28-02-12

wijvenweek

K heb me ingeschreven voor de blog wijvenweek! Dat betekend dat we ( alle deelnemers dus) gaan bloggen over bepaalde onderwerpen die ons opgelegd worden. Enfin opgelegd is misschien een heel groot woord, maar we krijgen bepaalde suggesties en moeten ( willen ) daar een blog over schrijven. Er zijn een hoop wijvekes die zullen deelnemen maar ik weet niet hoe het allemaal in zijn werk zal gaan, moeten Moeten we linkjes plaatsen naar andere bloggende wijvekes??

Dat is allemaal een beetje moeilijk voor mij, maar ik wacht het allemaal af en zie wel wat het wordt.

Het enige wat moeilijker en moeilijker wordt is dat ik al zoveel verteld heb! En het zou mij geen haar verwonderen als ik al eens in herhaling begin te vallen, want owee, ik heb al wat afgeschreven. Ik zou heel graag mijn blog eens zien uitgeprint, zodat ik een beetje het gevoel heb een boek geschreven te hebben, haha, want een echt boek schrijven daar zal het wel nooit van komen!

Maar in elk geval, bloggen vind ik nog steeds leuk, ik heb al heel veel mensen leren kennen op die manier en ik kan er elke dag mijn ei kwijt! Jaja Fibromindy is een kakelende kip die verdorie al veel eieren heeft gelegd!

Af en toe zit daar als een een krom ei tussen, of een kleintje , of een grootje, maar ieder eitje dat ik leg ,komt wel recht uit mijn hart geschreven!

27-02-12

Bezigheidstherapy!

Een mens moet "iets" doen om de tijd te verdrijven enik dacht eraan om mijn parels en knutselmateriaal eens een beetje in orde te steken, en het allemaal wat orderlijker maken.

Ik heb een hele zak parels gekregen van een koppel vrienden die me kwam bezoeken, en die hadden het van de dochter! Hoe fijn dat ze daarbij onmiddellijk aan mij dachten! Ik ben er ongelooflijk in de wolken mee.

Ik denk dat ik heel de bevolking van ons gehucht met zelfgemaakte parelsnoeren zal kunnen behangen binnenkort!

Maar van opruimen is niet veel in huis gekomen, ik kwam de fimoklei tegen en dacht , tien, da's misschien iets wat ik eens zou kunnen doen.

Ik had uiteraard een excuus in de zin van "da's misschien een goeie therapy voor mijn schouder.

Maar dat goedje was harder dan ik dacht en eum, het lukte niet al te best om dat goedje te kneden. Maar ik moest en zou uiteraard "NU" fimoparels maken , en neen niet morgen of volgende week als het tegen dan misschien wat beter gaat met mijn arm. Maar als een verwend kind moest het "NU" gebeuren . en ik heb parels gemaakt, maar het had vast beter geweest , als ik naar de les had kunnen gaan. De kleurschakeringen waren niet wat ik er van verwacht had, maar ach k heb weer mijn portie bezigheidstherapy gehad, nietwaar!

19:41 Gepost door fibromindy in Algemeen, gekke kronkels | Permalink | Commentaren (9) | Tags: bezigheidstherapy, parels fimo |  Facebook

26-02-12

Fibromindy op kroegentocht!

Gisteren, op onze rondrit om kaas, reden we voorbij ons lokaal waar we onze maandelijkse bijeenkomsten houden. Toen we langs de Pado reden draaide ik abrubt mijn hoofd om, euh, hing daar nu een bord over te laten???!!!

Mijn mannetje duwt op zijne fring ( rem) en idd, alles potdicht, grote borden, over te nemen. Maar aangezien het elke dag maar om 16h open is ( en het was op dat moment pas goed 14h ) , konden we niet inschatten of het nu al definitief dicht is , of dat het het nog een tijd zal duren alvorens ze definitief de deur van hun streekbierenhuis achter zich dicht zullen trekken.!

Fibromindy gaat dus vanavond op kroegentocht! Eerst naar de pado uiteraard , als het open is , eens een woordeke gaan placeren! En als dat niet open is, direct dan maar een nieuwe locatie gaan zoeken. Ik kreeg al een paar suggesties van een lotgenootje dat daarstraks samen met mij op facebook zat.

Ze heeft me een paar leuke suggesties gegeven, want er moet dichtbij parkeergelenheid genoeg zijn. Er mogen ook niet al te veel trappen zijn voor onze krakende ledematen en onze puffende ademhaling. Het mag er niet te rumoerig en te druk zijn en het moeten goeie stoelen zijn!

Jaja we zijn behoorlijk kieskeurig zenne, ons poepke moet goed zacht zitten, en de akoestiek moet goed zitten zodat ons getetter niet verdrievoudigd wordt tot een hekseketel.

Mja die suggestie van die plek met die zetelkes leek me wel iets! Maar ik wil ook de prijskaartjes van de dranken eens bekijken want eigenlijk was de pado niet zo goedkoop, maar ja , waar is het heden ten dage nog goedkoop.

Of we moeten zo'n ouderwets cafeeke zoeken met in het midden nog een ouwe buizenstoof, een stokoud vrouwke achter haar toog en oude wiebelstoeltjes, en aan de toog een paar ouw peekes met een klakske op hun kop dat naar mottebollen ruikt. Ja t heeft ook zijn charmes hoor ik menigeen onder jullie al denken, maar in die cafeetjes moet je vaak zelf naar de kelder als je iets speciaals willen . En de keuze is er klein, o wat zijn we toch verwend en veel gewoon.

Want een koffie heb ik graag vers van de expresso-machien en niet direct van zo'n pompkan die al van s morgens gemaakt is . Bij de koffie een slap geworden speculooskoekske .....

De keuze van frisdranken is vaak beperkt tot cola , water , spuitwater, en limonade en dan meestal van het merk van de brouwer, gelijk "val-limonade" waar dan ook al gene spuit op zit omdat zo'n fles wel een week meegaat.

Als je honger hebt kan je er nog een lat chocolat krijgen en misschien een zakske chips.

Maar de ouw peekes gaan er graag want het bier is niet te koud want hun ouwe darmen kunnen daar niet meer zo goed tegen . En, er is de bazin, waar ze zo graag een dagelijks tetterke mee doen.

Wel het is niet zo'n soort doeningske ( etablissement ) dat we zoeken. En daarom gaat fibromindy op kroegentocht hé Tong uitsteken!

25-02-12

Fibromindy is een kaasfreak!

Het is weer weekend en dan wordt er niet gelijnd, wel gaan we nog steeds door met ons vastenplan om veertig dagen suikervrij te leven.

Vanavond stond er een kaasavondje met vrienden op het programma, maar ze zijn allebei geveld door een stevige griep en uiteraard  zijn ze nu beter af in hun warme bedje!

Maar o wee, ik had zo'n zin in die kaas, ik had me er zo op verkneukeld, dat ik vandaag dus mijn goesting op kaas niet meer kon wegsteken. T was alsof er een culinair duiveltje in mijn oor fluisterde, "kaas, kaas, jij wil kaas".

Dus, wij broodjes allerhande  besteld bij de bakker, een fleske wijn gechambreerd en den auto in om naar onze geliefde kaaswinkel te rijden.

Het eten van kaas wordt beperkt tot af en toe, maar als ik er dan eet, dan wil ik er ook tenvolle mijn goesting van eten en dan laat ik de keuze van mijn kaas voor een stuk over aan de suggestie van het vriendelijke meisje van de kaaswinkel. Ik ben nog nooit ontgoocheld geweest in die suggesties.

Maar groot was mijn ontgoocheling toen de winkel gesloten bleek te zijn wegens verbouwingen!

Ik stond daar als een kind te kijken met open mond op het bordje die me dat duidelijk maakten. Arrrgh dikke pech.

Dan maar naar Delhaize. Maar dat is allemaal niet hetzelfde, die kaasjes zijn niet rijp om dezelfde avond al te consumeren, en de keuze is ook veel kleiner en bovendien mis ik persoonlijk advies en ik moet er niet op rekenen dat ze Lucullus hebben, ( mijn lievelingskaas)

Het werd dus kaas van Delhaize vanavond, maar ik heb gegeten voor twee, al zeg ik het zelf! Een paar glaasjes wijn erbij, want bij kaas hoort steevast wijn! Het heeft me ongelooflijk goed gesmaakt!

Stel je voor wat een festijn het dan niet geweest zijn met mijn lievelingskaas, misschien at ik dan wel 8 broodjes in de plaats van 5!

 T was dus grote kermis in fibromindy's buikje!

19:41 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: kaas, wijn, kaaswinkel, delhaize |  Facebook

24-02-12

facebook met zijn tijdslijn.

Fibromindy zit ook op facebook, weliswaar op mijn gewone naam. Er zijn veel voor-en tegenstanders, dat wet ik. Ik ben pro uiteraard,anders had ik mezelf niet bij toegevoegd. Maar het is handig, vooral om foto's te bekijken, van vrienden, kenissen en kinderen. Vooral als je er eentje zo ver weg hebt zitten! In den beginne toen ik internet was het nog foto's doormailen en zo.

En ik geef toe, ik zit om een zwanske ook niet verlegen, en het schept een band met andere facebookers.

En ik ben zonet zo slim geweest mijn tijdslijn toegevoegd, maar o wee, k snap er geen snars van.

Er staan dus berichten op van heel mijn facebookperiode en nu weet ik niet of ik die moet wissen als ik niet wil dat ze nog gezien worden, want dan heb ik uren werk???!!!

Of moet ik ze net aanvinken als ik ze wil zichtbaar maken. Ja, kweet het, ik wil lopen terwijl ik kan gaan, en moet mijn nieuwsgierigheid af en toe een beetje bedwingen.

K ga eens een beetje ronhangen op FB, wie weet kan me er me iemand helpen.

En k ben ook benieuwd naar mijn allereerste facebookbericht! Haha, opgezocht en dat moet het zijn. Ik zat al een tijd op facebook vooraleer ik doorhad dat ik daar zelf ook berichtjes kon op plaatsen.

amaury geland in new york, aimee zit in dorchester en moeder aan de haard! O jee, toen dacht ik nog dat zijn Canadees liefje een bevlieging was. Maar k ben heel blij met zijn keuze hoor!

19:48 Gepost door fibromindy in Vrije tijd, Web | Permalink | Commentaren (4) | Tags: facebook, berichten, tijdslijn |  Facebook

22-02-12

In the arms of an angel!

Fibromindy beweegt zich op heel glad ijs, door te vertellen wat ze te vertellen heeft! En ik weet nu al dat velen het misschien niet zullen begrijpen. En ik weet nog veel zekerder dat velen me een "heel raar" mens gaan vinden met nog "raardere" ideeën. Maar soit! Niemand hoeft mijn mening te delen, ik wil niemand aanstoten om hetzelfde te doen! En ik wil er al zeker niemand mee choqueren of kwetsen, da's wel het laatste wat ik wil. Enfin...

Mijn kinderen hebben hun vader al vroeg verloren , ze waren 19 en 21 jaar en veel te jong om een begrafenis te regelen en alles wat er bijhoort. Gelukkig heeft en tante van hun papa en ik hen dan geholpen om alles te regelen . En uiteindelijk heeft hij een mooie uitvaart gehad, al moesten de kids wel roeien met de riemen die ze hadden, namelijk het budget! Ze hebben zelf de rouwprentjes gemaakt en er werden geen rouwbrieven rondgestuurd.

Men weet in het leven nooit wanneer de dood zal toeslaan . De dood is nu eenmaal , als we het nu willen of niet, heel nauw verwant met het leven. Ik ben me daar heel bewust van en er rust nog heel wat taboe over praten over de dood. Wel daar heb ik dus geen moeite mee. ik weet dat iedereen er vroeg of laat mee te maken krijgt.

Om mijn kinderen later nog eens die rompslomp te besparen hebben zowel mijn mannetje als ik een uitvaartverzekering genomen. Dus financieel hoeft er al niemand voor de kosten op te draaien, die draag ik zelf wel, dat ze hun centjes maar voor leuke dingen houden!

Ik wil ook verhinderen dat mijn man en mijn kinderen andere ideeën heb over de uitvaart, de plaats, de muziek, en heel de tamtam die erbij komt, heb ik besloten dat zelf op te maken. De dienst helemaal zoals ik het zelf wil! Dat is dan ook het laatste wat ik hier in dat aardse bestaan zal te zeggen hebben ik wil die kans niet ontlopen.

Er staan al flarden op mijn pc en uiteraard zal dat in de loop der tijd veranderen, misschien komen er nog betere liedjes, andere technieken dan youtube en zo; Wie weet volgt iedereen mettertijd de uitvaart gewoon op een i-pad of zo.

Dus is het iets wat ik zal moeten blijven up-daten tot het einde mijner dagen! Ook de guestlist zal veranderen in de loop der tijd, want ik kan me voorstellen dat ik nog nieuwe mensen zal leren kennen en dat er nog mensen zullen afvallen die veel eerder zullen sterven dan ik.

Maar ik ben er aan begonnen! Ik wil mijn uitvaart in een aula en alleen op uitnodiging kom je er binnen, want ik wil niet dat er mensen uit de gemeente die mij van haar nog van pluimen kennen daar een stoel komen inpikken en verlangend uitkijken achter het begeerde bidprentje! No way!

Ik wil er alleen maar mensen die echt iets voor mij hebben betekend en die mensen ga ik dan toespreken , allee t is te zeggen, iemand anders zal mijn teksten lezen. Want ik ga het niet zo ver drijven dat ik me ga placeren voor een camera en daar mijn ding zal zeggen, dat vind ik eerder een beetje creepy.

Ik wil vooral veel foto's via pps geprojecteerd op een grote muur of op tv-schermen. Foto's en muziek moeten overheersen. Van mijn kindertijd tot ......... wie zal het zeggen.

En hoe belachelijk het ook moge wezen "Heintje" mag dan nog eens zijn wonder keelgeluid opzetten want hij was mijn eerste jeugdliefde en laat hem dan maar zingen van "droomland" met al zijn verzichten, zijn prachtige palmbomen en mooie cascades. Ik ga Heintje niet verloochelen omdat zijn muziek al duizend keer keihard voorbijgestreefd is!Elk liedje zal een deel van mijn leven omschrijven en wie me goed kent , zal het waarom van het liedje wel snappen.

En okee, je kan zeggen , en wat met kennissen van je kinderen die hun steun willen komen betuigen en die ik niet op mijn lijstje kan plaatsen. Wel ik kan uiteraard maar hopen dat ze daar dan ook selectief zullen in zijn , maar mijn kinderen kennende zal het wel zo zijn. Ik ben zeker dat ze mijn mening delen op dat vlak!

En dat is voorlopig mijn eindsong!


 

 

 

 

14:46 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook

21-02-12

40 dagen suikervrij

Eén van de grote boosdoeners voor fibro is suiker! Niet alleen voor fibro , maar eigenlijk is suiker in t algemeen groot vergif! Maar o zo lekker uiteraard!

Ik sta zowieso nog steeds op mijn shakedieet en naar aanleidingen van twee bloggenootjes ( Miss sexandthecity en LJ ) heb ik besloten om mee te doen om 40 dagen suikervrij te eten.

Dat betekend concreet voor mij, geen koekjes, chocolade, snoep, roomijs en gebak, tijdens heel de vastenperiode.

Ach uiteindelijk is het maar 40 dagen en was is 40 dagen in een mensenleven! Ik heb wel eens gecheckt op de kalender of we niet op weekend moeten tijdens deze periode en dat is gelukkig niet het geval.

We zijn ook nergens uitgenodigd of zo, want dat lijkt me moeilijk om neen te zeggen als mensen speciaal nagerechtjes hebben bereid of taarten gehaald of zo.

In Alcohol zit ook suiker, maar dat hoort niet onder te categorie "eten" en dus mag ik s avonds af en toe mijn amaretto drinken of ons glaasje wijn . Wie weet doe ik volgend jaar dan eens, 40 dagen geen alcohol drinken, maar dat weet ik nu nog niet hoor.

Een mens moet niet alle uitdagingen tegelijk doen nietwaar! Ik moet volgend jaar ook nog leesvoer hebben, dus moet ik mijn kruit niet allemaal tegelijk verschieten, nietwaar.

Ook in voedingsmiddelen zit veel suiker, neem nu ketchup, maar dat eet ik zowieso niet. Maar het zou al vergezocht zijn om overal te gaan snuffelen of er nu suiker in zit of niet.

Gelukkig drink ik ook mijn koffie zonder suiker! Maar in mijn overheerlijke kant en klare blueberry-thee-poeder zit ook suiker, maar ik ga die daarom nu niet weggooien, ik drink die thee s avonds bij het tv-kijken  als slaapmutske, hoewel je er meer moet van plassen dan van slapen, maar k drink dat theetje kweet nie hoe graag!

Dus geen paaseieren voor pasen voor mij! Wel vijgen voor pasen, want vijgen en ander fruit bevatten ook suiker, ( fructose) maar ik ga dat ook niet laten.

Ik hou het bij bovengenoemde dingen, en dat is al heel wat! Ik vrees dat ik beschuiten zal moeten eten bij de koffie, haha, maar dan wordt je daar dan ook wel dik van.

Dus gewoon , niets bij de koffie! Straks nog eens graaien in de snoepkast en dan hou ik het voor bekeken.

En hopelijk vergeet de paashaas me niet en liggen er s morgens overheerlijke verse paaseieren te wachten bij de bakker!