03-11-12

Verjaardagsfeestje

Gisteren waren we uitgenodigd op een verjaardagsfeestje van een 50 jarige man, een vriend van mijn mannetje. De man in kwestie lust nog wel een pintje en mijn handige harry had het schitterende idee om een "jupilertaart " te maken. Neen geen ingewikkeld recept met bloem en bier en eieren. Dit effe om snel te vermijden dat iedereen me mailt om het recept te vragen.

Hij zette vijftig flesjes jupiler op een houten plankje, waar hij eerst wat isoleerschuim had opgespoten. Zo zaten de flesjes vast op de plank en daarna spuitte hij naar hartelust de rest van de bus leeg zodat het leek alsof de flesjes tussen de slagroom stonden.

Het geheel laten opdrogen, er een mooie gouden 50 opzetten, een breed lint eromheen en last but not least een kudde kaarsjes .

Omdat we de lege bakken ook bij het feestvarken moesten krijgen hebben we nog een cadeautje verstopt in een kartonnen doosje. Kartonnen doosje tussen de twee bierbakken en dan heeft mijn schat massa's gaatjes bijgeboord en het geheel toegeritst met snelbinderkes. Het zal dus wel even werken zijn voor de arme man om aan zijn cadeautje te geraken. En ook om zijn pintjes in de frigo te koelen, want ik kan je verzekeren. Die fleskes trek je niet zomaar los uit het geheel!

Enfin, al zeg ik het zelf , ik vond het wel origineel en er werd er inderdaad hartelijk mee gelachen.

Wat het feestje zelf betreft, het was er heel lawaaierig, de oude boxen verspreidden geen muziek maar geruis en daar krijg iik dus kiekenvel van !

Omdat er eigenlijk niemand was die we echt kenden voelden we ons wat ongemakkellijk en zijn we uiteindelijk gaan socialiseren met een koppel waarvan de vrouw van Duitse komaf was.

Ik vond haar wel sympathiek, we hadden het over onze afstandskinderen, zij had een dochter in Australie wonen, dus hadden we een raakpunt om over te babbelen.

Van mijn kant kwam er nogal veel jean Mariepfaff -deutsch, aber ich deed meine best......

Ik knikte ook heel van ja, deed alsof ikhaar begreep maar eerlijk, ik begreep er met momenten geen snars van! Ik hoop dat ik niet ten onrechte te veel ja geknikt heb.

Omdat het feestje al om 18uur begonnen was, vond ik tegen 22.30 al dat ik heel flink was geweest en het overdovende lawaai al lang genoeg had doorstaan. We waren gelukkig niet de eersten die de keet verlieten.

Mijn oortjes kregen bijna een orgasme, toen we buiten kwamen! Zo blij waren ze dat er terug stilte was, er was alleen regen, maar het vallen van de regendruppels klonk als muziek in tegenstelling tot de boxen in het feestzaaltje.

Ik besefte me nog maar eens dat lawaai een ware marteling voor mij is! In tegenstelling kan ik dan wel op de eerste rij staan bij een muziekoptreden, dan zit ik als het ware binnen in de muziek en dat voelt helemaal anders dan in de buik van het lawaai te vertoeven.

Maar al bij al, was ik toch blij dat ik op het feestje was, ik had een stoel om op te zitten en dat maakte het allemaal stukken gemakkelijker voor mij.

Op naar het volgende feestje! Oeps, juist ja, er komt vanavond volk over de vloer, tijd om eens in mijn kleren te springen, wat te beginnen koken voor deze middagen het huis op te ruimen! Prettig weekend iedereen!

Commentaren

Geweldig idee van die jupiler-taart: die moet ik onthouden! Ik ken er wel een paar die dat ook graag zouden krijgen. Prettig weekend, Christa!

Gepost door: Tita | 03-11-12

Reageren op dit commentaar

origineel kado Christa
inderdaad wel lastig, een zaal met muziek en gebabbel
prettig weekend

Gepost door: fotorantje | 03-11-12

Reageren op dit commentaar

daar heb je me nu een mooie tip aan de hand gedaan, Christa!
Enkele van onze vrienden moeten nog worden, en die lusten ook graag een pintje... :-)
Als muziek lawaai wordt is het helemaal nie plezant meer hé, waarom moet dat altijd zoooo luid staan???

Geniet van je bezoek!

Gepost door: Billy | 03-11-12

Reageren op dit commentaar

Als je volgende keer zo'n vreemde vertellende gast tegenkomt en je niet veel verstaat kan je benevens ja te knikken ook half en half je hoofd bewegen tussen ja en neen. Dan kun je niet missen hé.

Gepost door: emmy | 03-11-12

Reageren op dit commentaar

Wel ik ervaar tegenwoordig hetzelfde: ik kan absoluut niet (meer) tegen luide muziek. Vroeger kon ik er nog in opgaan, nu vind ik het storend en mijn oren kunnen het niet aan. Of is het omdat het volume luider staat dan vroeger? Voor mij hoeft dat op een feestje zeker niet; belangrijker is toch dat je met mekaar kan babbelen he?
Die taart is een vreselijk origineel idee!

Gepost door: LJ | 14-11-12

Reageren op dit commentaar

Hahaha, idd een origineel verjaardagscadeau!! :D

Ik kan zelf ook niet goed tegen zo'n kabaal, ik denk dat dat allemaal nogal persoonsgebonden is of je daar tegen kan of niet :-)

Gepost door: justm3 | 14-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.