22-01-12

sundayblues

Ja,het slaat af en toe nog eens toe, de fibroblues. Een dag waar alle hoekjes en kantjes van mijn lijf me in de oren fluisterd, pijn, pijn, pijn, pijn.

Het werkt verlammend, ik doe bijgevolg ook weinig, alsof ik langs alle kanten vastgebonden ben, en het te veel moeite kost , de touwen los te trekken. Ik heb het toch gepresteerd om een ketting in elkaar te frustelen, een vrolijk zomerding met felgekleurde papegaaitjes, wat paarlemoer, waarbij ik een zomers gevoel zou moeten krijgen. Maar dat is net een brug te ver, met de loeiende wind, hier op het platteland.

Deze namiddag, filmpje gekeken, en de tranen bleven maar komen, even ontladen, mezelf bevrijden, van opgekropte gevoelens, weggelachen miserie en pijn, en angsten voor de toekomst.

De trailer van de film, "tot altijd " spookt me door het hoofd, en ik bedenk dat dit misschien ooit wel eens van toepassing zou kunnen zijn en hoewel ik die film heel graag wil zien, weet ik niet of het een goed idee is om die ook te gaan zien. Toch zeker niet in de mood waar ik me nu bevind.

Ik vraag me af hoelang het voor mijn omstaanders nog leefbaar zal blijven, om met die aien en oeien om te gaan, het klagen en het zagen. Maar moet ik met mijn hoofd tegen de muur bonken, en het klagen te verbijten? Soms borrelt het zo hevig in mijn binnenste dat ik me afvraag of mijn positiviteit waar ik meestal mee leef, een masker is om het voor mijn omstaanders leefbaar te houden.

Maar gelukkig weet ik dat zo'n dagen overgaan, zomaar, meer dan wachten , geduldig , moet ik niet doen, ik heb geleerd, uit het verleden, dat het opkomt , zich even in mijn geest en lichaam nesteld, maar , als ik er me niet te druk in maak, het terug vertrekt.Het firbromonster druipt af als een geslagen hond met zijn staart tussen zijn poten, tot het nog eens zal toeslaan, waar, wanneer, geen idee, als het deze keer maar lang wegblijft!

Commentaren

Pijn hebben kan heel klastig zijn voor de persoon en zijn omgeving !

Gepost door: ollie | 23-01-12

Reageren op dit commentaar

Opkroppen is geen goed idee, zeker niet als HSP, dat komt er dan op een keer in 1x alles tegelijk eruit, ik denk dat je omgeving dan nog liever hebt dat je 't spreidt, elke dag een beetje ;-) En 't is zoals je zegt: alles gaat voorbij, zeker de slechte momenten!

Gepost door: LJ | 23-01-12

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!

Heeft de fibro je weer in haar macht?
Verdorie he, het is een echte duivel in je lichaam.
Probeer je er toch maar rustig bij te houden want al die onrust geeft nog meer pijn, zo voel ik het toch aan!
Wens je voor vandaag toch een zonnige dag, hier schijnt het zonneke!
In de veranda is het zalig!!!!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 23-01-12

Reageren op dit commentaar

inderdaad, ik begrijp wat je bedoeld, het moet soms ook verdomd lastig zijn voor de mensen uit onze omgeving, en daardoor komt er nog eens schuldgevoel bovenop, nog wat stress erbij....
enfin, eens word het beter, het moet wel!

Gepost door: joten | 24-01-12

Reageren op dit commentaar

Ik hoop dat het fibromonster snel weer vertrekt :)

Gepost door: justm3 | 24-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.