22-04-12

Fibromindy kan er even niet meer mee lachen!

Ik heb,  het geprobeerd, alles weg te lachen, mijn oefeningen te doen tegen die draaiingen die me horendol maken, maar niets helpt! Ondertussen hang ik hier lusteloos, niet in staat om iets leuks te doen, laat staan, iets dak nie leuk vind!

Ik maak me zorgen, ernstige zorgen eigenlijk. Ik begin bang te worden dat dit niets met fibro te maken heeft , maar een neurologische oorzaak heeft, hoewel ik op tien minuten buiten stond bij de neuroloog . Maar dat was mijn eigen schuld, ik voelde me die dag beter en zat het allemaal weg te wimpelen, en de neuroloog zat er ook maar vrolijk bij te zitten, blij dat hij even een makkellijk klantje had.

Ik vrees dat ze alle neurologische testen die ik jaren geleden onderging allemaal opnieuw zullen doen en dat ze ineens met een andere "ziekte" op de proppen zullen komen.

Ik mag het rijtje beginnen met op 2 mei een scan van mijn nek te laten maken. Ik twijfel of ik een afspraak zou maken in het universitair ziekenhuis in Antwerpen waar een specialist evenwichtsstoornissen consultaties doet. Volgens mij, komt het ofwel door mijn evenwichtsorgaan, en mijn hooggevoeligheid aan geluid onder andere, waar ik de laatste tijd heel veel last van heb.

Er wordt thuis al eens gezucht als ik de radio stiller zet, maar lawaai doet pijn bij mij, kletterende couverts zijn de hel voor mij.

Ik kan iedereen hier niet dwingen constant op hun savatjes te lopen en elkaar toe te fluisteren. De mensen rondom mij hebben ook recht op een leven.

Ik voel me dus niet allen kloteziek, ik voel me dan ook nog eens kloteschuldig! Dat maakt het er niet makkelijker op. Mijn moraaltje moet er ook bij inschieten! Het is een mengeling van schuldgevoel, angst, pijn en vooral heel veel ongemakken en een alles overheersende vermoeidheid. Ik zou het wel soms eens willen uitschreeuwen maar zelfs daar heb ik de kracht niet voor.

Rusten zegt men en luisteren naar je lichaam! Lieve mensen, ik doe niets anders, ik presteer maximum twee uur rond te lopen per dag, die dan verdeeld wordt tussen koken, kiné een snelle boodschap en alwaar rusten.

Ik moest dit even kwijt, mijn blog is dus af en toe ook de klaagmuur van Fibromindy die even haar rose bril kwijt is.

Commentaren

zo erg Christa, t is zeker niet gemakkelijk voor je

die overgevoeligheid aan geluid dat ken ik, overgevoeligheid van alle zintuigen, je zenuwen staan gespannen, o.a. door spasmofilie, maar wat je er kan aan doen weet ik niet

veel vervelender zijn die draaiingen, misschien toch eens naar de neuroloog met duidelijkere klachten, een goeie zit in Kortrijk (Bourgeois)

k zou toch niet doemdenken over andere vreselijke ziektes, t is misschien een heel ambetant maar onschuldig iets die opgelost kan worden met de nodige medicatie

goeie moed!
knuffel

Gepost door: fotorantje | 22-04-12

Reageren op dit commentaar

inderdaad, Bourgeois in Kortrijk kan luisteren!
mijn ma gaat al lang bij hem,
hij heeft haar al een paar keer serieus kunnen helpen.
veel sterkte en goeie moed!

Gepost door: joten | 23-04-12

Goeie avond Christa!

Aiaiaiaiiiiii, is het weer zo erg?
Heb je iets gedaan dat te belastend was?
Maar ik denk dat het weer er ook veel aan doet en zeker de pijn aan spieren en zo!
Dat ken ik, lawaai is erg voor ons en ik kan het ook niet verdragen dat de radio aanstaat dus die komt niet meer op en de TV die staat heel stillekes en dan zegt mijn man dat hij niks hoort die zet de tv dan veel harder en dan komt er ruzie van! spijtig maar ik hoor te scherp en hij hoort veel minder dan vroeger! en zo is het altijd wel iets met ons he!!!
Je mag niet het ergste eerst denken wacht af en hou je rustig want je doet je lichaam weer stress bezorgen! Probeer er rustig bij te blijven, oke????? wacht de onderzoeken af en dan zie je wel wat er moet gebeuren!
Een dikke steunknuffel van mij, xxx
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 23-04-12

Reageren op dit commentaar

Wie kan er jou iets kwalijk nemen ? Ik leef erg met je mee !

Gepost door: ollie | 23-04-12

Reageren op dit commentaar

Voel je niet schuldig Christa, je omgeving moet je maar begrijpen vind ik! Die overgevoeligheid voor geluid kan duiden op hyperacusis (dat woord heb ik moeten opzoeken hoor), waarbij sommige geluiden gewoon echt pijn kunnen doen aan je oren.
Ik zou het grondig laten uitzoeken, want hoe eerder je weet wat je hebt, hoe eerder ze er wat tegen kunnen doen he?

Gepost door: LJ | 23-04-12

Reageren op dit commentaar

Dat is ook niet om mee te lachen, ik heb enorm veel bewondering voor je, het zal je maar overkomen dat je constant met zoiets moet leven. Op de duur zou een mens vanalles gaan denken, hopelijk geven die onderzoeken je een resultaat waardoor je niet meer zo zal doemdenken. En een oplossing, dat zou het belangrijkste zijn, dat je eventueel met medicatie van bepaalde problemen verlost geraakt. Daar dient medicatie voor.

Gepost door: bea | 23-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.