11-03-12

Leven leeg zorgt voor vol hoofd.

Er is iets, maar k weet niet wat! Ik zucht en ik blaas, maar ik kom geen stap verder in mijn zoektocht wat er nu precies met mij aan de hand is.

Ik lijk wel in conflict met mezelf, ben humeurig, er maalt van alles door mijn hoofd en toch voel ik me leeg. Alsof er iets is weggesneden uit mezelf, een stukske dat ik mankeer en dat ik niet terugvind.

Is het dat boek dat ik lees die op me inbijt en voor wonden zorgt , de keren dat ik mezelf tijdens het lezen tegen het lijf loop. Het lijkt of ik alles moet verwerken tussen heel trage werkende radertjes van een wirwar aan gevoelens.

Ik mis mijn zoon, dat vreet ook. En het feit dat dit msn-probleem zorgt ervoor dat ik me daar heel nerveus over maak. Zelf heb ik me al suf gepiekerd, al vanalles uitgeprobeerd, maar het onding doet het niet.

De momenten dat we kunnen chatten zijn zeldzaam en ik wil ze ook ten volle benutten.

Ik mis avontuur, reizen, uitdagingen, ik voel me zo afgevlakt de laatste tijd en elke dag dezelfde routine, bla bla bla.

En t schoonste van al is dat ik geen enkele reden heb om me ongelukkig of zo te voelen. Ik mis gewoon een beetje pit in mijn bestaan. Ik wil iets meer betekenen op aarde dan alleen een beetje huismoederke spelen. Ik ben van nature totaal geen huishoudelijk type. Okee, koken doe ik wel graag maar ik ben geen kuisvrouw in hart en nieren.

Ook het suikervrije gedoe hangt behoorlijk mijn keel uit. De zin naar zoet doet me grijpen naar boterhammen met kaas en zoute snacks en neen, de weegschaal gaat niet naar beneden door het bannen van alle suiker in mijn bestaantje. En toch ben ik te trots om op te geven. Belofte tov mezelf vooral . En er is ook een soort boosheid op mezelf omdat ik die uitdaging heb aangegaan. Nu moet ik de gebakken peren er bijnemen, en peren gebakken zonder suiker, hhm, is ook niet van je dat nietwaar.

Gelukkig kan ik terug met de auto rijden, zolang het niet te ver is! En kan ik mijn eiland af en toe eens verlaten. En de zon begint heel zwakjes en voorzichtig te schijnen , dus iets om naar uit te kijken, "lente" !

Misschien heb ik gewoon last van voorjaarsmoeheid, of voorjaarsdepressie, alhoewel dat laatste fel overdreven is, ik ben niet depressief, daar voel ik me belange nog niet beroerd genoeg voor. Een depressie is veel erger dan hetgeen ik nu allemaal voel.

Enfin, morgen is er wijvenweek, dan wordt er van maandag tot vrijdag geblogd met een een bepaalde opdracht. Omdat er zoveel deelnemers zijn zal het onmogelijk zijn, om de blogjes van al die deelnemers te gaan lezen. Het wordt dus , hier en daar iets uitpikken.

Misschien wordt het leuk en brengt het wat soelaas in mijn saaie bestaantje

Commentaren

ja vreemd gevoel, dat kan soms gebeuren
proberen afleiding te zoeken, iets luchtigs waar je kan in opgaan, t hoeft niet eens spannend te zijn
zo'n boeken zetten je teveel aan het denken, soms kan dat goed zijn, maar soms trek je het teveel naar je eigen toe en dan wordt het veel te zwaar
knuff

Gepost door: fotorantje | 11-03-12

Reageren op dit commentaar

Vooruit zeg , eet maar een boterhammeke met choco ! We leven maar eens hoor ! En veel sterkte alles komt weer goed !

Gepost door: ollie | 12-03-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje!!!


Hoe wijven week?????????????????????????

groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 12-03-12

Reageren op dit commentaar

Als je veel vrije tijd hebt dan ga je idd makkelijker aan 't piekeren en da's nooit goed. Kan je niet Skype installeren? Da's net als msn en daar kan je ook via webcam mee communiceren. Misschien dat dat wel werkt als msn het niet doet!

Gepost door: LJ | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

een dipje? iedereen heeft dat ook soms ...

Gepost door: afa | 14-03-12

Reageren op dit commentaar

hoi Christa,
ik denk dat het wel met je gebrek aan suiker kan te maken hebben
dat je je depressief voelt hoor.
Ik heb (jammergenoeg!) nogal wat ervaring met depressies en een
beetje caloriën kunnen soms echt wel helpen! Een stuk chocolade bijvoorbeeld...hmmm; Of is dat maar een smoes van mij om te kunnen snoepen? Nee, echt, ik weet niet of het je plan is om na een tijd terug suiker te gebruiken, maar ik denk wel dat je het verschil zal voelen. Niet te ver doordrijven!

Gepost door: sofie | 15-03-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.