07-04-12

Pasen

Pasen doet me denken aan vroeger, hoe wij deze dag vroeg naar bed moesten , want zie dat de klokken vroeg komen!

Ik weet nog hoe ik aandachtig lag te luisteren en geen klokken hoorde in de verte, maar vogeltjes die kwetterden. Ik zag nog licht onder gordijnen, en bleef kijken hoe het langzaam donker werd en er vreemde schaduwen in de kamer werden geboren. En op dat moment was ik niet bang, het was bijna pasen, de klokken zijn op ronde.

Ik genoot van de magie en ik kon niet slapen, zo opgewonden was ik, bang dat ik te laat zou ontwaken , en dat onze eieren al lang door iemand anders geroofd zouden zijn!

Ik dacht aan onze grote bokaal snoep die er stond, vol met snoepjes die we bij de bakker, beenhouwer of inde kruidenierswinkel kregen. Maar omdat het vasten was, werden die snoepjes keurig in die bokaal gedeponeerd, uit angst dat anders de paasklokken niet zouden komen.

Wat ik wel niet snapte , was dat je veertig dagen niet mocht snoepen en dan ineens heel de pot snoep plus de chocolade-en suikereitjes allemaal dezelfde dag mocht opeten!

Wat ik nu wel voel, is het kinderlijke gevoel , na veertig dagen een suikervrij dieet, met uitzondering van een paar suikerhoudende drankjes en confituur deze week op mijn boterham, ( omdat ik bang was, dat de duizeligheid daar vandaan kwam)

Neen, ik ben dus niet met glans geslaagd, maar dat hoeft ook niet, ik heb niet gesnoept in die veertig dagen , geen taartjes, geen pannekoeken, geen ijsjes, en morgen, wel, morgen

dan ga ik mijn lekkere paaseitjes opeten met het kinderlijke verlangen van weleer, wedden dat ze zullen smaken zoals vroeger!

18:53 Gepost door fibromindy in Algemeen, Liefde, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) | Tags: pasen, eitjes, suikervrij, jeugdsentiment |  Facebook

Commentaren

Dag Christa!

Groot gelijk dat ge er gaat van smullen!
Jij hebt suikervrij gevast en ik heb vleesvrij gevast!!
Dus heeft iedereen zijn steentje bij gedragen aan de vasten!
Morgen gaan eten bij mijn ouders, gisteren al de eitjes naar daar gedaan omdat ze gevulde eitjes wilde maken en dat zijn er veel hoor 24 eitjes voor 21 personen die komen eten! Ze zal haar werk er weer aan hebben gehad vandaag want ze ging ze vandaag al maken en in de kelder zetten waar het koel is! Morgen afwerken met sla en groetjes met fransbrood denk ik en dan soep en een hoofdgerecht wat het gaat zijn dat weet ik niet dat zal ik vertellen als we terug thuis komen van het paasfeest! En dessert natuurlijk ook he en daar kijk ik het meest naar uit!!!! hihiii
Fijne paasdagen en geniet van een fijne zaterdag avond, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 07-04-12

Reageren op dit commentaar

Amai, zo'n bende volk, zou ik echt niet meer zien zitten! Gelukkig mag jij de voetjes onder tafel zetten!

Gepost door: christa | 07-04-12

Reageren op dit commentaar

ze zullen je zeker smaken Christa
leuk hé die herinneringen

Gepost door: fotorantje | 07-04-12

Reageren op dit commentaar

Je hebt je suikervasten heel goed volgehouden, laat de paaseitjes u smaken ;-)
Zalige pasen!

Gepost door: bea | 08-04-12

Reageren op dit commentaar

En hebben ze gesmaakt?

Gepost door: HansDeZwans | 08-04-12

Reageren op dit commentaar

Ik hoop dat 't gesmaakt heeft! 40 dagen niet snoepen als kind, dat zouden ze in deze tijd niet meer moeten proberen denk ik!

Gepost door: LJ | 10-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.