15-02-12

HeroÏsche films

Je kent ze wel de heroische films met helden en draken en mooie en stoere prinsessen en zo!

Wel gisteren heb ik er zo eentje bekeken.De dagen zijn lang en een ganse dag op de computer zou me ook maar al te snel vervelen. En we zitten hier met een digibow volgepropt met films die regelmatig opnemen maar eigenlijk nooit bekijken!

Dus ik dook de zetel in, zette me een senseootje, éen hartjeschocolaatje, ( want ik verdeel ze om zo lang mogelijk mee toe te komen! ) en ik zette de "ring of the nibulons op".

Gelukkig kon ik de reclameblokken doorzappen , want daarvoor zou een mens het al eens ontzien om een film op tv te bekijken! Ik heb in die film op zijn minst zes keer de reclame doorgespoeld! Wat een geluk dat zo'n doorspoelknoppeke bestaat!

De grote held versloeg helemaal op zijn eentje een grote draak en door te baden in het bloed werd hij onkwetsbaar, alleen lag er iets op zijn rug, waardoor een stukje rug niet ondoordringbaar was, ( afgekeken van Troy zeker met zijn kwetsbare achillespees) .

De held kwam op een dag de liefde van zijn leven tegen , maar door toverdrankjes en nog van die toestanden trouwde hij met de verkeerde vrouw, en tot overmaat van ramp stierf de grote held op het laatste waardoor zijn geliefde ook nog zelfmoord pleegde om voor eeuwig bij hem te zijn! Ramp o ramp, want ik kan daar niet tegen als ik zowat drie uur naar een film zit te kijken en het dan nog slecht afloopt! En dan was het nog valentijn en hebben we thuis niets gedaan, en o wee, het hek was van de dam, Fibromindy's kleine hartje brak, en k voelde me zo intriest , en dat op een dag van de liefde!

Als ik me er eens kan toe bewegen naar een film te kijken, zijn er twee dingen waar ik niet tegen kan, films met een open einde , waar je eigenlijk niet weet hoe het nu is afgelopen, en films met een slechte afloop!

Eigenlijk wil ik een goed gevoel overhouden aan een film, of op zijn minst een beklijvende film , eentje die aan mij blijft plakken. Deze van gisteren bleef ook aan mij plakken, hoewel het eigenlijk een belachelijk sprookje was, maar t was een gevoel van weemoed en verdriet van twee verliefde zielen die niet samen konden zijn, , ochere , ochere en dat allemaal op valentijn!

09:15 Gepost door fibromindy in Algemeen, Liefde, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

ochere toch meiske ;-)

Gepost door: ollie | 15-02-12

Reageren op dit commentaar

Mr.Big is fan van zo'n films,.......dan zie je hem genieten,.......ik heb het al een beetje leren appreciëren, maar mijn ding wordt het niet,.....ik hou van thriller, actie en romantiek :-),......en uiteraard Sex And The City :-),........

Gepost door: Misssexandthecity | 15-02-12

Reageren op dit commentaar

Vind ze ook maar niks films die zo tragisch eindigen! Feelgood, of achteraf erover na kunnen denken, zo moet 't zijn voor mij. Bedankt wel om de plot te verklappen: de film ligt hier ook al een tijdje op de toseestapel, nu ik weet wat er gaat komen kan ik hem eindelijk kijken!

Gepost door: LJ | 15-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik ga deels akkoord met je, maar... the ring of the nibelungs is gebaseerd op het des ring der nibelungs van Wagner. Die zich dan weer baseerde op de duitse volksverteling Nibelungenlied en Volsungasaga. En als je zoiets doet vind ik wel dat je de verhaallijn moet volgen :D Dus er niet ineens een happy end aan filmen omdat het leuker is.

Dat van die plaats waar de held kwetsbaar is komt trouwens in meer volksvertellingen voor hoor. In troje zoals je al zegt, maar dus ook in het nibelungslied, maar bevoorbeeld ook in de keltische mythologie waar de reuzeslang uncegila maar een kwetsbare plek op haar lichaam had.

Nu zit je op mijn terrein van kennis hoor Christa :D :D :D

Gepost door: Alice | 15-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook een kwetbare plek en dat is mijn hartje.

Gepost door: HansDeZwans | 16-02-12

Waow, k heb hier echt met een kenner te maken! Blij om dat allemaal eens te weten!
Ja en in dat opzicht heb je gelijk Alice, de verhaallijn moet gevolgd worden en het is nu eenmaal zo in dit soort film dat de meeste helden op t laatste sterven, dju toch hé!

Gepost door: christa | 15-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.