05-09-12

Boek, versus film.

Gisteren had ik een cadeautje gekocht voor mezelf! De film the kite runner, de verfilming van de vliegeraar.

Ik haastte me om me klaar te zetten in de zetel, mijn avondklusjes te doen, in mijn pijama sukkelen en mijn mannetje aan te sporen om mee te kijken, want t zou heel schoon worden!

Groot was mijn ontgoocheling ! De film had totaal geen diepgang. Per slot van rekening draaide het om het schuldgevoel van Amir tov zijn vriendje Hassan, die later zijn halfbroer blijkt te zijn!

Over de onmin in zichzelf wegens zijn eigen lafheid. Dat wordt allemaal niet aangebracht in de film. Ok, in grote trekken krijgen we het verhaal te zien. Maar er wordt zoveel overgeslagen dat het zijn missie mist!

Voor iemand die de film eerst bekijkt zal zeker niet de drang voelen om het boek te lezen, maar gelukkig was het bij mij omgekeerd!

Er werden belangrijke delen van het boek overgeslagen, en het werd allemaal minder erg voorgesteld dan in de film, misschien omdat de film bestemd was voor plus twaalf-jarigen.

Er was geen spatje muziek, en met muziek kan je ook gevoelens accentueren, angst, , spanning, kan je met muziek perfect weergeven.

Het was een saaie opsommingen van gebeurtenissen, en idd in grote trekken ken je het verhaal, alsof ik nu in grote trekken zou vertellen over het boek en dan nog zou ik er veel dieper op in gaan dan wat ze in de film deden.

Weet je, ik ga terug wat meer lezen, voila si, da's gesproken! En nu nog hopen dat ik belofte aan mezelf waarmaak!

 

Commentaren

jammer
maar is dikwijls zo, dat ofwel film ofwel boek beter is

Gepost door: fotorantje | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

Ik kijk nooit de film vlak nadat ik het boek heb gelezen, gewoon omdat het verhaal dan nog veel te vers in mijn geheugen zit en er sowieso beelden in mijn hoofd opkomen tijdens het lezen. De verfilming verpest dat meestal, hoe goed ze ook is.

Gepost door: Tita | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

dat is zo meiske , zelden is de film beter dan het boek !

Gepost door: ollie | 06-09-12

Reageren op dit commentaar

Ik zag die film wel graag maar zoals gezegd, het boek heb ik niet gelezen. Meestal lees ik eerst een boek en kijk dan pas naar de film (als er een verfilming is). Gewoon om te weten of het er uitziet zoals ik me voorstelde toen ik het boek las. Meestal totaal anders natuurlijk. Omgekeerd doe ik het niet, als ik eerst een film zag zal ik daarna niet het boek gaan lezen, dan is de magie weg voor mij.

Gepost door: bea | 06-09-12

Reageren op dit commentaar

En toch Bea zit het boek vol verrassingen, je zou nog aardig verschieten denk ik ! Het fijne eraan als je nu het boek zou lezen, er gezichten kan opplakken.
grts

Gepost door: christa | 06-09-12

Goh, heb die film een tijdje terug gezien en herinner me er eerlijk gezegd niet zo heel veel meer van - dus zo goed zal ik 'm wel niet gevonden hebben. Boek helaas nooit gelezen.
Jammer toch hé, dat goede boeken vaak zo verdraaid worden...

Gepost door: Ruth | 06-09-12

Reageren op dit commentaar

Meestal brengt een boek veel meer diepgang dan een film :-). Ik denk trouwens dat het best wel moeilijk is om een boek te verfilmen.

Gepost door: justm3 | 08-09-12

Reageren op dit commentaar

Ik moet de film nog zien, wou eerst het boek opnieuw lezen, maar het komt er maar niet van!

Gepost door: LJ | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.