17-08-12

Vakantie

Nu iedereen zo ongeveer terug is van hun zomervakantie, krijgen we dan eindelijk toch zomer hier in ons eigenste landje! Heerlijk!

Nu is het mijn beurt om te beginnen aftellen naar september, nog een goeie maand dus! Uiteraard word dit voor mij een heel speciale reis, door de hereniging met mijn zoon en schoondochterke, die ze nu nog even niet helemaal is!

Maar los van het huwelijk wordt het ook voor ons een speciale reis. Tot op heden zijn we meestal of op citytrip geweest, of op zonvakantie, of een dichtbijvakantie in de Moezel of zo. Maar nog nooit hebben we met een huurwagen een land, of in ons geval wordt het slechts een provincie, rondgetrokken.

En ik ben eens benieuwd wat dat zal geven! Zullen we stressen op de wegen die naar het schijnt heel erg rustig zijn . Of wordt een puur genieten vakantie met elke dag een nieuw verhaal , een andere B&B, andere mensen, andere omgeving. Andere verzichten, vuurtorens , wilde dieren.

De cabot trail die we ook doen is rijden door een natuurdomein op cape Breton een schiereiland die als één van de mooiste ter wereld wordt beschouwd, hopen dat we het mooie niet missen en dat overal zal uitgestippeld zijn waar mooie "sightseeings of photospots " zijn. Want zoals ik al zei, zo'n reis op eigen houtje is nieuw voor ons.

Als we vroeger op reis een uitstap deden was die meestal begeleid en brachtten ze ons met de bus of met een jeep naar de mooie plekjes. Hier zullen we ze zelf moeten zoeken, maar ik heb een goeie kaart met info. Zoonlief heeft voor ons een gps, dus moeten we moeiteloos onze B&B's vinden.

Misschien krijgen we zo de smaak te pakken dat we de volgende keer terug kiezen voor dit type reis, hoewel het financieel allemaal veel duurder is dan een gewone reis. Je moet ook alles ter plekke betalen en dus met veel geld op stap en zorgen dat je visarekening goed gevuld is! En daar moet je dan even gaan rekenen hoeveel het allemaal gaat kosten en dat deed me toch wel eens in mijn haar scharten en zeggen, mmm, ik vrees dat zoiets toch niet voor elk jaar zal zijn!

Er staat al een kleine koffer die volgepropt zit met dingen die geen kwaad kunnen zoals ondergoed, kousen ed. En een koffer die voor de helft volgestouwd zit met dingen die ik absoluut niet mag vergeten voor het trouwfeest! En ik hoop dat onze koffers niet verloren gaan, want dat zou een megaramp zijn, stel dat ik daar holder de bolder nog een kleed moet gaan kopen, ik mag er niet aan denken. Maar soit, niet gaan doemdenken, maar beginnen dromen, nietwaar.......

20:33 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) | Tags: canada, nova scotia, rondreis, trouwfeest |  Facebook

Commentaren

wwaauuw cool een road trip, echt iets waar ik al jaren van droom, de route 66, enfin wat er van overblijft dan, dwars door Amerika van San Francisco naar Los Angeles, het zal ook een droom blijven denk ik, onbetaalbaar.

Gepost door: Luc Van Tielt | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

Ja, het wordt een echte roadtrip, en ik hoop dit ook eens te doen rond L.A. want San fransisco hebben we al eens gedaan toen ik een schrijfwedstrijd had gewonnen met de krant.

Gepost door: christa | 17-08-12

Het lijkt een echt avontuur. Ik hoorde wel al van vrienden die naar Canada geweest waren dat het vlot gegaan was.
Ik weet natuurlijk wat het voor jou betekent en daarom stress je ook zo. Hoe zou men zelf zijn ;-))
Ik wens jullie een heel prettige reis dan in september en dat je dan weer veel zal te vertellen hebben daar twijfel ik niet aan. En foto's nemen hé ;-)

Gepost door: emmy | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

Wat een vooruitzichten, dat zal nogal een reis worden! Eéntje om nooit te vergeten. Nu het aftellen begonnen is beginnen de kriebels te komen zeker? Kan me daar iets bij voorstellen :-) Je zal bij terugkeer alleszins veel te vertellen hebben, maar het is nog niet zover eerst nog wat dromen ;-)

Gepost door: bea | 18-08-12

Reageren op dit commentaar

het komt nu echt wel heel dichtbij
en die reis zal top worden! Canada heeft prachtige natuur
ik ben nooit op een begeleide reis geweest
wij zochten alles zelf uit, nuja vooral dan europa, maar ook toen we India/Nepal deden, maar k denk niet dat ik dat nog zou durven :-))

Gepost door: fotorantje | 19-08-12

Reageren op dit commentaar

Ik zou die jurk in de handbagage steken Christa, ge weet maar nooit!
Canada staat nog op mijn droomlijst... :-)

Gepost door: LJ | 21-08-12

Reageren op dit commentaar

Zo'n grote reis is idd serieus om naar uit te kijken! En dan de trouw ook nog eens. Maar voor je het weet zit je in Canada :-)

Gepost door: justm3 | 23-08-12

Reageren op dit commentaar

Zo'n grote reis is idd serieus om naar uit te kijken! En dan de trouw ook nog eens. Maar voor je het weet zit je in Canada :-)

Gepost door: justm3 | 23-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.