09-01-12

Fibromindy kan toveren!

Wateen grijze zondag was en ook zo leek te eindigen, heb ik omgetoverd tot een zondag met een heel gezellig einde.

Neen, niet met een toverstokje,maar met mijn keukenkunstjes. Hoe gaat men te werk??? Men trekke de frigo open en kijkt wat men in huis heeft.

Heel dik was de buit niet,maar toch ben ik er in geslaagd daar een driegangenmenu uit te toveren en het was vooral ook heel gezellig.

Bij gebrek aan bubbels om bij onze vietnamese springrolls te eten, dronken we een turkse ouzo die met een ijsblokj verrukkelijk zomers smaakt.

Nog één plakje eendeleverpastei gevonden, daarmee twee kleine voorgerechtjes gemaakt met twee soorten uienconfituur uit een potteke . Daarbij een half glaasje oude port geserveerd. Overal kaarsjes zorgden voor wat romantiek,en het mannetje zorgde voor een romantisch muziekje.

Mijn buit voor de hoofschotel was een potje kruidenkaas,een zakje scampis en spaghetti bij gebrek aan andere pasta.Een ajuin en een paar tenen look.Ajuin en look aangestoofd. potje kruidenkaas toegevoegd en een beetje minder dik gemaakt door er een beetje water aan toe te voegen.

Scampis in een mooi hompje goeie boter gebakken in de pan,met flink wat peper en zout erop. Spaghetti gekookt.

Zo goed mogelijk gedresseerd op een bordje, opgediend en daarbij een lekker wijntje gedronken, die ik gisteren van mijn moeder had gekregen. Ik ben er heel zuinig mee omgesprongen, die wijn was zo lekker dat ik hem wou rekken voor de ganse avond.

Tussenin een schijf ijstaart gegeten ,een restantje van kerstavond met de kids! En zeggen dat we normaal boterhammen gingen eten!

 

Commentaren

Dat is nog eens uitpakken!!!!!

Gepost door: Missexandtheciyt | 09-01-12

Reageren op dit commentaar

Dat is de kunst, met weinig een feestmenu klaarmaken. Wat je schitterend gelukt is.

Gepost door: bea | 09-01-12

Reageren op dit commentaar

Ewel ; da was een goe etentje zenne !

Gepost door: ollie | 09-01-12

Reageren op dit commentaar

Da's ne schone menu om maar met 'restjes' gemaakt te zijn! Toverkunsten inderdaad!

Gepost door: LJ | 09-01-12

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!

Jij hebt gij een ferm menu samen gesteld, proficiat!
Ventje zal content geweest zijn!! hihiii
Wij gaan hier vandaag niet teveel smodderen!!! pfff
Deze middag een gebakken eitje met restjes vlees en voor deze avond weet ik het nog niet zo goed!!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke57 | 09-01-12

Reageren op dit commentaar

amai, je bent een krak
een boterham blijft hier meestal een boterham hihi

Gepost door: fotorantje | 10-01-12

Reageren op dit commentaar

ha ha ha, redelijk gekend tafereeltje, als wij hier zeggen dat het GEWOON boterhammen zijn krijg je van die beteuterde smoeltjes alsof de hemel op hun kop is gevallen. Improviseren met wat er in de frigo staat, is ons ook niet vreemd.

Gepost door: loebrabas | 10-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.