17-02-12

Samosas

Omdat dochterlief deze week fier als een gieter verkondigd had, hier samosas te hebben gemaakt probeer ik jullie de werkwijze uit te leggen, maar een recept met vaste hoeveelheden kan ik helaas niet geven.Hier gaan we dan.

benodigdheden

loempiavellen liefst grote die je kan doorsnijden om langwerpige lappen van te maken.

1 ajuin, paar teentjes look, dtukje gember, zo'n cm of twee geraspt

4 grote aardappelen of 6 kleinere

250 gr diepvrieserwtjes

bouillonblokje, currypoeder, en een ei om de samosas toe te lijmen.

Om samosas te plooien kijk je best op youtube.

Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes en kook ze beetgaar.

in een ander kommetje stoof je de fijngesneden ajuin en de teentles look, voeg 250 cl water toe en een bouillonblokje,(dochter is vege dus hier was het groentenblokje )

voeg currypoeder toe tot de bouillon pittig doorsmaakt, mag best wat overdreven zijn.

Voeg de aardappelen en de erwtjes toe. Laat het water uitkoken tot je een smeuiige massa overhoud en dit onder voorzichtig roeren, de aardappeltjes hoeven niet persé puree te zijn er mogen nog stukjes aardappel inzitten. Nog eens afproeven en even aan de kant wat laten afkoelen.

loempiavellen vullen , toeplooien , toelimen met het ei en frituren.

smakelijk!

ps, je kan er ook verse coriander bijdoen of komijnpoeder indien gewenst.

 

Commentaren

mmm, het ziet er lekker uit, ga dit ook een keer proberen. Lieve groetjes van mij

Gepost door: omaatje | 17-02-12

Reageren op dit commentaar

BYE THE WAY, kzie dat dochter haar eigen versie heeft opgezt onder de commentaren bij het logje van eergisteren

Gepost door: christa | 17-02-12

Reageren op dit commentaar

Lekker lekker ! water loopt uit mijn mond ! Ben even er een weekje niet hier ! Braaf zijn en mooi genezen hoor ! :-)

Gepost door: ollie | 17-02-12

Reageren op dit commentaar

Geniet jij maar van de Usa, t is je gegund!

Gepost door: christa | 17-02-12

Dag Christake!!

Nog nooit van gehoord zeg!
Ga het eens proberen wie weet mag ik het wel!
Een mens moet ook eens iets proberen wat je nog niet kent he!!!

Lieve avondgroetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 17-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik heb er ook nog nooit van gehoord, maar lekker zal het wel geweest zijn voor degenen die het lusten (zegt viesneus maike)

groetjes

Gepost door: maike | 17-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik zie wel dat het bij jullie goed van eten en drinken is en dat de traditie aan de kinders wordt doorgegeven.
Lijkt me erg mooi om jezelf daarin weer te herkennen.

Vriendelijk groetje en een heel fijn weekend,
Ton

Gepost door: ton | 18-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.