21-01-12

Fijn uitje!

Gisteren, hadden we een fijn uitje, waarmee ik niet bedoel dat we uitjes hadden fijngesneden!

Maar gewoon een avondje uitgenodigd bij vrienden, glaasje drinken, allee, meer dan eentje, lekkere hapjes en belegde broodjes. Maar vooral een goede babbel, eens lekker bijkletsen, meningen delen, grappige anekdotes bovenhalen...........

Op zich misschie niet zo interressant om te lezen, maar voor mij wel heel belangrijk! Toen ik hier vijf jaar geleden kwam wonen, kende ik er niemand. Ik was van zijn leven, of beter gezegd van mijn leven nog nooit in Meulebeke geweest, en eerlijk, zo veel valt er hier niet te beleven, maar ik had mijn vorig leven vaarwel gezegd en had gekozen voor de liefde!

De eerste mensen die ik leerde kennen als aangewaaid bleu-ke, waren mijn collega's. Ik kwam hier opgedoken uit het niets, niemand die de rare madam kende die hier ineens kwam opduiken!

Drie jaar heb ik gewerkt, een zware job, 40 uren -week en na het werk, crossen naar de winkel, koken, opruimen, jullie allen welgekend! Tot ik plots ziek werd!

Op dat moment nooit gedacht dat ik iets chronisch had en nooit terug bij mijn collega's op de werkvloer zou staan!

En dan ineens val je in een gat! Hier in dat boeregat waar je niemand kent, met uitzondering van je collega's. Dan pas ga je ook beseffen hoe belangrijk ze voor je zijn. Want ze zijn de enige mensen die ik ken(de)!

En het is heel fijn dat die mensen me nog niet vergeten zijn! En ik heb heel erg genoten van de kaartjes die ze me toestuurden toen ik 50 werd, en elk jaar sturen we elkaar nog kerstkaartjes.

Misschien voor jullie banaal, maar ik ben dankbaar dat ik daar drie jaar mijn botten heb afgedraaid en dat ik daar een groep mensen heb leren kennen, die me nauw aan het hart liggen, de ene al een beetje meer dan de andere, maar soit.

Ondertussen heb ik ook veel lotgenootjes leren kennen, door de zelfhulpgroep die ik leid, en ook dat is fijn omdat je altijd wel iemand hebt waarop je kan terugvallen, waar je terecht kan voor een babbel, waar je eens kan klagen wanneer het niet goed gaat, of waar je met elkaar leert lachen in je miserie.

Ook het bloggen heeft me dichter bij mensen gebracht, al is het maar in cyberspace! Met menigen voel ik een echte band, en anderen heb ik al in reallife ontmoet.

Maar het is belangrijk om mensen om je heen te hebben. Veel vrienden van mijn vroegere leven heb ik niet meer, ik kan ze zelf op twee vingers tellen! Aan mijn eigen broers heb ik niet, maar gelukkig heb ik nog een paar nichten , die wel heel belangrijk voor me zijn.

Aan iedereen die belangrijk voor me is, een dikke merci, om er gewoon te zijn!

Commentaren

Mensen zijn idd erg belangrijk. En ik merk ook wel dat ik het cybercontact leuk vind en dat je met sommige mensen echt gaat meeleven en een soort van band opbouwt :-)

Gepost door: justm3 | 21-01-12

Reageren op dit commentaar

Mensen zijn idd erg belangrijk. En ik merk ook wel dat ik het cybercontact leuk vind en dat je met sommige mensen echt gaat meeleven en een soort van band opbouwt :-)

Gepost door: justm3 | 21-01-12

Reageren op dit commentaar

blij dat je genoten hebt en dat het contact met de collega's er nog is

zelf zie ik ongeveer maandelijks nog één collega
dat is nu ipv collega een vriendin geworden
ontmoetingen met lotgenootjes doet altijd deugd
en bloggenootjes, daar zitten ook heel leuke ontmoetingen bij, verrassende ook, als ik denk aan Gouda

Gepost door: fotorantje | 21-01-12

Reageren op dit commentaar

Het moet een hele aanpassing geweest zijn toen je naar een andere streek verhuisde, gelukkig dat de liefde er was :-) Dat moeten hele toffe collega's geweest zijn als je er nog steeds zo'n goed contact meehebt en zo een gezellige avond is even goed als een portie vitaminen ;-)

Gepost door: bea | 21-01-12

Reageren op dit commentaar

Goede vriendin zijn ZO belangrijk, dat besef je pas als ze er niet meer zijn! Koesteren!

Gepost door: LJ | 23-01-12

Reageren op dit commentaar

Ik ben daarnet eens met mijn virtuele fiets (google earth, google street view) in Meulebeke gaan rondfietsen. De ultieme droomlocatie om een huis neer te planten. Dat is iets wat wij hier niet meer hebben, of je moet al een heel eind de kempen in of het Waasland. Moest ik alles kunnen meenemen en in Meulebeke of dergelijk liefelijk dorpje neer kunnen zetten in twijfelde geen seconde. Google earth of street view eens Hemiksem Azaleaweg en omgeving dat noemen ze bij ons een landelijk omgeving. Voor zo een huisje wordt tegenwoordig gevochten met prijzen die de kaap van 350.000 tot 400.000 euro halen. gelukkig woonde wij hier voor die gekte begonnen is. En kochten we destijds voor appel en een ei bij wijze van spreken.

Gepost door: loebrabas | 23-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.