan de toog hoorden en het gejuich bij een goal , want er hing ook een grote tv waar je naar het voetbal kon kijken. Enfin, een slechte combinatie, maar dat heeft mijn pret maar ietsie pietsie bedorven.

Het varken van Madonna, daar had ik nu eens zin in si! Ik moet toegeven dat ik eigenlijk erg van vlaamse films hou. Ik heb het niet zo voor aktie films waar het bloed van het scherm druipt.

Laatste film dat we waren gaan zien was Hasta la vista en ook die vond ik heel goed.

Maar dat varken, sloeg alles! Het was helemaal mijn ding! Dat dorp , dat beeld bestaat echt, ik ben daar nog geweest in dat dorp , vroeger toen ik zelf in de westhoek woonde.

IK genoot van het verhaal, absurd, ongeloofwaardig, maar met een hoge fantasiefactor waar ik erg van hou. Ik genoot vooral ook van het taaltje.

Ja voor mij was het echt een modern sprookje voor mensen gelijk ik. Mijn mannetje vond het ook mooi, maar deze morgen had hij het over, en dit kan niet en dit kon niet. Tuurlijk kan het niet, t is een fictief verhaal.

Ik heb hartelijk gelachen en ik voelde met momenten mijn hart huppelen in mijn pijnlijke borst en ik was zo intens gelukkig dit moment , dat we de hele aftiteling nog hebben bekeken. Ik had gemerkt dat ze juwelen van Malice in Wonderland hadden gebruikt en moest dat persé kunnen bewijzen aan mijn ventje. En ik wou ook bewijzen dat de scene in de bolletra genomen was in café Amerika in Dikkebus waar ik ooit tweehonderd meter verder zelf een restaurant had.

Het was voor mij dus ook een leuk weerzien met mijn oude streek. Ik zag ook Alice van den Amerika die wekelijks kwam eten bij ons, en bij wie wij zelf ook thuis waren. Dat was ook zo'n cafeetjes waarbij de waardin van in de keuken riep. " Ach, dag Gilbert ( bijv) pak maar uw pintje en kom maar door naar de keuken. 85 is Alice en nog steeds  een kranige dame, en ze zal haar café en bolletra openhouden tot ze dood gaat, heeft ze al menige keer gezegd en ik ben ervan ovetuigd dat het ook zo zal geschieden.

Enfin, ik kan die film aan iedereen aanraden die houdt van een film met een hoek af! Ik voelde me na afloop zo gelukkig, alsof ik als zesjarige net Sinterklaas in levende lijve had gezien!

Na de voorstelling zijn we nog iets gaan drinken naar de Chuckles , een piepklein cafeetje met Engelse uitbater en aardige vlaamse echtgenote. We moeten er vaker eens binnenspringen ! http://www.hetvarkenvanmadonna.be/trailer/

trailer: 


Commentaren

wat een nostalgie voor je, ik kan me voorstellen dat je genoten hebt
ik kom ook oorspronkelijk uit de streek van het ieperse
en als je nog eens in Waregem bent, misschien eens binnenspringen in Den Hemel, m'n nicht en haar man houden die open, is wel de andere kant (dicht bij station)

Gepost door: fotorantje | 20-11-11

Reageren op dit commentaar

Ach, ik zal dat adresje eens in mijn hersens moeten proppen, misschien in één of ander gat! Haha!
Ja Rantje, k heb zo ongelooflijk van die film genoten dat ik vandaag met volle moed met rekoefeningen heb gedaan, zonder klagen!
liefs

Gepost door: christa | 20-11-11

Lijkt me wel leuk om een film te zien die gefilmd is geweest waar je bent opgegroeid. Het lijkt me wel een beetje een bizarre film, als ik de reclamestukjes erover zie. Maar ik kan zelf af en toe eens een vlaamse of nederlandse film met een hoek af appreciëren :D

Gepost door: justm3 | 20-11-11

Reageren op dit commentaar

Het is idd een bizarre film, maar net dat vond ik er zo leuk aan.
T is een genre, of je vindt het ongelooflijk leuk of je vindt het dikke bullshit, er is geen tussenweg.
groetjes

Gepost door: christa | 20-11-11

Was die Alice ook in die film te zien? Dat moet echt heel plezant geweest zijn, niet alleen de streek die herkenbaar was maar ook dat vrouwtje. Zoals je het beschrijft, het genot druipt er van af :-)

Gepost door: bea | 20-11-11

Reageren op dit commentaar

Ik herkende direct haar bolletra en zag haar zitten , ze zat met haar rug naar het beeld maar toch had ik haar direct herkend.
Ja ik beken ik heb soms nog eens heimwee naar die streek.
We zijn 24 uur verder en k ben nog aan t genieten! Fijn gevoel zenne, zo lang nagenieten.

Gepost door: christa | 20-11-11

Verdorie, vergeten. Heb net je fictieverhaal gelezen, sjiek zenne!

Gepost door: bea | 20-11-11

Reageren op dit commentaar

:-)

Gepost door: joten | 21-11-11

Reageren op dit commentaar

Hey Johan, hoe gaat het met uw schouder??? Ik hoop dat het allemaal meevalt!
Sterkte in elk geval!
groetjes

Gepost door: christa | 21-11-11

Ziet er mij ook een leuke film uit! Wel leuk als je plaatsen en mensen herkent.

Gepost door: LJ | 21-11-11

Reageren op dit commentaar

Ik zag van de week iets op TV over die film inderdaad wel de moeite, wij doen ook graag een cinema, al is het idyllische er wel af in zo een complex als metropolis in Antwerpen.
Hier is ook een kleine lokale cinema in de gemeente, maar dan moet je de film die ze die avond spelen wel zien, je kan niet kiezen zoals in metropolis.
Awel dat is eens een idee voor vrijdag avond, het varken van madonna,

Gepost door: loebrabas | 21-11-11

Reageren op dit commentaar

Ja, Als je van absurde humor houdt, is het een aanrader, maar doe me niet dood als jij het een slechte film vindt!
groetjes

Gepost door: christa | 21-11-11

Dag Christa!

Ik lees dat jij genoten hebt en dat is het bezonderste van alles he!
Zo heb jij je pijn en zorgen eens kunnen vergeten! Ben ik blij om!
Wens je nog een fijne avond en een goeie nachtrust!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 21-11-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.