28-08-12

Aheum, fibromindy lunchte in een driesterrenrestaurant.

Ik was door een goeie vriendin uitgenodigd om te gaan eten naar de  Hertog-Jan in Brugge. Ze had een bongobon gastronomisch eten in een sterrenrestaurant en ik mocht mee omdat ik bijna jarig was en ik verleden jaar 50 geworden was, een dubbel cadeau.

Ik stond erop de dranken te betalen, en we spraken af om water te nemen en elk een glas wijn omdat we beiden met de wagen terug moesten. Jammer want ik miste de aangepaste wijntjes, maar ikke , alcohol en met de wagen rijden is een heel slechte combinatie.

Het interieur was strak en wat vroeger de veranda was, was nu de keuken, waar een hele keukenbrigade aan het werk was. Ik vond het zalig om alles te bekijken, De bedrijvigheid in de zaal, in de keuken, personeel genoeg.

Maar toch was het geen stijf gedoe waar ik me als gewoon mens niet op mijn gemak voelde. Oke, mijn peugeootje 206 was het kleinste van wat op de parking stond, maar iemand moet de kleinste hebben, nietwaar! Gelukkig had ik hem snel nog wat gewassen, want met zo'n schandaal durfde ik niet voor de dag komen.

Bon, het menu zal jullie vast interresseren! Nu moet ik zeggen dat de bongobon een drie-gangenmenu omvat, maar dat we superveel gekregen hebben. We kregen drie desserts, zes sublieme hapjes, een hoofdgerecht, en een voorgerecht. Vers gebakken brood die bestond uit een bonte mengeling van zaden en noten en heerlijk krokant. Op tafel stond fleur de sel, vers gemalen zwarte peper, verse boter en je kon ook kiezen voor de olijfolie van het huis, waar je dat heerlijke brood in kan doppen. Dat alleen was al een streling op de tong.

2012-08-28 12.15.53.jpg

Het driegangenmenu eten komt voordeliger uit dan reserveren zonder bongobon, ik kan het dus iedereen aanraden.

Het was een ware explosie aan smaakpaletten gedurfde combinaties, en er werkt vooral veel gewerkt met bloemen, frisse blaadjes en ingredienten die minder voor de hand liggen.

Bon, we begonnen met zes hapjes.

 

 -kapucijnerbloem met honing en fleur de sel

 

2012-08-28 12.15.34.jpg

 

Ik had al eerder bloemen gegeten, maar dat smaakte echt super!

-aardappelnestje gebakken met auberginemousse en miso.

 

2012-08-28 12.15.42.jpg

 

Heerlijk krokantje met twee ondefinieerbare mousses die geweldig lekker smaakten.

-krokantje gevuld met ganzelever, zoethout en cola.

Een superbommetje dat er uitzag als een gele praline. Ik vermoed dat de buitenkant uit een soort mirengue bestond, maar het was zo een explosie in de mond dat ik er heel ondersteboven van was. foto vergeten wegens mijn extase!

-Avocado in gedroogd tomatenpoeder, fleur de sel en olijfolie van het huis.

Iets eenvoudigers, maar ik lust heel graag avocado en ik zie het wel zitten om zoiets zelf klaar te maken, dus die moet ik onthouden!

 

2012-08-28 12.21.47.jpg

 

-gazpacho onder een zoute espuma, met korstjes, olijf en stukjes tomaat

lekker fris, maar voor mij was de espuma alleen decoratie en deed het niet echt toe aan de smaak van het gerechtje.

 

2012-08-28 12.29.31.jpg

 

-varkenskop in vinaigrette met linzen

Ik heb het niet zo begrepen op varkenskop, en toch vond ik het superlekker, heel fris, met alweer blaadjes en kruiden die ik niet kende, heel verfrissend.

 

2012-08-28 12.34.29.jpg

 

-aardappel , vanille en koffie,

Ik herinner me niet meer precies wat dit gerechtje was, en ik ben vergeten een foto te nemen. Maar alles over heel de lijn smaakte prima, beter, super, excellent!

-blauwe pantserkreeft met oostindische kers , cacao en een lichte jus van kreeft.

 

2012-08-28 12.53.48.jpg

 

mja bekijk da fotoke, daar hoef je niet veel bij te vertellen!

-Lam uit Lozère met quinoslaatje, jonge worteltjes, lamsjus

Het gerechtje bestond uit een stukje supermals lamsfilet, perfect gebakken, een stukje geconfijte nek ( het klinkt niet maar was super). Gedroogde draadjes van lamsbout, smaakte als gedroogd spek, maar toch weer niet.

 

2012-08-28 13.37.04.jpg

 

En dan was er het dessert en niet één , maar drie desserts! Voor we aan het eerste dessert mochten beginnen moesten we elk een bloemenknopke, maar nu weet ik toch begot niet meer hoe dat smaakvolle knoppeke heet!

 

2012-08-28 14.03.46.jpg

 

- samenspel van chocolade, caramel en nog t een en t ander!

 

2012-08-28 14.07.21.jpg

 

heerlijk dessertje met allerlei kleine bolletjes, choolade en carameltoestanden, kleine mirenques. mmm, om vingers en duimen af te likken.

-espuma met koriander, ananas, zwarte peper en limoen.

Het was een verrassing dat we een tweede dessert kregen, dus, was aardig meegenomen, mega fris, een superzomers gerechtje.

 

2012-08-28 14.39.06.jpg

 

-Koffie

Dat was de grootste tegenvaller, tien euro voor een half mokkaatje. Ik had gehoopt op een kannetje waar we twee kopjes zouden van kunnen genieten, maar het bleef bij dat piepkleine dingetje.

-versnaperingen

-Drie heerlijke pralines,

 

2012-08-28 14.18.36.jpg

 

Ofwel zelfgemaakt ofwel gemaakt van Dominique Persoone, in elk geval in de stijl van Persoone.

Eén witte praline gevuld met ganache,van vanille met fisherman's friend en olijfolie, heel lekker, ( ik val in herhaling)

Eén praline in melkchocolade gevuld met sesamzaadjes,, ponzu ( lees ik hier af van mijn papiertje) en sanchopeper. speciaal, kruidig smaakbommetje, maar ik ben dan ook gek op sesam!

En last but nog least , een zwarte praline gevuld met rode biet, ( niet gesmaakt) framboos en

gember, heerlijk gewoon.

En als klap op de vuurpijl kwam er na de koffie nog een nagerechtje!

-yoghurt met caramel, chocolade en suikerpareltjes,

Heerlijke frisse afsluiter.

Kostprijs van het menu, 70 euro per persoon, ( op basis van de bongobon)

betaald voor de dranken, wat natuurlijk royaal betaald is, voor de minikoffietjes, twee flesjes water en twee glaasjes witte wijn, waar we een grandioze uitleg bij kregen. 58 euro. Totaal plaatje voor twee personen 198 euro, en ik vond het zeker zijn geld waardig. Maar de volgende keer neem ik er graag een wijnarrangement bij 36 of een bob-arrangement van 18 euro, waar je het moet doen met een slokje wijn per gerecht, maar ook bij de nagerechten en tussen de maaltijden worden er wijnen aangeboden.

Je kan ook kaas bijbestellen maar geef nu toe, drie nagerechten is meer dan voldoende , nietwaar.

Ik vond het super, maar uiteraard  niet iets wat je wekelijks kan veroorloven. Maar ik beveel het alle gastronomen aan, Hertog-Jan als je een betaalbaar sterrenrestaurant wil aandoen!

Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

21:40 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (12) | Tags: hertog-jan, gastronomie, e |  Facebook

Commentaren

goh, k weet niet, k ben niet overtuigd, maar misschien als je me eens trakteert hihi

Gepost door: fotorantje | 28-08-12

Reageren op dit commentaar

Toch veel geld hoor, maar een sterrenrestaurant bezoeken staat nog op mijn Lijst, of Jeroen Meus :-)

Gepost door: LJ | 29-08-12

Reageren op dit commentaar

Het mag heel lekker zijn , maar voor zoveel geld meiske !

Gepost door: ollie | 29-08-12

Reageren op dit commentaar

K weet het Ollie, maar ik was uitgenodigd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de dranken ontzettend duur vond en daar een mooi kleedje mee kon komen. Maar ik vond dat ik ergens ook mijn steentje moest bijdragen, k had nooit gedacht dat het zo'n zware steen zou zijn!

Gepost door: christa | 29-08-12

het sop loopt hier uit m'n mond bij het lezen en zien van zoveel lekkers!
Maar het is toch wel aan de héél prijzige kant, maar ook wel wat ik verwacht van zo'n toprestaurant. Als geschenktip te voorzien misschien?

;-)

Gepost door: Billy | 29-08-12

Reageren op dit commentaar

Menslief dat ziet er al smakelijk uit en mooi gepresenteerd. Wat een geluk dat jij was meegevraagd. Zo een aanbod zou ik ook niet weigeren ;-)

Gepost door: bea | 29-08-12

Reageren op dit commentaar

Ja wadde om jaloers op te worden, en wij maar een pekelharing met een tomaat deze middag

Gepost door: Luc Van Tielt | 29-08-12

Reageren op dit commentaar

Ik zit hier zo een beetje te kwijlen. Dat lijkt me ook wel eens de moeite om te doen. Als ik 50 word. Nog 10 jaartjes geduld hebben dus.

Gepost door: Joke | 29-08-12

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!

Voor ne keer zou ik het aanbod ook niet weigeren.
Maar het is toch wel veel geld he!!

Nog een goeie avond
Groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 29-08-12

Reageren op dit commentaar

Lieve mensjes allemaal,
Het was voor mij ook een "once in a lifetime-gebeuren " hoor, het was een hele belevenis, maar ik ga verder met even plezier eens een lekker bakske frieten, een lekkere pasta, of een pot verse mosselen hoor.

Gepost door: christa | 30-08-12

Reageren op dit commentaar

Dag Christa

Dat heb je dan ook weer eens meegemaakt en geproefd he!!!!
ik zou het ook wel gedaan hebben moest ik uitgenodigt worden!!!
Waarom niet!!!! pfff ik hoef het niet te betalen hihihiiii
Fijne dag verder, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 31-08-12

Amai, precies wel de moeite! Van die bloemetjes, eet je alles op, ook de steeltjes??

Gepost door: justm3 | 01-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.