19-08-12

Izegem zomert met Daan!

Terwijl het buiten "echt " zomert, zomerde het gisteren ook in Izegem. Mijn mannetje wou al jaren Daan eens zien life optreden en aangezien hij niet te laat geprogrameerd stonden, was dit de ideale gelegenheid om hem aan het werk te zien.

Toen we een kwartiertje voor het optreden naar de markt gingen stond er nog kwasi niemand en we hadden dan ook de unieke gelegenheid om helemaal tegen de dranghekkens te staan, waar ik wat steun vond om mijn voeten op te zetten en waar ik zeker was, dat er niemand voor mijne neus zou staan.

Ja , ik sta graag vooraan als ik daar de gelegenheid toe heb. Dan , zo kan ik alles zien wat er op het podium gebeurt. Maar mijn oren zullen het geweten hebben! Nadien nog meer fluitende oren dan ever, maar het was het waard geweest!

Daan is een ongelooflijke muzikant, die al zijn instrumenten zelf inspeelt op zijn cd's, wist mijn mannetje te vertellen. Het is stevig, maar heel melodieus, en het heeft een aparte sfeer.

Maar toen de man opkwam , verschoot ik ervan hoe hij eruit zag, zo stoned als een garnaal, grijzend, dun haar, doffe huid, den dood op geitenpoten!

Ik keek en luisterde met gemengde gevoelens, enerzijds de bewondering voor de muzikant in hem, een ongelooflijk getalenteerd man. Anderzijds, het medelijden met de afgetakelde man , die de uitstraling had alsof hij elk moment kon doodvallen.

Maar toch hield hij zich recht tijdens de show! Hij bespeelde zijn publiek en flirtte met het podium en bracht vooral muziek wat uiteindelijk de bedoeling was.

Hoe vermoeid hij er ook uitzag, des te frisser was de verschijning van zijn Isolde aan de drum. Als een lichtvoetige engel zat ze te drummen alsof drummen niet eens lastig is. Onder de verzengende hitte leek ze niet eens te zweten , ze speelde alsof dit voor haar kinderspel was. En dat terrwijl ik in gedachten andere drummers zag met brede gespierde armen, tattous en allemaal hevig zwetend en naar adem happend. Nee hoor Isolde speelde op een hele ontspannende wijze het concert tot het einde. Ze zong ook mee, en op een gegeven moment wisselde ze haar drumstel voor een trompet.

En Chrissebie genoot en toen ze af en toe naar haar mannetje keek zag ze dat die nog meer glunderde dan ze zelf deed. Bedankt Izegem om Daan zo dicht bij ons te brengen , totaal verzadigd van de muziek , alsof we ons er mee hadden volgezogen verlieten we tevreden de grote markt, gingen nog een pint pakken en ploften we ons op een terras waar de nacht al was ingetreden maar het nog altijd heet genoeg was om in t shirt buiten te zitten zonder ook maar één rilling over mijn lijf te krijgen. Zalig toch!

Commentaren

misschien had hij een zonneslag ;-)
zolang hij maar doet wat hij moet doen hé

Gepost door: fotorantje | 19-08-12

Reageren op dit commentaar

Als muzikant is hij inderdaad best te pruimen.

Gepost door: HansDeZwans | 20-08-12

Reageren op dit commentaar

Daan vond ik altijd een sexy vent, maar oei dan is hij toch bergaf gegaan precies. Live heb ik hem (nog) niet aan het werk gezien. Als ik naar een concert ga, neem ik altijd oordopjes mee, de muziek staat tegenwoordig altijd en overal te luid!

Gepost door: LJ | 21-08-12

Reageren op dit commentaar

Daan is één van die artiesten waarvan ik beslist nog 's een cd wil aanschaffen, én een concert wil van zien. Ik vind dat hij er altijd wel een beetje "verwaaid" uitziet...

Groetjes!

Gepost door: Billy | 21-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.