21-06-12

een visioen

Ik was een jaar of veertien, ging naar de hotelschool naar Brugge . Ik had niet het geluk dat ik ouders hadden die me van school kwamen oppikken. Ik moest mijne plan maar trekken, ik had een trein en bus abonnement en daarmee moest ik het doen.

Het was een druilerige dag, wat zeg ik, het water kwam met bakken uit de hemel. En ik kwam te voet van de bushalte en moest minstens een km door de gietende regen. Ik had een jas aan zonder kap, een jas met knopen met ankertjes op die we ergens in Kortrijk in de solden gekocht hadden, want normaal kreeg ik nooit zo'n dure kleren.

Op een gegeven moment kwam ik aan een zebrapad. Het regende nu wel heel hard, maar er waren in de verste verte geen lichten te zien.

Ik keek links, ik keek rechts en net toen ik mijn voet op het zebrapad wilde zetten kreeg ik een visioen. Allee, zo noem ik het in elk geval, want ik ga hier niets uit mijn Westvlaamse botten slaan dat niet waar gebeurd is.

Ik zag mezelf doodliggen op de weg met mijn donkerblauwe jas aan , en mijn grijze samsonite valies lag naast me. Ik wist heel zeker dat ik dood was. Dat visioen duurde langer dan wat het in werkelijkheid was, het leek alsof het een minuut duurde maar het was slechts een tiende van een seconde want ik stond nog met mijn ene been omhoog om te stappen.

Op dat moment zette ik instinctief een stap naar achteren! Op het moment dat ik mijn voet neerzette, vlamde een auto me voorbij! Ik was er op dat moment dan ook 100 procent zeker van ik ook dood zou geweest zijn als ik die stap niet achteruit had gezegd

Ik ben daar nog tien minuten onwezenlijk blijven kijken. Het had me zo diep geraakt dat ik precies aan de grond genageld stond, daar in de gutsende regen, ik was door , maar dan ook doornat, mijn voeten koud, mijn handen koud , ik kon haast mijn valies niet meer dragen!

Ik ben dan naar huis gestapt, heb niemand iets verteld, was te bang om uitgelachen te worden, maar ik zweer top op heden nog dat het waar was!

19:22 Gepost door fibromindy in gekke kronkels, verleden | Permalink | Commentaren (10) | Tags: visioen, regen, ongeluk, doodgereden |  Facebook

Commentaren

een goeie beschermengel had je
je tijd was nog lang niet gekomen

Gepost door: fotorantje | 21-06-12

Reageren op dit commentaar

Dat vind ik nu enge dingen zo'n dingen, Mijn vrouw slaat ook soms van die rare dingen uit haar botten. Met haar wit ventje, met momenten ziet ze een wit gedaante. Dat overal kan opduiken, in huis, buitenshuis, als ze dat wit ventje gezien heeft, wees dan maar zeker dat er iets gebeurd is die dag dat de gazet of het nieuws haalt.

Gepost door: Luc Van Tielt | 21-06-12

Reageren op dit commentaar

griezelig ...

Gepost door: afa | 21-06-12

Reageren op dit commentaar

De mens hun geest is zo ondoorgrondbaar ! We gebruiken maar 15% ervan , wat doet de rest ???

Gepost door: ollie | 22-06-12

Reageren op dit commentaar

Ik geloof u! Heb zelf al genoeg ervaring gehad met zo'n 'visioenen'.

Toen ik 14 jaar was wou ik mijn moeder thuis houden van haar werk, ze werd boos op mij waarom ik zo lastig deed en ze stuurde mij naar school. Die dag is ze op haar werk (een bank) gewapend overvallen..

Ik werd 's ochtends wakker en dacht van een vriend heel de tijd: hij gaat een motorongeval hebben vandaag, ik moet hem sms'en dat hij voorzichtig moet zijn. Ik heb hem niet gesms'd en op het uur dat hij normaal op msn kwam, kwam hij niet online. Pas veel later die avond reageerde hij op een sms'je dat ik hem had gestuurd om te vragen hoe het ging. Hij lag in het ziekenhuis want hij was met zijn motor uit een bocht gevlogen.

Ik zat met papa in de auto en had heel de tijd een nerveus gevoel. Ik zag het beeld van waaruit ik zat (rechts vanvoor) dat er een auto langs mijn kant op mij knalde aan een kruispunt. Het was donker, we rijden en in de verte zie ik aan een kruispunt zwaailichten staan. Er was een auto door het rood gereden en tegen de passagiersdeur rechts vanvoor gereden.

Ik was met een jongen van mijn klas aan het praten over motorrijden (hij reed motor). Ik zei tegen hem dat hij altijd voorzichtig moet rijden. Hij zegt dat hij zelf heel goed kan motorrijden dus dat hij zich geen zorgen moet maken. Ik zei: gij kunt misschien wel goed rijden, maar in 't verkeer zijn ook nog andere mensen, en als iemand een onverwacht manoeuvre maakt kan 1 second genoeg zijn voor een fatale klap. Vier dagen later kreeg ik bericht dat hij dood is gereden. Hij was niet in de fout, hij reed gewoon door groen. Maar iemand die uit de tegengestelde richting kwam rijden, het kruispunt wou afslaan en daarvoor het kruispunt moest oversteken is toen gewoon overgestoken zonder te kijken of het kruispunt vrij was (er stond een camion in het gezichtsbeeld), omdat die vriend van mij die auto door die camion dus ook niet zag aankomen is hij tegen die auto geknald en is hij weg gekatapulteerd... Ik heb die jongen nadien nog 3 keer gezien, twee keer overdag, ik wist dat hij in de ruimte stond en waar hij stond, en één keer 's nachts in een 'droom' die echt geen droom was. Ik voelde dat hij met mij wou communiceren om te vragen voor een meisje te zorgen dat hij heel graag had, met haar ben ik pas na zijn dood bevriend geworden en nu zijn wij nog steeds goede vriendinnen.

Ik heb een geel goede intuïtie. Op sommige vlakken is dat heel aangenaam, ik kan nu bijvoorbeeld situaties en mensen heel erg goed aanvoelen, waardoor ik merk dat dat soms heel erg in mijn voordeel kan spelen. Ik heb al sinds heel lang geen foute vrienden meer gemaakt maar ook in andere contexten is het handig dat ik vaak heel goed aanvoel hoe ik op dingen moet inspelen om zaken gedaan te krijgen (niet echt manipuleren, maar ik voel heel sterk aan op welke manier ik het beste dingen kan bereiken afhankelijk van persoon tot persoon). Maar zoals met dat aanvoelen komen van ongelukken en slechte dingen is natuurlijk minder aangenaam.

Ik geloof er trouwens ook in dat iedere mens zijn gidsen en beschermengelen heeft. En ik denk dat het visioen dat je had, je door één van hen was doorgestuurd, maar dan echt vrij krachtig. Je kan altijd wel met gidsen communiceren maar meestal gaat dat veel subtieler. Ik heb dat soms dat ik plots impulsief een idee krijg, een gedachte krijg van toch iets te doen of dat ik plots een boek vindt dat mij helpt waarmee ik in de knoop zit en dat als ik dan naar dat idee of die gedachte luister, dat ik achteraf merk dat dat mij echt goed heeft gedaan (zoals bv toch nog gaan solliciteren waar ik nu ga werken, ook al was ik dat oorspronkelijk niet van plan). Maar wat jij meegemaakt had was een kwestie van leven en dood dus door je die beelden door te sturen hebben ze je gered :-)

@Luc: witte ventjes kunnen normaal geen kwaad in die zin dat wit een goede kleur is, alleen gek dat dat gelinkt is aan erge dingen die gebeuren. Ik heb een tijd een zwarte schim waargenomen die ook echt voor angst en negatieve emoties zorgde. Witte wezens zijn meestal gidsen of engelen. Ik heb zo ooit eens een witte engel aan mijn bed gehad :). Waar ik ook eens was verschoten was toen ik wakker werd er een soort witte mist in de vorm van een worm voor mijn hoofd zweefde en dat kronkelde zoals een waterslang. Daar was ik wel even serieus van verschoten!

Gepost door: justm3 | 22-06-12

Reageren op dit commentaar

Hey Justmeetje, heel heftig verhaaltje! Ik denk dat alleen hsp-mensjes dat hebben, wij voelen meer, dieper en intenser en voelen idd de dingen beter aan. Nu durf ik soms in te gaan tegen situaties, als ik gepush voel zal ik zeker neen zeggen. Ik voel ook mensen goed aan, en soms kan het met iemand ongelooflijk klikken dat ik het gevoel heb, iemand van vroeger te kennen, terwijl het onmogelijk is.
Blij dat je me niet uitlacht.
Prettig weekend Justmeetje!

Gepost door: christa | 22-06-12

Reageren op dit commentaar

Christa, vanuit waar ik op spiritueel vlak in geloof denk ik wel dat je iemand al van vroeger kan kennen :-). Ik geloof namelijk in reïncarnatie en dat je in je leven zielen tegen komt die je al heel veel levens kent :-). Dit kunnen mensen zijn die je veel vreugde brengen, maar ook mensen die je verdriet brengen. Ik ben zo zelf ook al een aantal mensen tegen gekomen in mijn leven, vriendlief, mijn ex en een beste vriendin :-)

Gepost door: justm3 | 25-06-12

Christa, vanuit waar ik op spiritueel vlak in geloof denk ik wel dat je iemand al van vroeger kan kennen :-). Ik geloof namelijk in reïncarnatie en dat je in je leven zielen tegen komt die je al heel veel levens kent :-). Dit kunnen mensen zijn die je veel vreugde brengen, maar ook mensen die je verdriet brengen. Ik ben zo zelf ook al een aantal mensen tegen gekomen in mijn leven, vriendlief, mijn ex en een beste vriendin :-)

Gepost door: justm3 | 25-06-12

Helemaal niet belachelijk Crissebie. Las jij ooit mijn postje over mijn ervaring? Het is misschien niet heel duidelijk wat mij overkwam maar er lezen mensen aan wie ik mijn "ding" niet kon vertellen.
http://emmy.skynetblogs.be/archive/2007/05/08/believe-in-angels.html

Gepost door: emmy | 24-06-12

Reageren op dit commentaar

Hier gaan mijn haren van omhoog staan Christa, en letterlijk!
Goed dat je je intuïtie volgt.

Gepost door: LJ | 26-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.