04-11-12

Er was eens..........

Er was eens een  en sjakoske, dat ver weg in een kast stond tussen andere vergeten dingen. Jaren en jaren stond het daar zonder dat iemand het er ook maar eens uithaalde om te gebruiken.

Het sjakoske werd dof van ouderdom, kreeg een lijfgeur en bleef maar staan en staan in die muffe kast.

Tot op een dag, ter jare 2012, er beneden die kamer een gesprek aan de gang was. Een stevig vrouwmens, stond haar beklag te doen, dat haar sjakos van 15 euro, al aan het scheuren was. Dat de sjakossen niet meer gelijk als vroeger waren dat ze graag eens een deftig sjakos had gekocht en in Luxemburg stad menige winkels was binnengegaan, om te beseffen dat er geen enkele sjakos onder de 300 te verkrijgen was, met uitzondering van eentje van Guess, maar die zag er dan ook niet uit deugdelijk materiaal uit!

Het oude vrouwtje dat in het sjakossenhuis woonde zei in ene keer:" hewel, ik heb boven in de kast een heel oud sjakoske staan, ik weet niet of je graag gaat zien of dat je het wil gebruiken, maar als ik me niet vergis is het een sjakoske van Delvaux.

Het vrouwmens schartte in haar haar en moest eigenlijk een beetje lachen omdat ze dacht dat Delvaux belange nog niet zo lang bestond. Maar soit, wat kon het merk haar dan ook schelen, ze wou het sjakoske wel eens zien en ze hield wel van heerlijke oude vintage-modellekes.

Het oude vrouwtje ging de trap op, en kwam terug met een donderbruin schattig ding dat wel een beetje mat stond, en waar de kleur van de metalen sluiting verschoten was.

Het sjakoske werd deftig langs alle kanten bekeken  door het vrouwmens , en het was liefde op het eerste gezicht tussen die twee . Het vrouwmens was eigenlijk helemaal geen merkenmens, kocht nooit dure kleren en zo. Maar  ze was wel in de wolken toen ze in half uitgesleten gouden letters, het woordje "delvaux" kon lezen. Ze had het idee, het oude sjakoske te redden uit de muffe kast en besloot het Delvauke te adopteren en thuis goed te verzorgen.

Ten huize vrouwmens werd het vergeten Delvauke opgepoetst, tot zijn vale kleurke verdwenen was, zijn wangetjes leken te glanzen. Ook de metalen sluitingen begon opnieuw te blinken, alsof ze haar blinkende tandjes wou laten zien!

Ze had ondertussen gelezen dat je ten allen tijde bij Delvaux je sjakoske een vernieuwde kleur kan laten geven, maar mijn schoonzus in spe die schoenmaker is, raadde mij dat ten stelligste af, dus denk ik dat het sjakoske, lekker zichzelf mag blijven, oud, met kraakskes , maar in oerdegelijk leder!

handtas delvaux, sjakoske, delvauke, handtas delvaux, sjakoske, delvauke,

 

Commentaren

en zie daar , de ster van de dag, en t is een mooi modelleke

Gepost door: fotorantje | 04-11-12

Reageren op dit commentaar

Kei-mooi model! Hoewel ik het handiger vind om een handtas over de schouder te kunnen dragen. Zeg, maar je schreef dat je het geadopteerd hebt: heb je dan niet moeten betalen of wat?

Gepost door: Tita | 04-11-12

Reageren op dit commentaar

T was mijn schoonmama, en ik heb ze gekregen Tof hé!

Gepost door: christa | 04-11-12

Euh, ja wat moet ik daar als man op zeggen, euh mooi en handig, ding...

Gepost door: HansDeZwans | 04-11-12

Reageren op dit commentaar

I'm in love!!! Het is een prachtig vintage handtasje,.....en eentje dat onverslijtbaar is :-)

Gepost door: Misssexandthecity | 05-11-12

Reageren op dit commentaar

en het zal wellicht véél langer meegaan dan de meesten brol die ze nu verkopen (tenzij je 300 euro en méér overhebt voor een "sjakoske")
Het ziet er goed uit, Christa!

Gepost door: Billy | 05-11-12

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!

Zo'n modelleke heb ik ook maar geen van Delvaux.
Je kan er maar geluk mee hebben , geniet er maar van, van je nieuw sjakoske!!!! hihbihiiii

Groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 07-11-12

Reageren op dit commentaar

Veel plezier ermee! Delvaux zal normaal gezien wel degelijke kwaliteit zijn :-)

Gepost door: justm3 | 14-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.