21-07-12

Mijn toverhuisje

Ik heb er heel lang over nadedacht, 36 keer mijn geld gedraaid en gekeerd , gewikt en gewogen , het internet afgedweild. Enfin, K wil hier alleen maar zeggen dat de aankoop van een irnfraroodcabine geen impulsieve beslissing was.

Ik had op het internet het kaf van het koren al geschoren door uit te sluiten "wat ik niet wou", ook prijsvergelijkingen gemaakt. Want ik hoef helemaal geen sterrenhemel, da's allemaal heel mooi en romantisch, maar het draagt niets toe aan "waar mijn toverhuisje eigenlijk moet voor dienen"!

Namelijk de gewenste warmte geven, en de gewenste stralen afleveren, en bovenal, het moest kunnen staan op de voorziene plaats ervoor. Voor mij geen poespasjes, lichttherapy, allemaal heel leuk, maar niet zonder een ferme meerprijs!

Ik kende de infraroodcabine van diverse wellness waren we al naartoe geweest waren in het verleden . Maar daar kreeg ik wel een sterrenhemel en prachtige kleurtjes, maar tegen dat de sessie afgelopen was, was ik nog niet aan het zweten, dus zaten mijn afvalstofjes nog steeds in dat lijf van me.

Vandaar dat ik persé eerst de cabine wou proberen, ik had geen zin om een kat in zak te kopen van een paar duizend euro, om achteraf tot de conclusie te komen dat ik niet het gewenste effect heb.

Bij www.biozendo.be kon dat. Een helen boterham om de website door te lezen, maar correcte informatie, de prijzen vielen binnen het voorziene budget. Het leek me allemaal heel oké op de website.

Ook het hout stond me aan, Canadees rood cederhout en jullie voelen me al komen, een stukje Canada in huis, stom van me maar soit, ik heb ze allemaal wel op een rij, maar niet in de juiste volgorde. Soit, het was goed meegenomen.

Na een paar keer over weer gemail spaken we op maandag af om ter plaatse te gaan op dinsdag . Mijn mannetje zat een beetje verveeld na de lange uitleg te luisteren, jaja die man legt het allemaal heel goed uit, maar voor mij was er maar één ding belangrijk! Testen die handel. Er was een testruimte voorzien, waar een grote cabine stond opgesteld , een douche ter onze beschikking , fijne muziek en water na believen.

Ik ben eigenlijk niet echt en waterdrinker, maar o zweet zweet, ik heb toch een liter water naar binnen gekareld.

Ik kwam buiten met een big smile om mijn oren , want "dit " voldeed volledig aan mijn verwachtigen. Voor mij was de deal dan al rond.

Met blozende wangetjes kwamen we uit het toverhuisje dat mijn lichaam tot op het bot kon verwarmen ,, iets dat ik niet bekom met een dondsdeken en daar diep in weg te duiken. En op de zon hebben we al heel de zomer niet moeten rekenen. En bovendien moet het volledig windvrij zijn mijn lijf dat op een vergiet lijkt.

Steven de verkoper was totaal niet opdringerig en verbaasde zich er eerder over dat ik direct een beslissing nam. Het was een groot voordeel dat ik zo goed voorbereid was en dan ga ik heel vlaanderen niet gaan afdweilen om prijzen te vergelijken e.d.

Groot was mijn jolijt dat we uiteindelijk toch een model konden plaatsen waar we af en toe met zijn tweetjes in kunnen, want eerlijk ik was bang een claustrofobisch gevoel te krijgen in dat zeshoekige cabientje, maar een mens moet er plaats voor hebben, nietwaar.

Blij als een kind verlieten we de keet en twee dagen daarna werd mijn toverhuisje geleverd. Aangezien het een klein bedrijf is, was het Steven die leverde, de baas, verkoper, technieker , alles ineen. Maar aangezien er ook geen tussenpersonen zijn en geen personeel kunnen ze hun prijzen scherp houden, wat mij ten goede kwam, want meer kon en wilde ik er niet aan spenderen.

We waren zo in ons nopjes dat we nog meer dan een uur hebben nagepraat en ik vind het een grote meerwaarde dat het nog eens goed klikt en je er nog een gezellige namiddag gratis bovenop krijgt.

UIteraard werd mijn kleine huisje diezelfde avond nog getest en goed bevonden. Ik voelde de heilzame werking op mijn spieren , maar had ook een lichte hoofdpijn , maar ik denk dat dit kwam door de ontgifting van mijn vervuilde lijf. Mijn lichaam ondergaat veel verandering en daardoor reageert het volgens mij op die manier.Maar soit, nog een halve liter water en een douche verder voelde ik me kiplekker en heb ik heel goed geslapen.Met dank aan mijn toverhuisje!

Commentaren

dat klinkt goed zeg!
alleszins zorgen dat je veel water drinkt, zelfs dat helpt tegen vermoeidheid

veel plezier met je toverhuisje

Gepost door: fotorantje | 21-07-12

Reageren op dit commentaar

Klinkt heerlijk Christa! Ik heb ook een keer in zo'n cabine gezeten maar ondervond daar toen ook niet veel effect van. Veel plezier ermee!

Gepost door: LJ | 21-07-12

Reageren op dit commentaar

Proficiat met de aankoop! En vooral veel deugd ervan, dat is het bijzonderste.

Gepost door: bea | 21-07-12

Reageren op dit commentaar

veel plezier met het zweten! en hopelijk doet het je veel goed!

Gepost door: joten | 23-07-12

Reageren op dit commentaar

Zoiets wil ik later ook wel eens in mijn huis! Ik heb nu net mijn fitnessabonnement kunnen bestellen, ik kijk vooral uit naar de sauna waar ik terug meerdere keren per week in ga kunnen! :-)

Gepost door: justm3 | 30-07-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.