15-01-12

Geduld op de proef gesteld!

Bij mijn vorig postje met enkele van mijn gemaakte halskettingen, kreeg ik een reactie van iemand die zei, ik zou daar nooit geen geduld voor hebben!

Wel kijk, ik moet eerlijk zijn. Ik heb heel mijn leven door het leven gecrost. Gaan was geen optie voor mij , het was lopen of op zijn minst met een stevige tred door het leven stappen.

Maar sinds Fibro mij heeft ingehaald, en me van mijn voetstuk heeft gezwierd, pak ik het leven anders aan.

We zijn nu twee jaar verder en met vallen en opstaan heb ik geleerd dat het uit is met dat rennen en vliegen! Maar ik heb leren kruipen en ik moet zeggen, het was een gevecht in den beginne, maar nu heb ik me verzoend met dat kruipend leven. Maar dat betekend niet dat ik gestopt ben met uitdagingen met mezelf aan te gaan. En dat parelen is er één van. Ik de grote ongeduldige zit nu zonder vloeken, te zoeken naar die kleine gaatjes aan die pareltjes, en weet je, het bevalt me wel! Want ik doe het helemaal niet om mijn kast vol te sjorren met kettingen, want fantasiejuwelen is niet eens echt mijn ding om ze zelf te dragen, maar soit. Juwelen maken staat nu ook op mijn levenspalmares, net als teddyberen maken. En wie weet ga ik volgend jaar bloemschikken of schilderen of zo. Schilderlessen kan je hier volgen in het ocmw en ik weet het, ik zou alweer de jongste zijn en bij het parelen is het ook zo,maar ik trek me daar nu eens noppes, de nada van aan! Ik blijf een creatieve duizendpoot, die zich nu met trage dingen bezig houdt. En ja, ik ben een geduldige vrouw geworden, waar fibro al niet goed voor is!

Commentaren

Dag Krista!

Ja zeker de fibro heeft ons lichaam doen staken met vlug zijn en zoals je schrijft is het kruipen ipv stappen maar dat gaat ook he!
Ben ook één van de jongste in de crea namiddag en overal waar ik kom zie je de mensen kijken van wat komt die hier doen nog zo jong,??? Maar trek het me ook niet meer aan, pffff je leert daar allemaal mee leven, niet?
Wens je een fijne zondag, lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke, | 15-01-12

Reageren op dit commentaar

goed dat je je zo creatief kan uitleven, daar kan je je heerlijk in verdiepen

Gepost door: fotorantje | 15-01-12

Reageren op dit commentaar

hoi Christa,

Om te beginnnen wil ik zeggen dat je je letters groter kunt maken door rechtsboven in de taakbalk op het engelse sleuteltje te klikken, er klapt dan een schermpje open en daarin kun je het zoompercentage verhogen en verlagen.:-)
Verder vind ik dat je op een mooie manier creatief bezig bent, het gaat hem niet om wat je maakt maar hoe je ertoe gekomen bent, het is juist de bezigheid op zich die helend werkt.
Met je handen werken is de meest basale handeling die een mens kan verrichten om bij zijn ware gevoel uit te komen.
Twee voeten stevig op de grond om te aarden en het werk doet de rest.

Met plezier gelezen en een vriendelijke groet.
Liefs, Ton.

Gepost door: ton | 15-01-12

Reageren op dit commentaar

Kruipen zal ik nooit doen -heeft een veel te negatieve klank-, trager stappen doe ik nu wel, ben veel te moe. :-)
Iedereen komt er vroeg of laat achter dat ie meer in z'n mars heeft dan ie ooit had kunnen vermoeden, zeker als men met een ziekte wordt geconfronteerd en voor u is dat juweeltjes maken :-)

groetjes

Gepost door: maike | 16-01-12

Reageren op dit commentaar

sound familiar...
maar soms mis ik uw karakter, de kracht om door te gaan en dan laat ik mezelf wat gaan, zwelgen in zelfmedelijden zeker? al schijnt het ook een van de symptomen te zijn, toch kan ik daar moeilijk mee om om niks te doen....
fijne dag nog!

Gepost door: joten | 17-01-12

Reageren op dit commentaar

bloemschikken en teddyberen maken lijkt me nog wel leuk :p.

En weet je, als je altijd zo haastig hebt geleefd is het nu mss wel een mooie cadeau om het rustig aan te kunnen doen, te genieten en veel bewuster in het leven te staan?

Gepost door: justm3 | 18-01-12

Reageren op dit commentaar

Het leven raast zo al voorbij, 't is goed dat jij de tijd hebt om de pauzeknop in te drukken en je op je gemak neer te zetten. Ik hou gewoon niet van die prullenwerkjes, 'k heb er te lompe vingers voor denk ik!

Gepost door: LJ | 23-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.