22-02-12

In the arms of an angel!

Fibromindy beweegt zich op heel glad ijs, door te vertellen wat ze te vertellen heeft! En ik weet nu al dat velen het misschien niet zullen begrijpen. En ik weet nog veel zekerder dat velen me een "heel raar" mens gaan vinden met nog "raardere" ideeën. Maar soit! Niemand hoeft mijn mening te delen, ik wil niemand aanstoten om hetzelfde te doen! En ik wil er al zeker niemand mee choqueren of kwetsen, da's wel het laatste wat ik wil. Enfin...

Mijn kinderen hebben hun vader al vroeg verloren , ze waren 19 en 21 jaar en veel te jong om een begrafenis te regelen en alles wat er bijhoort. Gelukkig heeft en tante van hun papa en ik hen dan geholpen om alles te regelen . En uiteindelijk heeft hij een mooie uitvaart gehad, al moesten de kids wel roeien met de riemen die ze hadden, namelijk het budget! Ze hebben zelf de rouwprentjes gemaakt en er werden geen rouwbrieven rondgestuurd.

Men weet in het leven nooit wanneer de dood zal toeslaan . De dood is nu eenmaal , als we het nu willen of niet, heel nauw verwant met het leven. Ik ben me daar heel bewust van en er rust nog heel wat taboe over praten over de dood. Wel daar heb ik dus geen moeite mee. ik weet dat iedereen er vroeg of laat mee te maken krijgt.

Om mijn kinderen later nog eens die rompslomp te besparen hebben zowel mijn mannetje als ik een uitvaartverzekering genomen. Dus financieel hoeft er al niemand voor de kosten op te draaien, die draag ik zelf wel, dat ze hun centjes maar voor leuke dingen houden!

Ik wil ook verhinderen dat mijn man en mijn kinderen andere ideeën heb over de uitvaart, de plaats, de muziek, en heel de tamtam die erbij komt, heb ik besloten dat zelf op te maken. De dienst helemaal zoals ik het zelf wil! Dat is dan ook het laatste wat ik hier in dat aardse bestaan zal te zeggen hebben ik wil die kans niet ontlopen.

Er staan al flarden op mijn pc en uiteraard zal dat in de loop der tijd veranderen, misschien komen er nog betere liedjes, andere technieken dan youtube en zo; Wie weet volgt iedereen mettertijd de uitvaart gewoon op een i-pad of zo.

Dus is het iets wat ik zal moeten blijven up-daten tot het einde mijner dagen! Ook de guestlist zal veranderen in de loop der tijd, want ik kan me voorstellen dat ik nog nieuwe mensen zal leren kennen en dat er nog mensen zullen afvallen die veel eerder zullen sterven dan ik.

Maar ik ben er aan begonnen! Ik wil mijn uitvaart in een aula en alleen op uitnodiging kom je er binnen, want ik wil niet dat er mensen uit de gemeente die mij van haar nog van pluimen kennen daar een stoel komen inpikken en verlangend uitkijken achter het begeerde bidprentje! No way!

Ik wil er alleen maar mensen die echt iets voor mij hebben betekend en die mensen ga ik dan toespreken , allee t is te zeggen, iemand anders zal mijn teksten lezen. Want ik ga het niet zo ver drijven dat ik me ga placeren voor een camera en daar mijn ding zal zeggen, dat vind ik eerder een beetje creepy.

Ik wil vooral veel foto's via pps geprojecteerd op een grote muur of op tv-schermen. Foto's en muziek moeten overheersen. Van mijn kindertijd tot ......... wie zal het zeggen.

En hoe belachelijk het ook moge wezen "Heintje" mag dan nog eens zijn wonder keelgeluid opzetten want hij was mijn eerste jeugdliefde en laat hem dan maar zingen van "droomland" met al zijn verzichten, zijn prachtige palmbomen en mooie cascades. Ik ga Heintje niet verloochelen omdat zijn muziek al duizend keer keihard voorbijgestreefd is!Elk liedje zal een deel van mijn leven omschrijven en wie me goed kent , zal het waarom van het liedje wel snappen.

En okee, je kan zeggen , en wat met kennissen van je kinderen die hun steun willen komen betuigen en die ik niet op mijn lijstje kan plaatsen. Wel ik kan uiteraard maar hopen dat ze daar dan ook selectief zullen in zijn , maar mijn kinderen kennende zal het wel zo zijn. Ik ben zeker dat ze mijn mening delen op dat vlak!

En dat is voorlopig mijn eindsong!


 

 

 

 

14:46 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

Niks vreemd aan hoor Chrisje.
Is bij ons ook allemaal al in kannen en kruiken en ik ben nog veel jonger dan jij.
Verzekering is geregeld, mannetje is perfect op de hoogte van hoe en waar en wat ik wil. En andersom net hetzelfde.

Gepost door: Alice | 22-02-12

Reageren op dit commentaar

Mijn uitvaart staat ook al in grote lijnen vast, het wordt uiteraard geen gewone uitvaart, maar een feestje in ware glamour stijl. En ik zou het heel fijn vinden dat mijn vrienden allemaal iets zelfgeschreven komen voorlezen,.......en mijn eindsong wordt " when the lady smiles",.....my song,.....en laat dan de martini maar vloeien en the party beginnen :-).

Gepost door: Misssexandthecity | 22-02-12

Reageren op dit commentaar

"No comment"

groetjes

Gepost door: maike | 22-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik vind dit helemaal niet choquerend hoor! Ik heb als tiener een keer alles opgeschreven zoals ik het op mijn begrafenis wou, dan vooral de liedjes die ik wou laten afspelen. En mijn testament had ik ook al klaar. Eigenlijk zou ik dat nog eens opnieuw moeten doen want je weet nooit wanneer het noodlot toeslaat he?

Gepost door: LJ | 23-02-12

Reageren op dit commentaar

vreemd, ik reageerde gisteren al, maar blijkbaar in cyberspace verdwenen

ik vind dat je groot gelijk hebt
zelf heb ik al aan m'n broer gezegd hoe ik het zie voor als ik eerder ga dan hij
veel viel er niet te zeggen want ik wil helemaal geen 'poespas', dat moeten ze maar doen terwijl ik nog leef
een zo kort mogelijke dienst in het crematorium, en dan in een schoon potteke op het kerkhof, enkel heel dichte familie op een koffietafel ofzo (eigenlijk vind ik dat zelfs niet nodig maar dat zou de familie dan maar raar vinden)

maar nu nog lekker lang genieten van het leven hé

Gepost door: fotorantje | 23-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik kan er helemaal inkomen!

Gepost door: christa | 23-02-12

In the arms of an angel is ook gespeeld geweest op de begrafenis van een vriend van mij. Heel mooi maar ook best wel een droevig lied :-)

Gepost door: justm3 | 24-02-12

Reageren op dit commentaar

DAG CHRISTA...,

Awel daar zijn wij ook mee bezig en mijn echtgenoot wil niemand om zich heen dan juist ons gezin zelf hij heeft dat zo geschreven en dat is ook al naar de Gemeente! Heb niks te vertellen van wat of hoe er iets moet geregeld worden maar dat is zijn goesting en ik kan daar in komen dat hij het zo wil!!!! En ik kan er inkomen dat jij dat zo wil, je hebt groot gelijk dat je alles zelf regeld dan is alles zoals jij het graag zou hebben! ik doe ook mee!
Wens je een fijne vrijdag!
Lieve groetjes van annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 24-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik vind dat geen taboe.

Gepost door: bea | 24-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.