07-02-12

Mammografie ( niet echt een spannende titel hé)

Ik moest deze morgen vroeg uit de veren , allee om zeven uur, en heden ten dage is dat vroeg voor mij. Ik moest naar het ziekenhuis voor een mammografie. Niet dat ik doorverwezen was van een dokter, maar ik had als 50-jarige een controlebrief gekregen en dus dacht ik, braafjes gaan, effe snel mijn borsten daar laten pletten tussen die twee dinges, dat ze radiografie noemen en dan snel terug naar huis. Maar het liep een beetje anders.

De vriendelijke verpleegster probeerde me een beetje voor te bereiden, dat ze in mijn borsten zou moeten knijpen, aheum zo leuk leek het me allemaal niet, maar soit. Enfin toen ze daar klaar waren met foto's nemen, trok ik me terug in mijn kleedhokje, maar in het voorbijgaan keek ik op dat scherm en zag daar in het midden van de foto van mijn borst een zwart vliegende schotel-achtige zwarte vlek. Ik voelde me rood aanlopen en de paniek sloeg toe. Ik trok vlug mijn kleren aan, ik had gemakshalve maar geen bh aangedaan omdat ik die heel moeilijk open en toe krijg, maar soit dat doet hier niet ter zake. Ik was zo in paniek en zag een heel doemscenario voor mij. Ik zag mijn eigen al staan op het huwelijk van mijn zoon met een pruik en zonder wenkbrouwen.....

Ik wist dat ik dat denkertje stil moest zien te krijgen, omdat het anders nog zou aanzwellen in mijn hoofd en het astronomische vormen zou aannemen, waardoor ik het noorden volledig kon verliezen. Dus reed ik ineens maar tot bij de huisdokter en hoewel ik een voorkeur voor de drie dokters heb kon het me nu geen zier schelen , als ik er maar snel terecht kon.

Mijn hart bonsde in mijn keel en gelukkig kon ik nog een goed gesprek aanknopen met een man in de wachtzaal waardoor de grote onrust wat wegebde.

Toen het belletje ging haaste ik me naar binnen en flapte er mijn probleem in één adem uit!

De dokter heeft dan het ziekenhuis opgebeld, daar zeiden dat ze dat ze op t eerste zicht niets abnormaals zagen maar dat ze het nader moesten bekijken en dat het daarna nog naar Gent moest , maar dat is met al die testen zo.

Enfin, half opgelucht kwam ik buiten, maar toch niet echt overtuigd. Ik chatte met een fibroomaatje en belde een vriendin op en het lukte me toch om het allemaal een beetje te relativeren en ik begon er al grapjes over te maken! Niet dat ik lach met kanker, verre daarvan, maar ik moet die drie weken door, dus kan ik er even goed maar wat grapjes over maken!

En uiteraard hoop ik dat alles goed is, of met een zalfje op te lossen valt, want jandorie, Fibromindy heeft nog veel dromen, veel te doen en ik moet jandorie nog naar Canada zenne, zo rap moeten ze me daarboven niet komen halen

Allee dat ze eerst maar eens proberen die schouder terug in orde te krijgen, laat ons daarmee beginnen, nietwaar. K zal ondertussen wat oefenenen met mijn nieuwe computermuis en kijken of ik die linkshandig zal kunnen bedienen, nog twee dagen repititie, jeuuui , we zullen er ook maar een beetje mee lachen zeker!

Commentaren

Als het zwart en mooi rond is, is het meestal een cyste :)

Ik duim er in ieder geval voor dat het niets ernstig is, 't is toch altijd spannend afwachten op zo'n momenten hé..

Gepost door: justm3 | 07-02-12

Reageren op dit commentaar

Lieve fibromindy, misschien kan ik je een beetje geruststellen. Bij mij in de familie zijn we reeds driemaal geconfronteerd met borstkanker, drie generaties achter elkaar en ik ben de vierde generatie en ook dragen van het gen. Dus ik weet hoe de mammografie voelt, ook al ben ik dan meer dan 20 jaar jonger dan jij.
Ik kan je wel vertellen dat telkens het ging over een kwaadaardig gezwel, dus het K woord wij nooit drie weken hebben moeten wachten. De langste wachttijd die we ooit hebben gekregen was 6 dagen. Als er echt iets abnormaals te zien is op de foto, geraakt alles in een stroomversnelling. We zijn ook al verschillende keren geconfronteerd met vals alarm (gaande van een vetknobbeltje tot een goedaardig gezwel dat werd verwijdert) en dan hebben we wel de drie weken moeten wachten. We weten hier thuis al wanneer we ons zorgen moeten maken.
Als je er over wil praten of zo, je weet me te vinden!

Gepost door: Alice | 07-02-12

Reageren op dit commentaar

O dat vind ik heel lief Alice! Je zult wel gelijk hebben en vroeger had ik ook al last van opgezette melkklieren, misschien komt het wel door hormonenwisseling of zo. Ik zal ook wel niet alles hebben zeker hé!
Maar het is fijn te weten bij wie ik terecht kan voor een babbeltje en dat apprecieer ik heel erg! Thanks
liefs

Gepost door: christa | 07-02-12

T was niet rond, t zag enfin, t zal wel een doorsnee zijn en dat zag er een beetje vliegende schotel-achtig uit!
Iemand vertelde me dat kanker wit tekend op een foto, maar ik weet het niet zenne. Maar bon, ik probeer er niet al te veel aan te denken, we zien wel zeker hé! Lief dat je reageert!

Gepost door: christa | 07-02-12

Reageren op dit commentaar

Hallo Christa!

Ik las wat je gezien had op de RX en dacht, O neen, nu dat toch weer niet he!! Houd dat nu nooit niet op bij Christa!
Maar zeker niet doemdenken wacht eerst de resultaten maar af en focus je nu maar op de naken-de operatie van je schouder! en dat moet goed gedaan worden zodat ge achteraf gene zeer meer hebt!

Ik duim in ieder geval en mijn kaarsje brand voor alle mensen die ik ken die het moeilijk hebben!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 07-02-12

Reageren op dit commentaar

Da's heel lief van jou Annemarieke!
xxx

Gepost door: christa | 08-02-12

Chrissebie, zelf je diagnose stellen, niet goed hé
laat die specialisten dat nu maar eerst eens goed bekijken
en als er iets mis is zullen ze je wel vlug genoeg contacteren
eerst nu die schouder, donderdag dus hé, wel ik wens je veel succes en jammer dat ik je niet kan komen bezoeken met het openbaar vervoer, maar weet dat ik zeker aan je denk!

Gepost door: fotorantje | 08-02-12

Reageren op dit commentaar

Hey Rantje
Het s lief om zo met me mee te leven. Het is niet erg als je me niet
kan bezoeken, ik begrijp het wel.
Als ik heel veel pijn heb zal ik denken aan al de mensen die aan me denken, en ik ben zeker dat dit me wel vooruit zal helpen. Ik ben ook niet de enige mens in de wereld die op dat moment aan het lijden zal zijn, dus ja, we krijgen elk onze beurt op tijd en stond.
Dikke knuffel!
Groetjes

Gepost door: christa | 08-02-12

Ik zou hetzelfde reageren denk ik, al zou ik niet naar de huisarts vliegen maar mezelf thuis gaan zitten opvreten! Zo'n binnenvetter ben ik dan wel weer... Concentreer je best op iets anders, en die uitslag die komt er wel en je gaat zien dat 't niks is! You will beat it!!

Gepost door: LJ | 08-02-12

Reageren op dit commentaar

Hoe langer dat het duurt voor je nieuws krijgt, hoe beter. Maar ik zou ook niet op mijn gemak zijn. Ik weet dat het schandalig is maar ik ben nog nooit geweest voor een mammografie. Doodsbang ben ik om eventueel iets te horen wat ik niet wil horen.

Gepost door: bea | 08-02-12

Reageren op dit commentaar

Zoals ze hierboven zeggen, niet zelf je diagnose stellen. Sterke en hopen op goed nieuws.

Gepost door: HansDeZwans | 08-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.