08-11-12

Me and my car!

T is nu niet dat ik met een blitse knalrode sportbolide rijd, neen, noem het maar een grijs muisje in het verkeer!

Maar het bolt, en ik kan er mijn vrijheid mee behouden en dat is heel belangrijk voor me! Ik kan er me mee verplaatsen.

Ik heb steeds een goeie band gehad met het wagentje, het voldeed voor mij voldoende voor de km die ik er maar mee rijd.

Maar nu krijg ik het maar steeds moeilijker om ermee te rijden! Niet dat het ding begint tegen te spurten, neen hoor het doet nog perfect zijn werk! Maar t is vooral mijn rechterarm die het nog steeds niet doet, na operati en na anderhalf jaar kiné !

Eergisteren moest ik omdraaien op een baan en het duurde even tot ik eindelijk in achteruit geschakeld zat! Een gejaagde bestuurder begon al te claxoneren omdat ik niet tijdig wegraakte.

Dat zette me aan het nadenken dat niet meer mobiel zijn een grote straf voor mij zou zijn! Maar anderzijds wil ik ook wel geen gevaar op baan zijn! Ik rijd al veel tragen dan vroeger, t is bijgevolg al een tijdje geleden dat ik nog een boete voor overdreven snelheid kreeg.

Ik ben (was) van plan dat wagentje op te rijden tot het goed is voor de schroothoop, maar nu rijzen er twijfels ivm met mijn rijkunsten !

Misschien zou ik beter af zijn met een automatische wagen, zodat ik niet meer zoveel hoef te schakelen.

Maar anderzijds , stel dat ik er me zo eentje aanschaf en die kl...armen blijven maar verder achteruit gaan , dan heb ik die voor niets gekocht . Want lang met mijn armen op het stuur liggen kost mij ook moeite

Gelukkig kan men al eens met ene arm rijden, hoewel het officieel niet mag, maar soit, vloeken mag ook niet, maar zoals ik hierboven al zei, ik wil geen gevaar op de baan zijn.

Wie raad heeft , of tips, laat maar komen, Grietje!

Commentaren

Dag Christa!

Hier ook zo'n probleem!
Zou graag een automatikske kopen maar meneer hier wil dat niet kopen omdat het niet plezant is om mee te rijden!!! Het zou voor ons ideaal zijn dan moeten we minder onze armen gebruiken en kunnen we beter de rijweg in het ook houden.
Heb hem gezegt dat hij wel niet alleen met de auto rijd, he!!!!
Mannen zijn egoïstische wezens vind ik! Ze denken soms niet aan ons en dat we er veel moeite mee hebben zien ze ook al niet!! grrr
Heb het al wel dikwijls overwogen maar hier zijn we met twee om te beslissen , pfff
Toch een fijne dag veder zonder al teveel pijn!
Het is een moeilijke periode nu, vind ik
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 09-11-12

Reageren op dit commentaar

mijn moeder had ook een automatic, en ik vond het zelf ook heel aangenaam om mee te rijden. Vooral in stadsverkeer is het handig dat je niet constant je versnellingspook moet veranderen. En voor jou zou dat ongetwijfeld ook een verlichting zijn, Christa
Mijn schoonzus kocht onlangs ook een nieuwe wagen (Peugeot), en bij haar was die automatische versnelling zelfs standaard!

Gepost door: Billy | 12-11-12

Reageren op dit commentaar

Buiten automatic heeft men nog iets dat men kan toepassen als je 1 slechte arm hebt. Men zet dan een soort van bol op je stuur, en dan kan je met je goede arm perfect sturen want je neemt dan die bol vast en draait daarmee je stuur (staat ook op heel grote sturen in vrachtwagens denk ik)

Gepost door: justm3 | 14-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.