28-10-12

Luxemburg

Morgen vertrekken we naar Luxemburg. Een weekendje dat ik van mijn mannetje voor mijn verjaardag heb gekregen! En hij heeft het gepland zodat het op zijn verjaardag valt. Op die manier vieren we onze verjaardag een beetje samen. Hij zorgt voor het hotel en ik voor het eten.

Ze voorspellen ferm veel kou voor morgen, maar ik heb mijn thermisch ondergoed al klaargelegd. Het is tijd dat ik terug wat uit mijn hol kruip en wat buitenlucht binnenkrijg. Ik sta totaal nog niet op wintermodus en zou de winter het liefst zo snel mogelijk doordraaien, maar dat gaat nu eenmaal niet!

Ik heb een hoopje diverse kledij klaargelegd, kwestie om laagjes te kunnen dragen en van jas te wisselen indien nodig.

De temperatuur is zo snel omgeslagen dat mijn lichaam zich niet zo snel als een amfibie kan omtoveren, het is even zoeken naar de gepaste kledij.

Maar bon, ik kijk er toch naar uit ondanks dat ik al weken in een diep dal zat, maar ik heb het gevoel dat ik er sinds een paar dagen toch aan het uitkruipen ben. Dus leve Fibromindy met haar roze bril! Ik heb trouwens een echte rose zonnebril, allee, helemaal rose is hij niet, maar hij is rose aan de binnenkant, ik vind hem superleuk!

Woensdag keren we terug, dan nog snel bloemekes kopen om een grafstukje voor mijn vader te maken! Ik doe dat het liefst zelf omdat ik daar mijn hart kan inproppen, in dat groene stukje mimosa. Ik ben nu eenmaal een knutsel en frutselaar. Maar eerst genieten van een superleuk hotel, met hopelijk een nog zaliger bed om heerlijk de meest gekke dromen te beleven, want mijn dromen vannacht dat willen jullie niet weten, echt niet! Vrouwen met modieuse lampekappen op hun hoofd op hun huwelijk, echt supergrappig!

en voor de nieuwsgierigen onder jullie , hier gaan we morgen naar toe, maar ik moet toegeven dat het met een promotie was en er anders nooit de volle pot zouden voor betalen.

Chao!

http://www.chateau-urspelt.lu/

27-10-12

Mijn warme cocon.

Deze morgen werd ik wakker. Wat zeg ik, ik ontwaakte heerlijk, mijn hoofd vol fijne dromen. Ik had het warm , voelde me compleet ontspannen en ik had nergens pijn. Zo'n zaligheid om nog even , heel even dat gevoel te hebben, nergens pijn te hebben. Ik vleide me dicht bij het warme lijf van mijn mannetje en het was heerlijk te liefkozen in mijn ochtendcocon die me afsloot van het dagelijkse en werkelijke leven . IK zweefde op mijn rose prijnvrije wolkje. Toen het mannetje koffie ging maken, doezelde ik nog een uurtje verder , heerlijk in mijn warme cocon.
Toen ik het bed uitstapte was de betovering verbroken, kraakten mijn botten , wrongen mijn spieren, maar ach,  zo blij dat ik nog even , heel even, mocht voelen hoe het vroeger was!

dreamer_by_elenadudina-d3css6l_large.jpg

10:39 Gepost door fibromindy in stomme fibro, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook

25-10-12

Nog enkele zotte Canada-foto's

DSCN7416.JPG

Een dikkerdje, helemaal in de ban van halloween, deed ons schaterlachen met zijn lachje om het bewegende handje. Halloween wordt daar uiteraard heel erg gevierd!

DSCN7491.JPG

Veel mooi mannetjesspeelgoed gezien!

DSCN7559.JPG

Precies een lappenpop dat ze op sommige plaatsen veel te veel opgevuld hebben!

DSCN7574.JPG

Als de man en boom één worden!

DSCN7585.JPG

Hier staat een gelukkige vrouw!

DSCN7595.JPG

De schoolbussen zijn zoals in de Vs ook allemaal geel en in hetzelfde model!

DSCN7594.JPG

De meeste huizen hebben aan hun oprit zo'n houten bak staan om de vuilniszakken in op te bergen, anders scheuren de wilde dieren de zakken gegarandeerd open.

DSCN7766.JPG

Kreeftenvallen. Overal langs de kust worden kreeften gevangen, de kreeftenvangst is één van de belangrijkste bezigheden langs de kust!

DSCN7815.JPG

En zo doe je kalkoenen na!

DSCN7790.JPG

De typische brievenbussen doen het nog, maar er is concurrentie door plastieken soortgenoten wat ik heel jammer vind!

DSCN7807.JPG

Mijn mannetje in de ronde van Nova Scotia!

DSCN7852.JPG

Chrissebie and mooseman!

DSCN7964.JPG

Ons prinsessenbed in Willow inn , onze laatste B&B, de goedkoopste en de beste! Zalig heb ik daar geslapen!

DSCN7863.JPG

Dat ding stond er niet voor niets, 500 m verder stond er zo'n groot beest!

DSCN7982.JPG

I like mushrooms!

DSCN8009.JPG

Hondjes zijn lief , maar ze mogen niet likken!

3744_10151060571856372_81840673_n.jpg

Ik leerde Canada de Marie-Louise dansen, ze vonden het super!

75652_10151060572081372_2084274915_n.jpg

Vanop mijn stoeltje!

249559_10151060545706372_1607970927_n.jpg

En er was een grote snoeptaart die dochterlief en mijn mannetje gemaakt hadden!

 

22-10-12

Saai

Ik vraag me op dagen zoals deze, soms af hoe ik mijn blog interressant moet houden , terwijl mijn leven eigenlijk heel saai is !

Ofwel lig ik plat en uitgeput op de zetel, met weinig of geen inspiratie tot schrijven, of ook maar iets te doen.

Okee, ik slaag er momenteel nog altijd in om mijn vaatwas te vullen en te ledigen, te koken en te strijken, maar dat laatste in snokskes van een half uur met de keer!

Tussenin, slaap ik lang , lig ik, zit ik in de sauna of in de douche en lig hier in mijn hoek een beetje te internetten.

Vandaag lag ik hiermaals alleen maar te liggen, niets anders dan liggen in de stilte. En dan moet ik spannende dingen bloggen, haha!

Morgen begin ik opnieuw met een herbalife kuur en hoop daarmee mezelf een beetje terug op te krikken en een paar kilo's af te vallen, maar het is zo hondemoeilijk omdat ik nog steeds medicatie neem die daar niet bevorderlijk voor is! Maar anderzijds, gelukkig dat ik toch wat op mijn voeding let, anders woog ik gegarandeerd al meer dan 100 kilo en voelde ik me nog ellendiger.

Maar Fibromindy zou Fibromindy niet zijn als ze zo maar de moed op zou geven. Ik ben me er ook bewust van dat er terug betere dagen aan zitten te komen, dat fibro met ups en downs gaat. En aangezien ik nu in een down zit kan ik maar ongelooflijk afwachten naar de up die er ooit terug zit aan te komen! T is alleen nog een verrassing wanneer meneerke Up aan mijn deur komt kloppen.

Ik kijk ook absoluut niet uit naar de feestdagen, die voor extra werk zorgen, maar wie weet, zit ik tegen dan met een ongelooflijke Up en sta ik met veel plezier met potten en pannen te zwaaien tegen dan, met kerstmuts en al! Het zit er allemaal al heel snel aan te komen! Ik ga dit jaar niet op cadeautjesjacht. Ik ga eens heel onorgineel doen en iedereen geld cadeau doen, althans wat de kinderen betreft. Ook de verplichte nummers, cadeautjes kopen voor elkaar wordt afgeschaft. Geen verplichte nummers meer met kerst, maar gewoon gezellig samenzijn .

Maar zo ver zijn we nog niet, hoewel  de tijd razend snel voorbijvliegt. En toch mag ik niet klagen, vlgde week gaan we drie dagen naar Luxemburg, een verjaardagscadeau van mijn mannetje en in februari mogen we gratis mee op cruise met mijn moeder, als dat geen schitterend cadeau is? Zo heb ik terug iets om naar uit te kijken.En ik ben me heel erg bewust dat ik op dat vlak met mijn gat in de boter gevallen ben! Dus Fibromindy wil eigenlijk niet klagen, maar geduldig wachten tot het weer wat beter gaat.......

19:21 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (7) | Tags: fibro, moe, sauna, cruise, herfst, feestdagen |  Facebook

21-10-12

Het bejaardentehuis

Vandaag zag ik een uitzending op canvas over de service in bejaardentehuizen. Ik moet eerlijk zeggen, ik ben totaal van slag bij het zien van schrijnende beelden en het horen van de getuigenissen.

Deze doorlichting doet me naar adem happen, wetend dat mijn moeder misschien ooit ook naar zo'n instelling moet. Maar het is zo'n taboe om er met haar over te praten. Ze is in behandeling bij een neuroloog, maar we weten het verdikt nog niet en erger nog, ze is het zelf vergeten wat de dokter precies gezegd heeft. Is het parkinson of Alzheimer, een heel groot verschil. Ik durf het momenteel niet aan om achter haar rug om de dokter op te bellen. Volgende week moet ze testen doen en ik hoop dat ze het me dan zelf zal vertellen. Maar ik vrees voor Alzheimer.

Graag zou ik willen dat ze zelf een keuze maakt waar ze verpleegd wil worden als ze ooit in een toestand komt waar ze niet meer in staat zal zijn voor zichzelf te zorgen. Helaas lukt het moeilijk daar een gesprek rond te voeren omdat we haar gewoon in een bejaardentehuis willen droppen, wat totaal niet aan de orde is.

Nu ik die schrijnende beelden zag bloedt mijn hart en kan ik maar hopen dat het nog heel lang zal duren vooraleer we ons echt zorgen moeten maken.

19-10-12

Over fantoompijnen en psychidelische dromen!

Wie droomt er nu van mierencross die aan de marihuana zitten op een andere planeet, waar je allerlei vreemde hobbys kan uitoefenen, zoals met een soort toestel à la professor Gobelijn de lucht invliegen, maar je moet wel oppassen voor de steekvlam dat je broek in brand vliegt!

Soms begin ik te geloven dat de medicatie die ik moet innemen meer drugs dan medicijn zijn en voor die eigenaardige dromen zorgen. Maar geestig is het wel. Alleen jammer dat ik snel een paar woorden luidop moet zeggen bij het wakker worden of het snel opschrijven , of de droom smelt nog voor ik helemaal beneden ben!

Wat minder leuk is zijn de nachtelijke pijnen die ik heb! Deze nacht had ik ongelooflijke pijnen in mijn knieën, hoewel ik daar in de loop van de dag niets van gevoeld heb! Ik noem het fantoom-oftewel spookpijnen omdat ze alleen s nachts te voorschijn komen gekropen , zomaar uit het niets!

Ik lag vannacht dus te kreunen van de kniepijn, en toen ik op stond was de pijn met de dromen verdwenen. Een mens zou beginnen denken dat men gek wordt of ook die pijnen droomt! Maar overdag na zo'n nachtje ben ik wel een wrak. Dan ben ik na het doen van een paar kleine boodschapjes , zonder dat ik veel moet dragen alweer bekaf en krijg ik een slag van de molen en is al mijn energie al weer verschoten voor de rest van de dag.

Volgende week toch eens een aardig woordeke placeren met mijn psychiater om zeker te zijn dat ik ze nog allemaal op een rij heb! Een mens zou begot aan zichzelf beginnen twijfelen!

Bon, t is weekend, er komt visite, maar ik heb het mezelf heel gemakkellijk gemaakt door een kaasschotel te preparen, want  s avonds om 9 uur nog staan koken, kan ik momenteel echt niet aan!

Jaja, ik mag dan wel mijn beentjes in de lucht gesmeten hebben op de dansvloer op trouwfeest. Ik heb daar al veertien dagen de weerbots van, maar ik heb het toch wel weer lekker gehad en daar troost ik me dan geweldig mee! Een mens kan niet alles hebben, nietwaar!

17-10-12

Award

 

Ik heb deze blogaward gekregen van zowel Tita als Miss Carrie. Het is de bedoeling dat ik 11 dingen over mezelf vertel, 11 vragen beantwoord en 11 nieuwe vragen stel en dan last but not least 11 bloggertjes deze award geef. Dat laatste zal helaas niet lukken omdat ik er geen 11 meer overheb uit de gemeenschappelijke lijst van Tita en Miss Carrie. Maar ik zie wel waar ik geraak!

1) Ik was vroeger een sloddervos, maar sinds fibro me in zijn macht heeft, kan ik geen wanorde meer rondom mij verdragen.

2) Ik ben een kaasfreak , maar omdat kaas zo slecht voor de cholesterol en de lever is, probeer ik om mijn gebruik tot af en toe te en. Maar dan "eet " ik ook wel kaas, en dan moet het van mijn lievelingskaaswinkel zijn.

3) Ik was vroeger heel impulsief en spontaan, maar sinds meneerke F, kan ik absoluut niet meer tegen plotse veranderingen in mijn huishoudplanning. Ook uitnodigingen en zo moeten een tijd vooraf gepland worden. Vroeger kon ik mensen spontaan uitnodigen en doen sloeg ik wel iets uit de pan, maar nu heb ik daar allemaal de energie niet meer voor.

4)Ik heb een vliegtuig in mijn buik iplv een baksteen, ik ga dus liever op reis dan die hall op te doen wat nu wel dringend begint te worden.

5)Ik haat het om huidige foto's van mezelf te zien, omdat ik dringend moet lijnen en er maar niet aan toe kom.

6) Ik moet soms meer aandacht aan mijn uiterlijk besteden. Toen ik jonger was gebruikte ik nooit make up, ik had zelfs geen dagcreme in huis. Water , zeep en deo was genoeg voor mij.

7) Ik ben over de 50 en ben wel bang om rimpels te krijgen.

8) Ik zou graag een leuke gekke oma worden ( als de tijd rijp is)

9) Mijn grootste angst is om later dement te worden!

10) Ik ben me bewust van het feit dat ik het goed getroffen heb met mijn mannetje, die heel behulpzaam en begripvol is op slechte dagen

11) Ik ben een gelukkige en fiere moeder. Mijn kinderen hebben alle twee hun weg gevonden , zij het vaak via een omweg,.  Eigenlijk ben ik in het algemeen een heel gelukkig mens!

 

De vragen van miss Carrie

------------------------------

11 vragen om te beantwoorden

 

 1. Wat vind je jouw beste eigenschap als persoon? Mijn eerlijkheid, ik ben open, zeg wat ik denk en iemand die me kent weet wat hij of zij aan mij heeft.
 2. Wat vind je het mooiste lichaamsdeel aan jezelf?Oei, dat vind ik aardsmoeilijk, mijn ogen dan
 3. Wat zou je graag aan jezelf veranderen? Mijn gewicht en mijn sproeten weg.
 4. Wat zou je graag aan de wereld veranderen? Dat iedereen genoeg verdient om zichzelf als mens te beredderen, voedsel, kleren en een thuis kan voorzien.
 5. Wat lijkt jou een droomjob? Een reisbureau en zo veel mogelijk op prospectus gaan.
 6. Hoe belangrijk is je uiterlijk voor je? Ik begin er pas de laatste jaren belang aan te hechten , sinds ik ouder wordt.
 7. Wat is jouw favoriete feestdag en waarom? Kerstavond, omdat we dat altijd vieren met iedereen samen. Dit jaar zal ik dit missen.
 8. Wat wil je in dit leven nog graag leren? Moest ik geen zo'n concentratieproblemen hebben zou ik graag nog spaans leren.
 9. Wat is het geheim/betekenis achter je blognaam? fibromindy, fibro omdat ik fibro heb, Mindy van megamindy omdat ik meestal het leven door een rose bril zie en al mijn problemen zie op te lossen.
 10. Wat vind je het leukst aan bloggen? Dat ik er mijn ei kwijt in kan en veel fijne mensen heb leren kennen.
 11. Welke geur doet jou denken aan je jeugd?? Ik herinner me nog de geur van mijn wieg, en soms ruik ik het als ik in de buurt van babys kom.

Ik wilde hieronder de vragen van Tita beantwoorden, maar ze staan blijkbaar nog niet op haar blog, of ben er ik nu weer overgekeken. In elk geval, mijn nieuwe vragen.

1)Van wie of van wat was je als kind absoluut fan van?

2) Wat is je favoriete vakantiebestemming?

3) Je mag iets doneren aan een goed doel, welk goed doel wordt het?

4) Je mag vrijwilligerswerk doen, wat zou je het liefste doen?

5) je moet het voor de rest van je leven stellen met één niet-alcoholische drank en één alcoholische drank, wat wordt het?

6) Je mag een gerecht kiezen bij een sterrenchef, wat moet hij voor je klaarmaken?

7) Je mag kiezen , een etentje in een sterrenrestaurant of drie gewone lekkere etentjes?

8) Je wordt geisoleerd voor een week, wat mag er niet ontbreken??

9) je krijgt de kans van je leven om aan politiek te doen, ga je ervoor?

10) Je mag een act kiezen om op een vrij podium te doen, welke act wordt het??

11) je krijgt een droomreis aangeboden maar je partner mag niet mee, wat doe je??

 

 Hierbij nomineer, ik Bea, Fotorantje, Bart, Luc van Tielt, Maike, en al wie zich geroepen voelt!

 

 

12:01 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook