11-08-12

Fibromindy zou zichzelf ne keer ontgiften si!

 

Als je veel tijd hebt, zoals ikke, dan lees je nogal wat af op "tinternet". Zo heb ik al vaak gelezen over een citroen-ontgiftingskuur voor je lichaam!
Dus ons Fibromindy vond het eens tijd om ook eens grote kuis te houden binnenin, na de laatste weken nogal bourgondisch geleefd te hebben, met veel kaas, room, aperitiefjes, wijntjes , etentjes in het algemeen met voorgerechtjes en al.
Ik haalde vier netjes citroenen naar den aldi en dacht, hier kan ik al even mee voort, effe lekker ontgiften si!
Gelukkig had ik maple syrup oftewel esdoornsiroop in huis, da's dan t voordeel als je kindjes dat voor je meebrengen uit Canada waar het massaal geproduceerd wordt.

Enfin, men neme een plastiek fles vult dat op met water waar je citroenschillen in gekookt hebt, het sap van vier citroenen, 100 ml siroop en raar maar waar, wat cayennepeper.
De eerste dag dronk ik alleen dat goedje en at fruit tot aan mijn avondeten, waar ik dan wel enigszins normaal at. Geen alcohol. Die eerste dag was het allemaal nog leuk en had ik nergens hinder van.

De tweede dag bedacht ik dat het lang geleden was dat ik nog eens een romantisch avondje ge-organiseerd had voor mijn mannetje en ik. Ik stond dus te koken en te experimenteren met engelenhaar, waarmee men baklava en van die toestanden maakt, maar aheum, ik wist niet echt goed wat gedaan met het engelenhaar! Misschien in de kerstboom hangen met kerst!

Enfin, ik kreeg me daar een ram van jewelste in t midden van de namiddag! Zo erg dat ik gewoon naar mijn bed "moest" ik kon mijn ogen niet meer ogen houden en met kleine oogskes propte ik snel al mijn eten in de frigo want met dat warme weer is het niet aangeraden om iets te laten staan.

Ik smeet me achterover in mijn reuzenbed en viel prompt in slaap. Van 2 tot 5 uur geslapen om wakker te worden met barstende koppijn! Ik wist nu al dat mijn romantische avondje om zeep was en het zich zou beperken tot "eten" en elk aan zijn eigen computer. Soit, morgen beter dacht ik.

Ik had dat nu wel ergens gelezen dat je hoofdpijn kan hebben van het ontgiften, dus, voor de volgende keer zeker geen romantische buitensporigheden meer plannen!

De dag erop kon de pret niet op toen ik ineens heftige  lage rugpijn kreeg, zo erg dat ik niet wist hoe gelegen of gedraaid en alleen een dafalgan mijn nood kon verlichten.
Toen Mega-Anja op bezoek kwam lag ik nog rustig in knorretjesland in de zetel.

Door de zware pijnstiller was het voorlopig over ! Tot het avond werd en ik alweer een aanval van ontzettend veel pijn. Ik twijfelde of het nu van mijn nieren zou komen of van mijn rug zelf, of gewoon helse fibropijnen die de kop opstaken.

Mijn mannetje was er niet zo vrolijk mee en berispte me met mijn "citroenkuur" dat dit allemaal voor niets goed is. Maar ondanks dit standje ging hij s avonds in bed nog een pijnstiller voor me halen, wat ik altijd geweldig kan waarderen!

En vandaag gaat het eindelijk iets beter, ik probeer meer te bewegen door kleine werkjes te doen en rondwandelen verlicht de pijn een beetje.

Na vandaag kap ik ermee, maar ik ga wel proberen om elke morgen een glas water met een halve citroen te drinken, als een soort onderhoudskuur zodat ik volgende keer kan passen voor het groot onderhuoud! Want eum, je wordt er echt niet vrolijker van!

12:30 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (5) | Tags: ontgiften, citroenkuur, fibro, dafalgan codeine |  Facebook

Commentaren

Dag Christa!

Hemmmmmmm, citroenen zijn nu wel goed voor heeeel veeel!
Maar ge weet wij zijn geen normaal mensen hee!!!!
Beter wat citroensap in veel water dat is ook heel goed.
Ik hoop dat ge nu beter bent want met dat mooie weer in je bed moeten liggen is niet zo aangenaam en anders lig dan maar buiten in een zetel dan doe je toch nog wat vitamientjes op!
Wens je nog een rustig dagje toe!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 11-08-12

Reageren op dit commentaar

zoveel extra pijn door ontgifting is toch wel een afknapper hé
dan moet je weer vergif (pillen) nemen om het te boven te komen

een fles water met uitgeperste pompelmoes in werkt ook goed
maar zelf kan ik het niet meer drinken, te zuur voor mijn maag en slokdarm

Gepost door: fotorantje | 12-08-12

Reageren op dit commentaar

Al eens appelazijn geprobeerd in plaats van citroen. Ik heb het een tijdje gedronken als aperitief. Of het er voor iets tussen zat dat ik fit was in die tijd of was het omdat ik elke dag met de kleine zo'n drie kilometer stapte weet ik niet ;-)
Maar al zou het geen deugd gedaan hebben het heeft ook geen schade aangericht.
Jou pijn zal wel een ander probleem geweest zijn denk ik.
Groeten.

Gepost door: emmy | 13-08-12

Reageren op dit commentaar

Bij ontgiften is 't altijd heel belangrijk om heel veel water te drinken, zodat alle afvalstoffen snel uitgepist kunnen worden op 't toilet ;-). Anders zorgt dat idd voor heel veel hoofdpijn :-)

Gepost door: justm3 | 16-08-12

Reageren op dit commentaar

Niets voor mij zo'n kuur! Een mens moet vast voedsel eten, zo deden onze voorouders dat immers ook. Voilà :-)

Gepost door: LJ | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.