26-08-12

Gastronomisch weekendje!

Ja ik weet het, vermageren zal niet lukken, en na het gastronomische weekendje , is er gelukkig geen weegschaal in de buurt!

We zijn niet weggegaan op weekend hoor, maar zaterdagavond zijn we uit eten geweest met de familie van mijn mannetje, de papa en de mama en de broer de kersverse schoonzuster in spe!

Het was een hele ontspannende avond in een leuk restaurant en een lekker 5 gangenmenu, met wijn en water naar believen. Ik wist alles best te smaken, en voelde me heel ontspannen, iets wat ik niet kan zeggen als ik met mijn eigen familie samen moet tafelen, omdat het er daar meestal heel erg luidruchtig aan te gaat.

En vandaag hebben we mijn moeder eens meegenomen naar Gent, ze wou daar al zo lang eens naartoe. Eerst dochter ophalen in haar huisje. Daarna naar een ondergrondse parking gereden en lekker de toerist uitgehangen , kuieren langs het water, en rondkijken naar de mooie gevels dat de stad rijk is.

In een Thais restaurantje genoot ik van een gewokte zeevruchtenschotel die heerlijk pikant was, maar net niet pikant genoeg om mezelf vuur te laten spuwen, ideaal dus.

Een koffietje in de Irish pub waar mijn moeder lakoniek verteld dat ze heel erg houdt van Ierse pubs, waarbij me met zijn allen elkaar aankijken, zo met de blik van, euh, mémé van 76 houdt van Irish pubs, ik ben dus voortgeplant uit een moeder die moderner is dan ik dacht, damn, daarmee dat ik me zelf ook nog steeds zo jong voel, ( allee in mijn koppeke hé,  da lijf da voelt tachtig).

Uitgewandeld pikken we onze auto op en rijden met dochterlief naar huis waar ze ons een heerlijk dessertje voorschoteld. Lekkere zachte nougeat, gesneden van die italiaanse nougeat in de vorm van een groot taartstuk. Dit samen op een bordje met lekker roomijs van karamel , een toef slagroom en een drankje die ze in Ierland a baby guiness noemen. het drankje bestaat uit onderaan kahlua en bovenaan baileys , waardoor het er inderdaad uitziet als een klein gevuld guinessglaasje! Jaja een pure verwennerij, die het aantal calorieën in mijn lijf alweer flink de hoogte injagen! Ach ja, gelukkig had ik met twee boterhammetjes genoeg deze avond! Genoeg gegeten voor vandaag! Maar wel ferm genoten!

Commentaren

jawadde, ik krijg al kg's bij van het te lezen :-)
t belangrijkste is dat het nog gezellig was ook

Gepost door: fotorantje | 26-08-12

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!

Maaaa was ik maar in je plaats en zeker met die Baileys!
Ben verzot op die drank!! mmmm lekker
Ik heb hem niet in huis anders zat ik er elke dag aan!
Heb dat leren drinken op vakantie in Turkije aan de bar in het hotel
Jongens wat was dat toch lekker maar zoals je dochter dat nu klaar gemaakt heeft dat zal nog veel beter zijn als dat van in Turkije jammie!
Wens je nog een goeie avond en nacht
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 26-08-12

Reageren op dit commentaar

Amaai , pikant dat eet ik ook heel graag ! Enkel de volgende dag op de pot ...

Gepost door: ollie | 27-08-12

Reageren op dit commentaar

ik krijg al weer goesting in lekker eten als ik dat zo lees, Christa
Ik vind Gent ook altijd de moeite om naartoe te gaan. Is al een tijdje geleden... En Irish pubs zijn ook meestal erg gezellig hé... ;-)

Groetjes!

Gepost door: Billy | 27-08-12

Reageren op dit commentaar

Bah dat dessertje klonk nu eens niet lekker se, maar iedereen z'n smaak!
Belangrijkste is dat je genoten hebt van je uitje!

Gepost door: LJ | 28-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.