13-03-12

Dag 2 masker opzetten

Tweede dag wijvenweek!

 

Hewel ik ga voor het laatste kiezen, "het masker"Het masker dat je opzet om iets gedaan te krijgen. I

En ik pleit schuldig, ik heb ooit een ongelooflijk groot masker opgezet voor de verkoop van ons restaurant indertijd! Mijn man was alcoholverslaafde en ik had beslist de zaak te stoppen met de hoop hem nog te kunnen redden, maar o wee, ze hadden me al duizend keer gezegd, dat je een alcoholicus niet kan redden , dat ze alleen hunzelf kunnen redden.

Opgeven staat niet in Chrissebie haar woordenboek en stoppen met vechten, voor mijn huwelijk en voor ons restaurants was dan ook het moeilijkste wat ik ooit moest doen in mijn leven. Terwijl mijn man nog maar eens was opgenomen om af te kicken, hadden we het restaurant te koop gezet. Ikzelf was moegevochten, stond zelf op de rand van een depressie, en dat terwijl mijn toenmalige echtgenoot, pipo de clown uithing in de psychiatrische instelling.

 Ook de kinderen vonden het ontzettend moeilijk om te verhuizen, enfin, allemaal kommer en kwel.....

.Op een dag vond ik een koper en het heertje van het immobiliënkantoor belde me op om samen te komen met de eventuele kopers. Ik zei dat ik bij mijn prijs bleef en ik niet voor niets mijn kids alleen thuis zou laten en en nog een hele blabla waardoor het heertje me zei" pakt een kalmeerpilleke madamke"!Ik was razend en smeet de telefoon dicht en ik zei tegen mezelf,  Chrissebie, je wijkt niet af van je prijs, je doet er geen frank van af! Ze zullen het proberen.......Mijn adrenaline steeg met de minuut, en ik stapte in de auto, ik het zwakke meisje , doodmoe van al die miserie , en snakkend naar rust en geluk en wat weet ik nog ik nog allemaal!

Ik ben daar toegekomen, als een furie, de koper zat er al , met papa, mama, boekhouder en de immobielënagent met een valse grijns op zijn gezicht! Ik zette me aan tafel, en kruiste mijn vingers onder tafel waar niemand het kon zien en begon daar een pleidooi af te steken, en ik herinner me nog tot op heden de woorden bijna tot in het detail.  

 Kijk, hé, ik ben gekomen, één keer kom ik hier om de koop te bespreken. Mijn kinderen zitten alleen, mijn vent zit in de psychiatrie, ik ben moe en zou bij mijn kinderen moeten zijn! Jullie kennen de prijs, ik wijk daar niet van af! Als meneerke immobieliën nog een beetje van de prijs afwil dan moet hij dat maar doen van zijn deel. Vandaag hebben jullie de kans om te kopen, morgen niet meer, noch overmorgen, t is nu of nooit meer, dan zal ik het geeneens meer verkopen! Ik ben niet van plan om hier iedere avond te komen , het is voor mij al moeilijk genoeg om mijn zaak te moeten loslaten, als jullie neen zeggen, ben ik  hier direct terug weg!

 

Ze zaten een paar minuten te onderhandelen over elkaar, berekeningen te maken , ik liet ze maar doen en vijf minuten zeiden, ze " Awel t is goed"!Ik dacht eventjes dat ik onder tafel zou zakken, ik weet niet waar ik op dat moment zoveel lef had gehaald!

 

 

 

 

 

 

09:01 Gepost door fibromindy in Actualiteit | Permalink | Commentaren (10) | Tags: masker, verkoop huis, alcoholieker |  Facebook

Commentaren

amai Christa, goed gedaan!
je ziet hé, als je ergens voor staat dat een mens tot veel in staat is

Gepost door: fotorantje | 12-03-12

Reageren op dit commentaar

Ha gij doet ze niet in volgorde? Wanneer krijgen wij u guilty pleasures dan?
Ben zo ongelooflijk benieuwd!

Gepost door: Alice | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

Je bent een heel moedige vrouw dit alles te vertellen Christa !

Gepost door: ollie | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

Wauw Christa, je bent een sterke vrouw, dit bewijst het maar weer eens. Geen opgever, je kinderen mogen blij zijn met zo'n moeder!! Chapeau.

Gepost door: LJ | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

Dit is ons Christa se,......de wereld is duidelijk aan de durvers!!!! Ik ga op cursus moeten :-)

Gepost door: Misssexandthecity | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

Mooi verhaal :-)!

Gepost door: een man | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

Dat heb je keigoed gedaan. Sommige situaties geven een mens bijzonder veel kracht en lef, jij hebt er met succes gebruik van gemaakt.

Gepost door: bea | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

Je had groot gelijk!

Gepost door: Ann | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

mooi geschreven - super vlot ... wat voor een restaurant had je?

Gepost door: afa | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

Amai, ik denk dat als een situatie nu eenmaal teveel wordt, en mensen iets kotsbeu zijn, dat ze dan wel het lef hebben om zich op die manier op te stellen :-)

Gepost door: justm3 | 15-03-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.