07-08-12

Fibromindy in Ieper!

Miss Carrie en ik hadden afgesproken om "iets " te doen in de vakantie met de kids . En aangezien ook mr Big niet moest werken was hij er ook bij om een dagje door te brengen in Ieper. De enige pechvogel was mijn mannetje die ietsie pietsie knorrig was omdat hij niet meekon. Hij moest de eerste dag terug gaan werken en s avonds had zijn trein dan nog massa's vertraging, enfin.

Ik werd opgehaald, en vond het uiteraard heel fijn dat ik zelf niet moest rijden. Ik zou wel even de gids gaan spelen, maar aheum dat liep al deftig mis toen ik Mr Big de verkeerde weg opstuurde om het eilandje te bereiken. Ik heb het soms moeilijk met oriëntering en begin dan te twijfelen. Enfin, ik vond het wel een genant moment, want ik werd verondersteld de Ieperkenner te zijn!

Ons eerste bezoek bracht ons naar Hill 62 een museum uit vervlogen tijden! De ingang ging langs een ouderwets cafeetje, waar een corpulent en vreemd mannetje aan de kassa tussen de rommel zat!

Voor wie de film" het varken van  Madonna" gezien heeft , kon met enige fantasie zich recht in die film wanen ! Er was heel veel gerief te zien, ook oude kijkkastjes waar je oude foto's in drie-D kon bekijken.

Maar er waren ook heel veel spinnewebben en tonnen stof, maar soit, we konden daar allemaal nog mee lachen.

Buiten waren er nog authentieke loopgraven van de eerste wereldoorlog. Jammer dat de kids er niet in konden ravotten aangezien niemand , incluus ik, er niet aan gedacht hadden ons Catchou botten mee te nemen. Nu had ik eindelijk eens de mogelijkheid om mijn zwart-met-witte-stippen-botjes aan te trekken . Maar het was redelijk mooi weer en dan vergeten we wel eens dat het toch al bijna gans de zomer water gegoten heeft!

We besloten daar niets te drinken , omdat we vreesden voor een halflauwe filterkoffie in een vieze tas.

Van daar uit reden we tot het esplanadeplein waar we na een omweg door mijn stom gebrek aan orientatie toch terecht waren gekomen. Snel de wagen geparkeerd en de vestingen opgewandeld.

Gelukkig zat het weer mee en werd het een fijne wandeling. Een eindje verder genoten van een lekker koel drankje op het eilandje en zijn bijhorende restaurant met knappe architectuur , waar het aangenaam vertoeven was.

Na onze onderbreking lekker terug de vestingen op en zo tot aan de Menenpoort gewandeld wat toch een indrukwekkend monument is en je even de adem wordt ontnomen als je al die namen in die muren gegraveerd ziet. Elke avond wordt de lastpost hier nog gespeeld, maar zo lang zijn wij niet gebleven.

We zijn verder van de Menenpoort over de markt gewandeld, waar het huis van den Marcel stond en ook de kermis die eigenlijk het mooie zicht ontnam van de lakenhallen, damn!

De maagjes gingen ondertussen deftig aan het knorren en in een nieuw etablissement gingen we een lekkere snack eten.

Er stond nog een bezoek aan het flandrensfield museum op het programma, wat heel boeiend was en heel educatief.

We wilden graag nog een koffietje gaan drinken naar Mimi's die ons door een andere blogster die in Ieper woont hartelijk werd aanbevolen, maar dat was helaas gesloten, weer geen sjans!

We lieten Ieper achter ons om tot hier te rijden , waar ik snel de lasagna de oven in propte . Ik kon me wel voorstellen als nog helemaal terug naar Antwerpen moet je ook niet om middernacht naar huis wil vertrekken.

Eerst een korte aperietiefpauze genomen, waar ik tot het besef kwam dat ik best nog een flesje méér bubbels in huis moest gehaald hebben.

Maar het was best gezellig! Even later zaten we aan tafel met een grote pot lasagna, gegrild lookbrood en goed glaasje rode wijn. Mijn lichaam slorpte alle naar binnen gewerkt calorieën op. De maaltijd eindigde met een tiramisu met frambozen. Mijn portie heb ik weggeschonken aan mijn onverwachte bezoek en eigenlijk maar goed, want ik moet terug dringend nog wat proberen af te vallen.

Ik heb genoten van deze dag, in heerlijk gezelschap en heb ook heerlijk geslapen , zonder nachtmerries deze keer!

En vandaag hou ik het helemaal sober. Water en fruit en vanavond een gegrilde steak met wat groenten, daarmee zal ik het moeten doen. Daarna een infraroodsessie en eens goed uitzweten! Ja dat ding wordt hier deftig veel gebruikt, gelukkig maar.....

 

 

Commentaren

Als ik had geweten dat jullie in Ieper iets gingen eten dan had ik je een aantal adresjes gemaild. Ik weet daar echt schitterende lunchplekjes.

Wel een fijn dagje zo!

Gepost door: Alice | 07-08-12

Reageren op dit commentaar

Geef ze toch maar eens door Alice, ik kom af en toe wel eens in Ieper!

Gepost door: christa | 07-08-12

Reageren op dit commentaar

Een goede gids dus Chrissiebie !Hill 62 , rare mensen daar en heel duur niet ?

Gepost door: ollie | 07-08-12

Reageren op dit commentaar

idd Leuk, raar volkje en duur en vuil! Nu bon, we hebben het eens gezien hé!

Gepost door: christa | 07-08-12

Reageren op dit commentaar

Dag Christake!

Je hebt er van genoten zo te lezen!
Al goed dat je de weg kende soms!!! hihiii
Thuis is best als je iets wil eten!
Natuurlijk plezanter om niks hoeven klaar te maken
Was het daar zo vuil dan??? bahhhh niks voor mij ze-ne!!
Nog een gezellige dag en vertroetelt je ventje mmaar na zijn werkdag!!hihi
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 07-08-12

Reageren op dit commentaar

Klinkt als een goed gevulde dag! En dat gebrek aan oriëntatie, achja, is een beetje een vrouwending ;-)

Gepost door: justm3 | 07-08-12

Reageren op dit commentaar

leuke dag was het zo te lezen
Hill 62 is altijd al stoffig geweest, dat weet ik nog van uit m'n kindertijd :-)
k weet niet of ik het eilandje nog zou terugvinden

Gepost door: fotorantje | 08-08-12

Reageren op dit commentaar

Ieper lijkt me nog wel de moeite! Ben er nog nooit geweest.

Gepost door: LJ | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.