29-04-12

Back at home!

Terug thuis dus! Na een paar dagen onderzoeken in het ziekenhuis. Maar zonder resultaat eigenlijk.

En het lijkt wel of ik steeds in rondekes draai en steeds uitkom bij Fibromyalgie! Grrrrrrrr!

Nu was ik ervan overtuigd dat die "in evenwicht -gespecialiseerde dokter, toch iets zou vinden.

Maar alles is zo normaal of wat!

De neuroloog wijt het aan fibro en schreef me medicatie voor , 3 keer een vierdeke per dag! Maar ik weiger ze te nemen! Misschien kijken jullie nu verontwaardigd en denken jullie,, die Chrissebie wil helemaal niet beter worden zeker!

Maar ik heb het medicament gegoogeld, en het is een antipsychotisch middel. Lieve mensen, ik ben helemaal niet psychotisch , ik val gewoon een beetje om en ik heb gewoon draaiingen in mijne kop!

Ik heb dat uitgelegd aan de neus-keel -oorarts , want ik was opgenomen in het ziekenhuis onder zijn supervisie.

Dus gaan we eerst vier weken een middel tegen evenwichtstoornissen uitproberen , maar hij vreest dat dit niet zal helpen omdat hij het met de neuroloog eens is dat het een neurologische aandoening is.

Maar toch wil ik het en kans geven. Als het niet werkt dan ga ik het middel van de neuroloog nemen.

IK twijfel eigenlijk niet aan de diagnose van de neuroloog hoor ! HIj heeft als eerste fibro bij mij vastgesteld  terwijl ik er niets van geloofde en ik later moest toegeven dat hij de bal helemaal juist had geslagen.

En voor de rest heeft ons Chrissebie ook weer vrolijke en grappige anekdotes om te vertellen, maar dat doe ik later wel eens, ik ben eerlijk gezegd , nog helemaal niet in vorm, want uiteindelijk heb ik mijn klachten terug mee naar huis, het is nog geen haar beter, met dat verschil dat ik een stuk rustiger ben geworden en uitgerust. Maar de vrolijke dingetjes heb je nog te goed van me!

10:41 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (9) | Tags: ziekenhuis, duizeligheid, medicatie |  Facebook

24-04-12

ziekenhuis

Fibromindy heeft samen met de dokter beslist om een paar dagen naar het ziekenhuis te gaan. Om alle testen ineens te doen die nodig zijn, tot ze vinden wat er met mij aan de hand is.

Ik ga mijn beste digitale vriendje meenemen, zodat ik een beetje contact met de wereld hou.

Ik heb ook rust nodig, die ik hopelijk daar zal vinden. Dju toch ik was toch beter op last minute vertrokken naar het warme Turkije of zo, te laat......

19:26 Gepost door fibromindy in Algemeen, stomme fibro, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) | Tags: evenwicht, ziekenhuis, menen |  Facebook

22-04-12

Fibromindy kan er even niet meer mee lachen!

Ik heb,  het geprobeerd, alles weg te lachen, mijn oefeningen te doen tegen die draaiingen die me horendol maken, maar niets helpt! Ondertussen hang ik hier lusteloos, niet in staat om iets leuks te doen, laat staan, iets dak nie leuk vind!

Ik maak me zorgen, ernstige zorgen eigenlijk. Ik begin bang te worden dat dit niets met fibro te maken heeft , maar een neurologische oorzaak heeft, hoewel ik op tien minuten buiten stond bij de neuroloog . Maar dat was mijn eigen schuld, ik voelde me die dag beter en zat het allemaal weg te wimpelen, en de neuroloog zat er ook maar vrolijk bij te zitten, blij dat hij even een makkellijk klantje had.

Ik vrees dat ze alle neurologische testen die ik jaren geleden onderging allemaal opnieuw zullen doen en dat ze ineens met een andere "ziekte" op de proppen zullen komen.

Ik mag het rijtje beginnen met op 2 mei een scan van mijn nek te laten maken. Ik twijfel of ik een afspraak zou maken in het universitair ziekenhuis in Antwerpen waar een specialist evenwichtsstoornissen consultaties doet. Volgens mij, komt het ofwel door mijn evenwichtsorgaan, en mijn hooggevoeligheid aan geluid onder andere, waar ik de laatste tijd heel veel last van heb.

Er wordt thuis al eens gezucht als ik de radio stiller zet, maar lawaai doet pijn bij mij, kletterende couverts zijn de hel voor mij.

Ik kan iedereen hier niet dwingen constant op hun savatjes te lopen en elkaar toe te fluisteren. De mensen rondom mij hebben ook recht op een leven.

Ik voel me dus niet allen kloteziek, ik voel me dan ook nog eens kloteschuldig! Dat maakt het er niet makkelijker op. Mijn moraaltje moet er ook bij inschieten! Het is een mengeling van schuldgevoel, angst, pijn en vooral heel veel ongemakken en een alles overheersende vermoeidheid. Ik zou het wel soms eens willen uitschreeuwen maar zelfs daar heb ik de kracht niet voor.

Rusten zegt men en luisteren naar je lichaam! Lieve mensen, ik doe niets anders, ik presteer maximum twee uur rond te lopen per dag, die dan verdeeld wordt tussen koken, kiné een snelle boodschap en alwaar rusten.

Ik moest dit even kwijt, mijn blog is dus af en toe ook de klaagmuur van Fibromindy die even haar rose bril kwijt is.

20-04-12

Briefje aan mijn vader.....

Zondag zal het precies een jaar zijn dat mijn vader is overleden. Ik wil er zijn bij zijn graf. Ik ga het kuisen , want mijn moeder is op reis, en ik ga er een bloemetje opzetten , geen joekel van een bloemstuk, maar een bescheiden leuk bloemetje dat , als de weergoden goedgezind zijn, heel de zomer zal bloeien. En ik ga er mijn briefje aanhangen, misschien leest de grote engel op zijn graf hem voor.........

 

 

Dag vader,

Wat vliegt een jaar toch snel.

Vandaag een jaar geleden dat ik

Je hand vasthield, ik woorden tegen

Je sprak, dingen tussen jou en mij

Die ik moest zeggen voor je ging.

Woorden van aanvaarding en vergeving,

Woorden van loslaten en beloftes maken.

Je was dankbaar, en stak je duim  omhoog

Want klokke Roeland was stilgevallen

Alleen je ogen spraken nog!

Jouw levenslust wil ik verder dragen ,

jouw levenslied wil ik zingen.

Tot ziens , vader!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11:50 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen, Liefde, verleden | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook

18-04-12

De Noorse killer!

Ik ga zijn naam niet noemen, want ik gun hem dat niet! Wat gebeurt is vind ik vreselijk , onmenselijk en wraakroepend walgelijk, k heb er eigenlijk geen woorden voor!

Nu het proces gestart is profileert dat smeerlapke zich als een zogezegde weldoener , mediageil, en helemaal vol over zichzelf en zijn politieke overtuigingen.

Het proces zal een hele tijd in beslag nemen, vermoed ik, maar ik weiger pertinent naar zijn smoel te kijken! hetzij op tv, ik vermijd kijken naar het nieuws! Mijn aandacht krijgt hij niet! Ik lees geen krantenartikels, ik scroll zijn smoel naar beneden als ik het maar ergens op internet ontwaar, want ik walg van die kerel!

Ik weet het, mijn stil protest zal niets opleveren, hij komt het nooit te weten, maar t is uit respect voor alle slachtoffers dat ik die kerel geen blik gun.

De slachtoffers zullen er helaas ook niet mee terug komen, jammer !

Het enige wat me interresseert is het verdict en ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze hem gewoon exucuteren en hem in de vergeetput dumpen. Zware woorden van mezelf, ik die in principe tegen de doodstraf ben. Of misschien kunnen ze hem al zijn organen ontnemen en er andere mee redden, maar geef nu toe, wie wil met een nier rondlopen van de grootse Noorse killer, laat staan zijn hart!

Ik hoop ook dat de boekskes zo weinig mogelijk over hem publiceren! Dat ze maar eens goeie dingen en mensen die het waard zijn gaan publiceren!

Ik ben dus in nieuws-staking momenteel!

19:14 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: noorse killer, hitlergroet, massamoord |  Facebook

17-04-12

pakket-post.

K zag het allemaal zo mooi in gedachten! "The Belgian corner" op het huwelijk van mijn zoon.

Mijn schoondochter in spe, wil liever veel dessert en minder alcohol, en we hadden samen zitten fantaseren over wat ik allemaal vooraf kon opsturen van uit België.

Zij zou zorgen voor een kleine chocoladefontein, ik voor belgische lekkere chocolade, daarbij dacht ik aan de callebout chocolade in druppels. Daar zou ik dan ook chocolademousse meemaken. Verder dacht ik aan een grote snoeptaart in verchillende lagen en met Gentste cuberdons op. Advokaat in kleine cups voor bij de koffie te geven.

Spekuloos mag zeker ook niet ontbreken voor onze spekulooslover! Dus ook koekjes om pudding met spekuloos te maken, dat is dan weer het lievelingsdessertje van mijn zoon. Ook kleine porties spekuloospasta om uit te delen, en thuis te degusteren.

Misschien ook iets met chocoladjenever of zo. Enfin

Zaterdag zijn we naar de makro gereden, ik was in de wolken over alles wat ik daar vond in grote verpakking. Ik zag mijn doos om op te sturen altijd maar groeien en groeien en voller en zwaarder wrden, enfin in mijn gedachten hé, want t is nog veel te vroeg om al die aankopen te doen!

Ik schatte het pakket tussen de 15 en de t.20 kilo en verschoot mij een bult  toen ik op het internet op zoek ging naar tarieven van vervoermaatschappijen.

Het was even slikken toen de calculator 256 euro aangaf voor het pakket dat ik in gedachten had. Ik vrees dat ik mijn plannen zal moeten herzien , want daar zo'n hoge prijs voor betalen is echt niet haalbaar! K zal er eens een nachtje over slapen, misschien krijg ik nog een ingeving! Als het dan maar een goeie is!

14-04-12

De ekster in mij!

Ik kreeg een uitnodiging van de verkoop van de Malice in wonderland juwelen ! En laat er in mij nu een ekster schuilen die houdt van bling bling.Dus heb ik dat direct in mijn agenda genoteerd.  En ik kan er niet aan doen, maar ik ben geweldig fan van de Malice-juwelen. Het feit dat er op de verpoopdagen steeds een korting is van 20 procent, wat al eens kan tellen, trekt me dan als zuinige vlaming ook ontzettend aan.

Bovendien zie ik dan nog eens de mama een hele toffe collega van in de tijd dat ik nog ging werken voor mijn Fibromindy-periode. Een kletske doen links en rechts daar ben ik nog steeds heel goed in. Gelukkig gaat het wat beter met de kermis in mijn hoofd, alleen moet ik oppassen bij het naar boven kijken.

Dus was ik heel blij dat ik vandaag eens buiten kon, mijn nieuwe kleren aantrekken, me een beetje optutten voor de fun. Gelukkig heeft mijn mannetje geen bezwaar tegen mijn grillen en vind hij het zelf nog leuk om mee te gaan! Wat een crème van een vent heb ik toch aan de haak geslagen!

Ter plaatse kon ik wel een vreugdekreetje slaan van de juweeltjes die in aanbieding stonden, laatste stuks, items die het assortiment zullen verlaten . Ik kon haast niet kiezen tussen al dat moois. Maar bon een mens kan de boel daar geen tien keer ondersteboven halen en uiteindelijk koos ik voor een fruitcake rood bedeltje om aan mijn grofste bedelarmband te hangen en een paar oorringen die helemaal assortie waren, met aan mijn ene oor, hetzelfde rode bolletje in bloedkoraal en aan de andere kant een bedeltje met de tekst, I am a fruitcake! Ikzeg zelf meer, ik ben een ongelooflijke grote struise "fruitcake".

Mijn mannetje trakteerde me dat voor moederdag, een beetje vroeg, maar beter te vroeg dan te laat, nietwaar!

Toen we bijna aan onze auto waren hadden we al spijt dat we de herenarmband niet hadden gekocht, met in koeien van letter, MY HERO, op. Wij het op een looppasje gezet, terug naar binnen om de armband te reserveren omdat ik geen cash geld meer bij me had. En zo heeft mijn manlief nu ook zijn voortijdse vaderdag-cadeautje. Ik vind hem heel cool, en heel de wereld mag gerust weten dat hij "my hero" is!