24-06-12

De mont Ventoux en Anneke .

Mijn jongste nichtje, daar heb ik een speciale band mee. Ze is tien jaar jonger dan ik en ik was dus al een hele grote meid toen ze geboren werd, althans dat vond ik van mezelf!

Ik wou altijd al een zusje, maar mijn moeder was niet te manipuleren wat dat zusje betrof en ineens krijg ik min of mere een zusje. Ik zat heel veel bij mijn tante, omwille van de kleine meisjes maar haar oudere zusje was jammer genoeg doof en zat in een aangepaste school en was bijgevolg alleen thuis in het weekend.

Toen Anneke ouder werd ging ik haar ophalen om naar school te gaan. Ik speelde vaak met haar en maakte een katje in geruit rood en wit katoen, waar ze heel lang mee gespeeld heeft.

Toen ik volwassen was , een eigen restaurant had kwam ons Anneke bij ons om voor mijn kids te zorgen , tijdens onze drukke bezigheden, ze hielp ook met opdienen, maar ze jeunde zich vooral bij ons. We hebben vele mooie momenten gekend en veel moeilijke momenten gedeeld.

En ondanks dat mensen veranderen en mensen verhuizen , is de band gebleven. We lopen elkaars deur niet plat, maar als we samen zijn is het telkens terug leuk en zijn we blij in elkaars gezelschap.

En nu heeft ons Anneke gisteren de Mont Ventoux opgereden, zonder af te stappen van haar fiets en ik kijk daar enorm naar op. Misschien des te meer omdat ik al gewoon mijn fiets niet zou op rapen.Momenteel kraakt en spokt alles aan mijn lijf en het het lijkt alsof ik overal in ieder gewrichtje wat olie zou moeten ingieten..........

Ik weet dat ze het grootdeels voor haar zieke vader heeft gedaan , die vroeger een heel sportief man was en nu door een verkeerde knie-operatie aan zijn zetel gekluisd is vanwege de heftige pijnen.En dat terwijl hij vroeger zelf zo'n uitdaging zou zijn aangegaan.

Haar man heeft even zeer de berg opgereden , ook een pluim voor hem, maar hij was al meer afgetraind dan zij die pas een maand of vijf begonnen is met de training.

Chapeau Anneke, dat blogje is voor jou!

xxx

 

 

10:06 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen, Liefde, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

whaw, pas een maand of 5 aan het trainen en dan zo'n berg oprijden, proficat aan Anneke

Gepost door: fotorantje | 24-06-12

Reageren op dit commentaar

Dat is een hele prestatie, proficiat voor je nicht!

Gepost door: bea | 24-06-12

Reageren op dit commentaar

Zo lief van jou nichtje! Het is een hele eer een blog van mij te mogen lezen die door jou geschreven werd. Jij bent echt een deel van mij leven. Ik zie je graag! X

Gepost door: Ann Decroix | 24-06-12

Reageren op dit commentaar

Als jonge gast heb ik hem ook beklommen ! Chapeau voor haar !

Gepost door: ollie | 25-06-12

Reageren op dit commentaar

Het is absoluut een PRESTATIE,......en geniet nog van je nicht,...

Gepost door: Misssexandthecity | 25-06-12

Reageren op dit commentaar

Een doorzetter dus :-)

Gepost door: maike | 25-06-12

Reageren op dit commentaar

Wauw da's inderdaad een straffe stoot!!

Gepost door: LJ | 11-07-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.