13-08-12

A day like this!

Mijn citroenkuurke doet wonderen! Hoe slecht ik me verleden week voelde, des te beter ik me nu voel en blij ben dat ik ben doorgezet! Ik heb zoveel energie, en spijt dat mijn armen niet meewillen of ik begon prompt aan de grote schoonmaak. Maar ik heb me heel de dag bezig gehouden met kleine werkjes. Dat geeft me voldoening ! En ik heb nog energie over om dingen te doen waar ook mijn mannetje heel blij is!

Bon gisteren zijn we naar de Zuidmarkt in Brussel geweest, het was al een hele poos geleden dat we daar nog rondkuierden.

We namen onze boodschappentrolley mee om vol te proppen met fruit dat op de markt veel goedkoper is dan in de winkels, al moet je uiteraard een beetje uitkijken wat je koopt.

Als je daar loopt waan je je op een Marrokkaanse of Turkse markt! Je kan er heerlijke olijven kopen en je vindt er kruidenmengsels die je niet bij ons in de winkels vindt.

IN het portugese cafeetje drinken we we een heerlijk koel portugees biertje. Een man staat achter een geîmproviseerde discobar en wij genieten van de zuiderse muziek, mja misschien wil ik ook wel eens naar Portugal. Een paar stevige binken zijn aan het biljarten en af en toe komt men ons goederen presenteren, maar we hebben geen nood aan uurwerken, namaakparfum ed.

Het is ook kermis en na het markten gaan we een eind lopen langs de kermis, daar waar massa's spaanse en andere uitheemse restaurantjes zijn. Ik werd hier reeds toe aangetrokken , ons vorige bezoek . En nu ga ik ervoor , nu wil ik gambas à la plancha eten. Moeilijk om een etablissement uit te kiezen, t wordt dus een pure gok waar we ons neerploffen.

Een kwartiertje later lachen mijn gambas vanuit mijn bord , maar er zaten wat kleinere exemplaren bij, maar bon, laat ons eerlijk zijn, in die pakken diepvriesgambas zitten nu inderdaad kleinere exemplaren, en die kunnen ze ook niet in de vuilnisbak kieperen, dus kieperen ze die op mijn bord.

Maar het smaakt me geweldig, ondanks de ongemakkelijk zittende stoelen. Maar ik voel me op vakantie en dat gevoel maakt me ontzettend vrolijk.

Na ons minimaaltje besluiten we op ons tempo terug huiswaarts te keren .

Na een uurtje treinen zijn we terug in ons huisje weltevree, computeren en relaxen en besluiten s avonds nog een lichte snack te gaan eten, kwestie om van deze dag een droomdag te maken.

Ik koos voor een heerlijk slaatje met geitekaas, terwijl mijne Wim zich te goed deed aan een goed kraaiebiefstuk. Het was heerlijk. En het flesje wijn rondde alles af.

We hadden voor dit etablissementje gekozen omdat we de uitbaters kennen en ze pas een zaak hebben overgenomen in het centrum. Dus wilden we niet alleen eens lekker eten, maar ook die mensen een cent gunnen.

De slotceremonie van de olympische spelen, sloot ook onze dag af. In een vlaag van overmoed besloot ik geen slaapmedicatie te nemen, maar dat is me zuur opgebroken. Ik heb dus veel liggen woelen, maar ik ben toch redelijk monter opgestaan! Een dagje dat ik begon met het persen van nieuwe citroenen voor mijn wonderdrankje waar ik nog even mee doorga!

Commentaren

Dat is dan twee van mijn facebook vrienden die op de zuidmarkt waren gisteren! Ik kon niet gaan. Mijn kleinzoon was hier en 's middags kwam mijn zus eten. Het was wel een leuke dag.
Voor jou leek het ook plezant. Wij deden het parcours enkele dagen er voor ;-)
Groetjes.

Gepost door: emmy | 13-08-12

Reageren op dit commentaar

De slotceremonie was schitterend , al die grote sterren !

Gepost door: ollie | 14-08-12

Reageren op dit commentaar

De zuidmarkt is echt plezant om te doen, vooral als het goed weer is.

Gepost door: bea | 16-08-12

Reageren op dit commentaar

Ben blij om te lezen dat het al veel beter gaat. Ik overweeg ook al een tijdje om een citroenkuur te doen :-)

Gepost door: justm3 | 16-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.