06-02-12

tromgeroffel 3

Hoewel ik deze morgen weer maar eens een brief in de bus had van die vreselijke rsz, en iik goesting had om eens goed rond te schoppen en zo en eens ferm te vloeken, heb ik me herpakt en ik kan jullie toch niet de rest van ons uitstapje onthouden!

 

Bon, ik had mijn mannetje de opdracht gegeven nette kleren mee te doen, een hemd met das, en ik weet dat hij daar een hekel aan heeft, maar ik heb me nog ingehouden om geen costuum te eisen. Maar dat ging er een beetje over zijn.

We kregen al rare blikken van de uitbaters, ze hadden ons helemaal niet zo verwacht voor het avondeten. En we gingen helemaal niet "sjiek" eten, maar namen de Maffe warme en koude kaasschotel, met allemaal kazen uit de streek. En ik had daar nu echt eens zin is, want kaas is voor mij een waar festijn . Maar allemaal niet zo gezond en bla bla, en dus bewaar ik dat voor feestdagen!

DSCN7185.JPG

Oeps , blijkbaar aan de verkeerde tafel aanbeland! Oow, mijn kleedje komt toch behoorlijk kort, misschien volgende keer toch laarzen onder dragen, hihi!

DSCN7189.JPG

Totaal  in de ban van mijn vorkje blijkbaar! Maar het was superromantisch en mijn mannetje heeft me zijn hernieuwde trouwbeloftes voorgelezen, oo zo superschattig! En je mag gerust eens meelezen!

Ik heb je gevonden!

k hou van je Chrissebietje. Ik weet dat jij de enige bent voor mij, mijn ware liefde.

Ik ben blij en dankbaar dat je in mijn leven bent gekomen, daar waar anderen hun hele leven doorbrengen op zoek naar die ene.

Ik heb je heb gevonden. En nu dat ik je gevonden heb, zal ik je nooit laten gaan. Ik beloof je, Chrissebietje dat ik van je zal houden,
je zal koesteren, je mijn hart zal geven, je zal ondersteunen en voor je zal zorgen. Trouw, zal ik altijd aan je zijde staan met je hand
in de mijne, ongeacht wat het leven ons zal brengen.
Ik neem je terug als mijn vrouw, en dat  zal zo blijven voor de rest van mijn leven.

Geef toe, schattig hé! Mijn hartje smolt helemaal van boven naar onder !

DSCN7184.JPG

We zeiden de uitbaters welterusten en ook al de poppetjes en dat waren er heel wat!

                                             °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dag 2.

Op mijn planning stond Durbuy, want we waren maar 9 km daar van verwijderd. Ik wou graag nog eens naar Radhadesh, het kasteel waar de Hare Krisna huishouden. Ik hou heel erg van de Hindoecultuur en zo...

Maar eerst Durbuy-zelve! Maar daar was bijna alles gesloten, het was bere-bere-koud, -11 graden of zo, en hoewel ik mijn thermisch ondergoed had aangetrokken, had ik het nog koud, vooral in mijn gezicht dan, misschien had ik toch beter een bivakmuts aangetrokken en mijn gezicht ingevet, zoals de noorpool-bezoekers!

We maakte een praatje met een vriendelijke winkeluitbaatster die heel courageus, haar rekken laatste stuks winterkledij buitenzette. Maar ik was niet geinterresseerd in al die sombere winkelkleurtjes, maar wel tot wat ik in de etalage zag! Heerlijke kleurrijke lente-handtasjes. De meeste modellen waren te groot, ik moet ze over mijn schouder kunnen dragen! En omdat ik ze heel graag wou en de prijs echt wel meeviel, kreeg ik ze van mijn lieverd en ik maakte een klein huppeltje! Zomersjakossen kopen aan -11 graden , t is eens wat anders nietwaar!

DSCN7201.JPG

Geef nu toe, t ziet er toch wel heel erg "fibromindy-achtig " uit hé! K vind het super bij mij passen, en ach ja, het maakt niet uit als een ander het niet mooi vind! En als het hele

maal uit de mode is of een beetje afgedankt raakt, kan ik het als toilettasje gebruiken want da's iets wat ik eigenlijk niet heb! Want de meeste toilettassen zijn ofwel lelijk ofwel onbetaalbaar!

Enfin, blij als een kind , vertrokken we naar de Hare krisna wegens veel te koud en niets te doen in Durbuy!

DSCN7197.JPG

Op naar Radhadesh nu, daar een brood gekocht in de bakkerij  , een frisdrankje gedronken en de tempel gaan bekijken, met alweer heel veel poppetjes, bon allee, "heiligenbeelden" want het woord poppetjes is daar uit den boze, Hoe blauw Krisna er ook uitziet, met een dot op zijn hoofd, als verre voorvader van de smurfen, het is en blijft een heilige in de hindoe-cultuur.

DSCN7198.JPG

 T is misschien niet echt duidelijk, maar je moet toegeven, t ziet er toch uit als een grote poppenkast nietwaar. Maar er heerste een serene sfeer en k zou het niet gewaagd hebben, deze te verstoren!

Op de terugweg zijn we nog even gestopt in Namen, een beetje gewinkeld, maar hoewel ik heel graag een rode broek wou komen, zag ik er me tegenop om al die kleren uit te trekken, "handschoenen, sjaal, muts, jas, eerste trui, laarzen, broek en thermische broek"

En we besloten een leuke pizzeria binnen te trekken en onze honger te stillen met een lekkere pizza met zo'n heerlijk korstje! Daar kan geen enkele diepvriespizza aan tippen, ( daarom dat ik bijna dat  nooit koop).We hadden gelukkig geen file in het terug keren, geen slechte wegen, alleen een beetje spijt dat ons uitstapje voorbij was, maar we gaan er nog heel lang van nagenieten en onze foto's zullen er ons blijven aan herinneren..........

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Commentaren

Ik ben ooit eens bij toeval iemand tegen gekomen van de hare krishna. Er heerst nogal de sfeer over dat dat een sekte is enzo. Maar die man was echt super. Hij gaf gratis een flyer en een boek over hare krishna. Ze hebben een mooie filosofie :)

Die man reisde trouwens heel europa door van tempel naar tempel.

Gepost door: justm3 | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

Vind ik ook justmeetje! Het is heel charismatisch!

Gepost door: christa | 06-02-12

Fijn dat ge zo genoten hebt Christa , en je kleedje staat goed , mooi vlees mag gezien worden :-)
En ook genoten bij de krishna's ?? Vind dit vooral heel grappige mensen , die in zo'n n......s geloven ! Maar ja iedereen heeft het recht om in iets te geloven en niet te geloven !

Hare krisna , hare krisjna ... :-)

Gepost door: ollie | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

leuke handtas! helemaal jij, mocht je echt niet achtergelaten hebben in de winkel
je ziet er goed uit Christa, amai, zoveel kg's af, dat zie ik zo
misschien moet ik jou methode eens proberen

k wist niet dat je zomaar op bezoek kon daar bij de hare krishna
lijkt me boeiend om te zien
maar zou ik wel durven gaan, wie weet blijf ik daar ;-)

Gepost door: fotorantje | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

Je zou jij daar niet slecht zitten hoor! En ze kunnen daar vast ook goeie fotografen gebruiken!

Gepost door: christa | 06-02-12

Superleuke handtas! En voor mijn part ook perfect voor de grauwe winter wat op te fleuren! Durbuy, daar gingen wij vroeger in de geburen wel eens op logement in de chalet van mijn familie, Barvaux was dat! Hare Krishna toestanden heb ik er echter nooit gezien, jammer!

Gepost door: LJ | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

Het kasteel waar de hare krishna huis houdt, staat even buiten Durbuy op een helling, mooi om eens te bezoeken! Als je nog eens in de buurt komt, zeker eens doen!
En da sjakoske, dat zal snel gevuld raken want t is heel klein, maar ik kan toch geen zware meesleuren, dus da's aardig meegenomen.
grts

Gepost door: christa | 06-02-12

Amai, jullie hebben dat op een hele romantische manier gevierd me dunkt! (Nu weet ik waar het geld zit sé) (grapje hoor)
Fijne sfeer en leuke foto's Christa! :-)

groetjes

Gepost door: maike | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

Hewel Maike die prijs viel echt wel mee hoor!
89 euro voor een overnachting , ontbijt inbegrepe, ook de sauna en jaccuzi gratis. Ook eten en dranken, heel erg betaalbaar!
groetjes

Gepost door: christa | 06-02-12

allee die prijs is voor 2 personen hé, k was dat vergeten te vermelden!

Gepost door: christa | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

heerlijk zo buiten het seizoen, eens een weekendje er tussen uit, Natuurlijk de horeca houd dan zijn winterslaap in die toeristische streken, Dan kan het inderdaad even zoeken zijn als je dorst hebt. Tof dat jullie eens lekker hebben kunnen genieten en leuke dingen samen doen. Zijn wij ook eens dringend aan toe, zonder kids en zonder honden een weekendje op stap. Maar er komt wel altijd iets tussen.

Gepost door: loebrabas | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!
Wat leuk al die poppetjes en de hele sfeer er rond!

Wij hebben dit nog nooit gedaan, spijtig!
Maar ik denk dat jullie nog heel lang gaan nagenieten van jullie weekend heb met veel nieuwsgierigheid zitten lezen en vond je prins zijn trouwbeloftes prachtig, ik had er zelfs tranen van in mijn ogen zo heeft het me gepakt zeg!!!!! En je droomprins mag er wezen hoor!!!!!
Wens je nog een gezellige avond en droom nog maar dikwijls van jullie uitstapje samen!!!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarie | 06-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik heb ooit vier dagen bij de Hare Krishna doorgebracht als aanbieding van klanten. Vreselijk was het, omdat je daar minimaal aan eten krijgt. De vierde dag zijn we vertrokken en recht naar de frituur gereden. Het kasteel was wel heel mooi, maar nooit blijf ik daar nog slapen.

Gepost door: Alice | 07-02-12

Reageren op dit commentaar

Uw ventje is nogal een romantische ziel zeg, ge past goed samen ;-)
Ik vind uw kleed niet te kort hoor, is mooi met schoenen. Ben al vele keren in Durbuy gewest maar nog nooit dat kasteel van Hare Krishnah bezocht. Wist wel dat het daar ergens in de buurt was. Wel, jullie hebben de huwelijksverjaardag tof gevierd!

Gepost door: bea | 07-02-12

Reageren op dit commentaar

Wel die trouwgeloftes,.....zalig!! Als ik ooit nog een keertjes trouw wil ik er ook zo'n mooie!!!
Durbuy is leuk hé en de Krishna's, je kan er zelfs lekker eten ook al is het vegetarisch,......de handtas is inderdaad speciaal ontworpen voor Fibromindy :-),....

Gepost door: Missexandthecity | 07-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.