29-06-12

pesterijen op school.

Het filmpje over die pesterij in Tielt zal vast niemand ontgaan zijn?! Het werd door iedereen gedeeld op facebook gisteren, je kon er moeilijk overkijken!

Nu moet ik zeggen, ik ben begonnen kijken , maar heb het afgesloten! Eigenlijk uit respect voor dat meisje omdat ik geen ramptoerist wou zijn. Een andere reden is ook dat ik zelf enorm veel gepest ben geworden toen ik in Roeselare op school. En dan heb ik het niet over de jongens die me nariepen dat ik "grote " had, maar dat ze in diepe putten zaten ! Of als ze me vroegen of het nog geen oorlog was en ze nog niet begonnen te schieten! Ik was dus een platte pannelat, met een beugel en een carrékopke!

Een levis jeans , een indisch hemd zonder kraag en een parka was de hippe mode van toen, maar ik kreeg dat niet van mijn moeder.

Ze wilde me een goeikoop merk van jeansbroeks aansmeren, maar je moet weten dat dit het prille begin was van de jeanscultuur , in Europa althans.

En of die jeans slabberde rond mijn mager, ja je leest het goed, ik was graatmager. Of die jeans was veel te kort en dus zouden ze me vragen of ik onder de trein had gezeten , of dat er te veel water in de kelder stond?

Ik droeg dus rokjes van de c&a of soldekes, nooit iets hips. Geen hippe schooltas, maar een afdanktertje van mijn broers. Ik had geen borsten, geen schaamhaar, maar dat zagen ze gelukkig niet!

Tegen die opmerkingen op school zelf kon ik allemaal nog goed tegen, ik kon daar nog mee lachen en grapte vrolijk mee.

Maar op internaat was het andere koek. Ik werd daar door een grote groep gepest. Je kan nu één keer schuim in je bed vinden of twee keer, maar elke week, een nat bed, haken van mijn bh geknipt, ( allee je kan het niet echt een bh noemen, maar zo'n kindertopke) . Ik ben gelukkig al veel vergeten van de pesterijen.

Maar de ergste keer, was toen ze al mijn mappen namen, openden en alle bladeren door elkaar lieten zweven door de studiezaal. Alle vakken dwardelden door elkaar, wiskunde, fysica, scheikunde, frans en de rest.

Toen ben ik voor het eerst kwaad geworden! Ik heb geroepen, getierd, alle banken omgesmeten met de bedoeling die banken op hun tenen terecht te laten vallen, maar die truc is niet gelukt! Ik ging echt door het rooie en toen kwam een opvoedster binnen en werd ik nog gestraft, want iedereen pleitte tegen mij en zei dat ik ineens zo'n zotte schie kreeg.

Van de opvoedster moest ik meer mee doen met de bende!

Het volgende jaar besloot ik het anders aan te pakken en ik deed met alles mee, spelletjes om elkaar in zwijm te doen vallen, bedden aftrekken bij de anderen, tja als ik moest meedoen.

In de klas zat ik achteraan bij de stoerste te kaarten in de klas, bij de leraar van frans die daar geen fluit om gaf.

In de les zedenleer zaten we condooms op te blazen , ikke samen met een jongen die nu een restaurantketen heeft.

Toen we inspectie kregen , vroeg de inspecteur naar mijn schrift frans, dat ik niet eens bezat!

Ja, ik deed er echt alles aan , om maar "tof " gevonden te worden, met het gevolg dat ik radicaal gebuist was.

Het jaar erop ben ik dan naar de hotelschool spermalie getrokken waar ik mijn jaar moest overdoen. En raar maar waar, daar werd ik wel opgenomen in de groep, werd ik zelf een beetje de filoe van de klas, nam ik het soms op voor mijn medeleerlingen, schreef graag opstellen en vandaar dat ik nog steeds graag schrijf!

Maar o wee als ik iemand betrap op pesten, ik heb er in de school waar ik werkte nog bij de kraag gevat toen ze een jongen in een struik duwde vol met doornen! Ze wisten direct hoe laat het was. Ja ik durf me daar mee moeien als ik onrecht zie, dan ga ik daar niet doen als mijn neus bloedt.

Zo heb ik nog eens een meisje gaan berispen die met een alchoholstift een gloednieuw bushokje ging bekladden! Ze keek alsof ik een spook was ,( of beter een grote moeial). Maar ik vong het als volwassene mijn plicht om er haar attent op te maken  dat ze aan vandalisme deed!

Twee dames zaten op de bus te wachten en deden alsof er niets aan de hand is! Daar kan ik absoluut niet tegen, echt niet! Als er iets is waar ik niet tegen kan, dan is het "onrecht" dan gaat Fibromindy steigeren en steek ik een preek af waar ze geen speld kunnen tussenin brengen.

Anyway, ik ben van mijn traumas verlost maar af en toe kan het nog eens bovenkomen, en dat uit zich vaak in gebrek aan zelfvertrouwen!

Wat kledij betreft, trek ik me daar nu minder van aan. Ik moet immers dragen waar ik in kan, en meestal heb je niet zoveel keuze in grote maten. Ook aan merken heb ik lak, ik ben vooral blij als kleren me goed zitten en als ik geen bleinen op mijn voeten heb bij het dragen van schoenen.

Prettig weekend iedereen!

Commentaren

Ach er waren vroeger meisjes die vroeg vrouw waren en je had er zo als jij . Kijk naar jezelf , je bent ook een mooie vrouw geworden met klasse ? Mijn dochters kennende als ze klein waren , was er soms echt oorlog tussen dat vrouwvolk en erg zelfs , jongens ontploffen maar stoppen ermee. Kan me dat in een internaat voorstellen !
Prettig weekend Christa!

Gepost door: ollie | 29-06-12

Reageren op dit commentaar

Ik ben ook serieus gepest geweest op school, en dat ging er niet alleen mentaal aan toe, ook fysiek. Pestkoppen weten vaak niet wat ze aanrichten. Wat in het filmke te zien is gaat ver, maar het probleem ligt denk ik ook vaak bij de school en hoe ze er daar mee om gaan.

Ik werd vroeger bv vaak pootje lap gedaan op school, in mijn maag geslagen, of bv dat ik aan mijn bureauke zat en dat de jongen die voor mij zat plots die bureau tegen mij aan trapte, dan krijgt ge dus uwen bureau vollen bak tegen u plexus en u ribben, doet geen deugd. 1 keer ben ik naar het ziekenhuis moeten gaan. Een meiske had mij tegen de muur geduwd, maar dat was net aan een hoek en ik was met mijn pols tegen die hoek gebotst. Hij was alle geluk niet gebroken maar ik heb weken in verband rondgelopen en moest weken om het uur naar het secretariaat om een nieuwe icepack te halen voor mijn pols. De directrice haar reactie: zo'n dingen gebeuren niet op mijn school. Die deed of ik verzon het allemaal.

En het was daar echt geen marginale school, 't was zo'n kakschool vol rijkeluiskindjes die de duurste merkkledij droegen en o wee als je dat zelf niet droeg of als je thuis geen frans sprak, dan viel je al meteen buiten de boot...

Gepost door: justm3 | 29-06-12

Reageren op dit commentaar

Amai, Justmeetje, we hebben blijkbaar nogal veel negatieve dingen gemeenschappelijk, al was alles bij jou nog een stukske erger! Jij bent er allemaal goed uitgekomen door op tijd aan de alarmbel te trekken.
Je kon er vast thuis ook niet terecht om te klagen over de pesterijen. Bij mij zeiden ze dat ik me maar niet moest laten doen , en tegen de verantwoordelijken zeiden ze dat ze heel streng moesten zijn , dat ik een stoute was! ( adhd- maar dat kenden zij niet) .
Ik vrees dat het idd nog meer in de elitescholen gebeurt dan in de andere, hoewel dat in mijn geval niet zo was.
Geniet met volle teugen van het weekend en van het grote feest!
Liefs

Gepost door: christa | 29-06-12

Reageren op dit commentaar

Ook ik ben gepest geweest....want ook ik deed niet mee met de chipie of best company rage,......en ik had flaporen, blijkbaar voldoende om buiten de groep te vallen,....ik maakte me dus zo onzichtbaar mogelijk,....

Gepost door: Misssexandthecity | 01-07-12

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook zo eens een jaar meegemaakt, toen ik na het lager onderwijs naar het eerste middelbaar ging. Dat het eerste jaar ASO in het atheneum van Hoboken. Ik kwam uit dat boerengat Hemiksem van zo een onnozel gemeente schooltje en al de rest waren er van Het Kiel, en Hoboken van die grote scholen. Ben daar maar één jaar gebleven, ook gebuisd heb dan het eerste middelbaar over gedaan in de Hotelschool PIVA en ben daar tot en met het 7de jaar naar school blijven gaan. het was daar het tegenovergestelde. In het eerste middelbaar was ik ook zo een febel ventje, maar in de PIVA kreeg ik mijne scheut en begon me anders te kleden, mijn haar anders, aléé je kent dat, zo wat streken krijgen en ik was snel populair bij de meisjes. Met twee ervan heb ik nog steeds contact. De ene is getrouwd en heeft 3 kinderen, het zijn nu vrienden van ons. de andere is lesbisch en zie ik af en toe met haar hond op de dijk wandelen. Dan maken we een praatje.

Gepost door: Luc Van Tielt | 02-07-12

Reageren op dit commentaar

Een mooi Blog en pesten is het ergste wat je kunt doen.
Plagen is leuk maar met pesten kun je iemands leven (ver)pesten.

Groetjes Ton

Gepost door: ton | 03-07-12

Reageren op dit commentaar

Ik ben nooit gepest geweest en heb zelf ook niet gepest, wat tegenwoordig wel een wonder is als je ziet hoe kinderen met elkaar omgaan...

Gepost door: LJ | 11-07-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.