14-12-11

Den thalys !

We zijn dus 2 dagen naar Keulen geweest. Tot Brussel met het gewone spoor, en van Brussel tot Keulen met den Thalys.Wij hadden twee gratis eerste klas bonnetjes in te ruilen voor een eerste klas rit heen en terug naar Keulen, Parijs of Londen. Maar toen Wim die tickets bekeek zag hij dat alle vier de tickets toch op 2 de klas stond! Nu ja, zo erg vonden we dat niet , dan zaten we tenminste samen op de trein. Maar ik overwoog toch om klacht in te dienen, omdat we er uiteindelijk recht op hadden!

Ik heb daar ook de aap van mijn leven afgeschoten! Toen een zwarte meneer uitstapte in Luik, zag ik, ( dacht ik ) dat hij zijn gsm vergeten was! Ik riep snel naar de passagier die naast hem zat dat de meneer zijn gsm was vergeten en vloog al bijna uit mijn stoel om die zwarte te roepen dat zijn gsm nog op de trein lag!

Die passagier keek alsof hij het zag donderen in Keulen, ( en dat kon niet, want we waren pas in Luik!) en toen werd ik bloedrood! Ik merkte dat ding dat ik voor een gsm had aanzien gewoon een rechthoekig plaatje was, met een lichtje op om het leeslampje te bedienen! Ik merkte dat iedereen op de trein zo'n gsm had! Met een kop als een door bijen gestoken opgezwollen tomaat, verontschuldigde ik me en ging snel weer op mijn plaats zitten, ! We hebben er zelf wel de rest van onze trip mee gelachen! Goe bezig Chrissebie! Een mens kan ook al eens " te rap " zijn hé!

Toen we in Keulen aankwamen haasten we ons naar het hotel om onze bagage te droppen! Daarna gingen we in een zijstraat van de grote winkelstraat iets eten . Mijn mannetje haalde de tickets boven om ze nog eens goed te inspecteren en merkte tot grote ontzetting, dat de vertrekuren niet bij de vier tickets gelijk waren! Lieve help! Het kwam er op neer dat twee personen om 16h20 moesten vertrekken en twee om 18h20,maar dan hadden wij geen aansluiting meer in Tielt! Wim en ik haasten ons naar het station om een oplossing te gaan zoeken voor ons probleem. Ik was kwaad, op die vrouw aan het loket die gigantisch veel fouten had gemaakt! Het had een eeuw geduurd vooraleer die dame eindelijk als ons tickets uitgeprint kreeg. Er stond achter mij al een ellenlange rij achter ons te zuchten en te blazen dat het niet snel genoeg was en dan was alles nog fout!

Ik was kwaad omdat we op onze trip ons al mochten bezig houden met op tjool te gaan om die tickets in orde te krijgen!

In het station stuurden ze ons buiten het station naar het bureau van Thalys, waar een vriendelijke meneer ons duidelijk maakte dat hij ons niet kon helpen!

We moesten het op de dag zelf aan de treinverantwoordelijke vragen! Dus geen antwoorden! Ik was nog bozer op de loketvrouw, want ik ben totaal niet meer stressbestendig en het ticketincident drukte mijn pret! Hoe dichter we de tweede dag bij het vertrekuur kwamen, des te zenuwachtiger ik was, en toen de trein er al stond duurde het nog een hele tijd, vooraleer de treinbegeleidster er aan kwam. Bijna in tranen en nogal paniekerig vertelde ik het verhaal aan de vriendelijke mevrouw. En oef we mochten mee! Ik was doodgelukkig en al had ik twee uur moeten rechtstaan in de bar, dan nog had het me niets kunnen schelen! Maar gelukkig hadden we toch zitplaatsen, al hebben we ons in Aachen moeten verplaatsen . Andere mensen die opstapten hadden tickets voor de nummers waar wij zaten. Maar uiteindelijk zijn we goed thuisgekomen? Toch jammer dat die ticketstress roet in het eten heeft gesmeten en ik minder kon genieten van de uitstap!Eerst overwoog ik om klacht in te dienen, maar ach uiteindelijk is alles goed gekomen, en het is bijna kerst! Moet ik nu iemand zijne kerst gaan verpesten door een fikse uitbrander te krijgen. K weet het zo niet, zone kwaaien ben ik nu ook weer niet!

18:21 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: keulen, thalys, tickets |  Facebook

Commentaren

haha, Chrissebie toch, die gsm, echt dé grap van december hé

maar amai wat een gedoe met die tickets, gggrrrr, k zou er ook niet van op mijn gemak gelopen hebben tot het in orde was

Gepost door: fotorantje | 14-12-11

Reageren op dit commentaar

Oei geen fijne ervaring.
Wij zijn vorig jaar met de thalys geweest naar Keulen en al een aantal keer naar Parijs. Nog nooit een slechte ervaring, wel reizen wel altijd eerste klas.
Dit jaar gingen we met de auto en dat vond ik persoonlijk wel aangenamer. Op 2 uurtjes stonden we in de parking van het hotel. Terwijl we het jaar daarvoor veel langer onderweg waren en veel meer moesten sleuren met bagage. Voor ons dus geen thalys meer.

Ik las net over de koppen lopen reactie. Bij ons was het heerlijk rustig. Ooit jaren terug in het weekend naar de kerstmarkten geweest en dat zou ik echt nooit meer doen. De week vinden wij een ideaal moment heerlijk rustig en ook de prijzen zijn lager.

Gepost door: Alice | 14-12-11

Reageren op dit commentaar

Daarom dat ik zelden de trein neem, krijg al stress bij de gedachte alleen. Ik denk dat ik zelfs niet in Oostende geraak, dat juiste perron vinden, die tickets, ik beland vast en zeker op één of andere boemeltrein naar Putte Kapelle of zoiets.

Gepost door: loebrabas | 14-12-11

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!

Wat was het weer plezant om je verhaal te lezen!
Het is altijd door een ander dat we stress hebben en door die kleine details alleen al krijgen we stress maar ik zou hetzelfde reageren als jij mijn weekend tripp zou ook voor een deel naar de haaien zijn zeker weten!!! Maar niet te min, was het toch plezant he???
Wens je nog een aangename avond!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 14-12-11

Reageren op dit commentaar

Niet te snel klacht indienen hè. :-) Keulen wil ik ook wel eens bezoeken. Ik ga daar wel mijn auto voor nemen omdat ik al genoeg met de trein onderweg ben.

Gepost door: HansDeZwans | 16-12-11

Reageren op dit commentaar

Ik zou niet aarzelen en van mijn oren gaan maken :-) Maar allez ik hoop dat jullie het in Keulen zelf wel heel fijn gehad hebben?

Gepost door: LJ | 16-12-11

Reageren op dit commentaar

hahaha, van die gsm! het toont wel je goed hart :-). Spijtig dat die verkoopster door haar fout je stress bezorgd heeft, maar alle geluk is het toch nog in orde gekomen.

Gepost door: justm3 | 16-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.