04-09-12

Druk , druk

De drukte stijgt hier met de dag! Het lijkt wel of ik in tijdnood dreig te komen! Hoewel de fibro zich redelijk gedeisd houdt, heb ik het toch lastig met de vermoeidheid, die me soms om de oren slaapt!

Kiné, mutualiteiten, naar de post en nog een boodschapje doen in Tielt, en ik ben bekaf. Ik heb mezelf gedwongen vandaag om niet te slapen. De strijk die op de planning stond is gedaan en k heb het stof afgedaan wat ik normaal elke dindsdag doe tegen dat mijn poetshulp komt om woensdagvoormiddag.

Aja en uiteraard heb ik ook voor de kost gezorgd! Couscous met merguezen en t heeft jandorie gesmaakt!

Nu nog wat voorbereidingswerk voor Canada, ik heb beloofd om chocolademousse te maken voor hun dessertbuffetje. En ik maak ook pudding met spekuloos, dat was het lievelingsdessertje van mijn zoon, en de bruid in spe, wil absoluut dat ik pudding maak met koekskes! Ik heb het al heel mijn leven met pakskes gedaan en dat zal nu niet anders zijn. Imperial pudding. lekker on-gastronomisch, lekker fake, maar toch lekker!

Ik hoop alleen dat ik geen problemen krijg met het vermenigvuldigen van de ingredienten, want dat komt soms heel raar uit, en daar heb ik schrik voor , bij de receptuur van chocolademousse., het zou natuurlijk een ramp zijn moest ik een grote kom chocomousse in de vuilnisbak moet kieperen, k mag er niet aan denken! Want aheum, ik heb hotelschool gedaan , dat zou dus pure afgang zijn!

Misschien kan ik een recept van Pietje nemen, maar ik kan hem natuurlijk niet opbellen als ik nood zit! Misschien moet ik het gewoon eens uitproberen in grote hoeveelheid . Hoera, wie gaat dat allemaal opeten???

Of geef ik ergens een chocoladefestijn, haha, mneen, ik heb het daarvoor te druk, met allerlei. Naar de kapper, de schoonheidsspecialiste om te ontsnorren en mijn scheefgeschoren wenkbrouwen in orde te brengen. Ik heb mijn fibrobijeenkomst ook moeten uitstellen naar volgende week omdat ik donderdagavond naar de gebedswake moet van de vrouw van mijn dooppeter en ik wil daar echt wel bij zijn, omdat mijn dooppeter me regelmatig opbelt en hij me nauw aan het hart ligt.

O, en ik heb mezelf een cadeautje gekocht vandaag! De dvd, the kiterunner, de verfilming van het boek, de vliegeraar, k ben heel nieuwsgierig! Da's voor strakskes, nu wat receptjes bekijken!

Commentaren

Wij aten nog nooit couscous, ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat smaakt
Als je hotelschool deed, dan mag je natuurlijk nie afgaan hé, Christa!

Groetjes!

Gepost door: Billy | 04-09-12

Reageren op dit commentaar

ha ha vanillepudding, in de grootkeuken altijd op gedacht gedaan, puddingpoeder opgelost in koud melk en dan aan de kook brengen, zelfde techniek als vaneren à la nappe, altijd goed van dikte. de overschot van de opgeloste pudding gewoon in de afwas. chocomousse, opgeklopte room, ganache van chocolade, enkele blaadjes gelatine niet meer of niet minder
(die kant en klare van Debic, in die spuitzakken, lang niet slecht hebben ze bij macro.)

Gepost door: Luc Van Tielt | 04-09-12

Reageren op dit commentaar

Ik kan die kant en klaar niet meenemen in mijn valies lucske, t zou schoon zijn tussen mijn suitekleed, hihi!
Ik moet het in Canada klaarmaken, dus kant en klaar is geen optie!
groetjes

Gepost door: christa | 05-09-12

ik bedoel natuurlijk melk aan de kook brengen met suiker en dan de opgeloste pudding er bij doen, niet melk en puddingpoeder aan de kook brengen tegellijk

Gepost door: Luc Van Tielt | 04-09-12

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!!

Ooooo, maar geef mij maar een deel van die chocomouse ze-ne!!
Zal dat wel opkrijgen! MMMM mmmmm jammie!

Wens je een goeie nacht en voor morgen een stralende en zonnige dag toe
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!!

Ooooo, maar geef mij maar een deel van die chocomouse ze-ne!!
Zal dat wel opkrijgen! MMMM mmmmm jammie!

Wens je een goeie nacht en voor morgen een stralende en zonnige dag toe
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

Couscous, njammie! Voor de vanillepudding zou ik passen (ieder zijn smaak) maar de chocolademousse zou ik wel uitlepelen. Ingredienten vermenigvuldigen kan soms tot fiasco's leiden maar het zal u als goeie kokkes wel lukken.
Die film heb ik gezien, machtig schoon! Het boek heb ik niet gelezen.

Gepost door: bea | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

Bea, dan moet je zeker het boek lezen! Ik vond de film eigenlijk maar niks tegenover het boek. K was diep ontgoocheld, daarover straks een blogje!
groetjes

Gepost door: christa | 05-09-12

Mijn ervaring met recepten verdubbelen is dat me dat nooit lukt, hoe bizar het ook klinkt!! Het is wel gezellig druk hé,.....geniet ervan bloem,.....en ik tel samen met jou de dagen af!!

Gepost door: Misssexandthecity | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

Inderdaad, dat maakt me juist bang, om daar af te gaan als een gieter! Ik zou eens te rade moeten gaan bij Alice, misschien weet zij daar meer van! Liefs!

Gepost door: christa | 05-09-12

ga je dat hier maken of in Canada?
en voorproevers zal je hier wel genoeg vinden :-) ik ben maar 10 min. ver

Gepost door: fotorantje | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

Kzou idd eens horen bij Alice, en als je witte chocomousse wilt maken, zowiezo Alice haar recept nemen, die is echt suuuperlekker!

Gepost door: justm3 | 08-09-12

Reageren op dit commentaar

Mmmm geen enkele pudding zo lekker als die uit een pakje van Imperial!!!

Gepost door: LJ | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.